Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? - Тема 51

• 40 503
  • 760
  •   1
Отговори
# 435
нали сега ще ви ги отворят фитнесите .

# 436
Да бе, кой ще се мести посред зима Grinning

На когото му трябват пари.
Другите, дето са добре в детската стая при мама на нейна издръжка, може да стоят там.

# 437
  • София
И каква е гаранцията, че няма да ги затворят след две седмици отново?

# 438
  • София
Аз имам доста студенти, които продължават да си плащат, но ги няма последните 2 месеца.
Колко да е трудно да се върнат?

Чудя се, обаче, толкова ли не можаха да изчакат и февруари. Така или иначе, умрял месец е. По-добре 1 месец зимата, отколкото 1 месец локдаун пролетта/лятото. Включително и най-вече за сезонните бизнеси.

# 439
Моите наблюдения са, че тези, които държат хубави жилища на добро място, не освобождават, защото знаят, че това ще мине, а след това е много трудно да намерят подобно. Вкл и студенти. И не всички студенти са от бедни семейства и са принудени да пестят. А и не всички харесват Студ град, колкото и да не му се вярва на Танграта  😜 Някои предпочитат централна локация близо до Ректората на СУ, примерно, или до УАСГ, или до НХА, или до ФМИ.

Като цяло, много зависи от жилището, къде е, в какво състояние е и на каква наемна цена е.

Не могат да чакат, защото идват избори.

Последна редакция: вт, 26 яну 2021, 09:51 от Анонимен

# 440
Аз не мога да разбера вие като сте били студенти и сте лятна ваканция/на бригада в чужбина 3-4 месеца, освобождавали ли сте квартири? Това е пълно безумие. Никой не го прави, не виждам защо и сега някой би се засилил да си освобождава жилището. Още повече пък ако не са студенти и живеят там с половинка, семейство. Ще тръгнат с всичките багажи към провинцията, само и само да се връщат след месец обратно? Абсурд.

Живея в София от 12 години, сменила съм 5 квартири, като всички са били дом за мен - разбирайте не съм била с два сака дрехи, две чинии и две вилици. Всяко местене е мъка.

# 441
над нас мутито много бди .  ?

Хак ви е с нея. За съжаление, не само на вас.

КАто толкова съжалявате връщайте парите от ес, правете си булекзит , отвръзвайте се от еврото , отваряйте си бирариите и си плащайте шуменското с бългаски пари от България ... т.е. не пуснати от ес .

Последна редакция: вт, 26 яну 2021, 11:21 от bella_ciao

# 442
  • София
Аз също не вярвам, някой да се мести на всеки два-три месеца, но тези които са били принудени да го направят, не мисля че толкова лесно ще се върнат.

# 443
Аз също не вярвам, някой да се мести на всеки два-три месеца, но тези които са били принудени да го направят, не мисля че толкова лесно ще се върнат.
Ами ако могат да изкарват същите пари там, където са сега, е по-вероятно да  се върнат, а ако не могат, щат не щат,ще се върнат. Но и да могат, пак може да се върнат, защото животът не е само работа. Пак колкото и да не му се вярва на Танграта 😜

# 444
  • София
Моята логика е следната. За да се върнат трябва да живеят някъде. За да живеят под наем трябват пари, които още не са ги изкарали. А за да отидат по родните места, са били принудени, защото не са имали с какво да живеят тук. Там при мама, ако са спестявали голямата помощ от 24 лв, може да имат пари за наем и депозит. Колелото трябва да се завърти, но ако няма гаранция, че ще имат работа от тук насетне, а се очаква отново да останат без работа и доходи, не мисля че ще се върнат. Може би през март-април когато се очаква за по-дълго да се премахнат ограниченията.

# 445
Ами ако в София не могат да намерят работа, при мама още по-малко ще могат.  И ще стоят на издръжка на мама, в нейното жилище, без работа и без доходи. Колко са тези, които това ги устройва? Според мен голямото болшинство ще търсят начин да се върнат. Може би не сега, а след месец-два. Ще вземат пари назаем, от роднини,приятели, каквито и да е, или пък ще търсят работа в София дистанционно, случаи всякакви. Но в крайна сметка, ще трябва да се върнат.
Мокка 👍

Последна редакция: вт, 26 яну 2021, 12:09 от Анонимен

# 446
Моята логика е следната. За да се върнат трябва да живеят някъде. За да живеят под наем трябват пари, които още не са ги изкарали. А за да отидат по родните места, са били принудени, защото не са имали с какво да живеят тук. Там при мама, ако са спестявали голямата помощ от 24 лв, може да имат пари за наем и депозит. Колелото трябва да се завърти, но ако няма гаранция, че ще имат работа от тук насетне, а се очаква отново да останат без работа и доходи, не мисля че ще се върнат. Може би през март-април когато се очаква за по-дълго да се премахнат ограниченията.

А първоначално като са дошли да живеят, нали пак са платили наем и депозит с пари, които уж още не са изкарали? Хората ще намерят пари, родители помагат, заеми се взимат. Който има желание да работи и живее ще го направи поне. Хрантутниците и преди са лежали на пълна издръжка при мама.

# 447
Тези, които имат възможност да започнат работа, предполагам ще го направят, защото не се знае дали местата им ще ги чакат след няколко месеца. Освен, ако работните места в малките градове и села не са се увеличили рязко през последната година, но не ми се вярва.

# 448
  • София
Със сигурност ще се върнат. Казах, че ще им трябва някаква сигурност, ще се работят за да могат да се възстановят. Сега и да вземат заем и да се върнат, ако отново затворят за февруари и март какво правят?
Ще се върнат през април когато ще има някаква сигурност, а и много хора изобщо не са си ходили, ако половинката е останала на работа, тези с деца ученици също не мисля, че са се връщали по родните места.

# 449
Скрит текст:
над нас мутито много бди .  ?

Хак ви е с нея. За съжаление, не само на вас.

КАто толкова съжалявате връщайте парите от ес, правете си булекзит , отвръзвайте се от еврото , отваряйте си бирариите и си плащайте шуменското с бългаски пари от България ... т.е. не пуснати от ес .
[/quote]

Не ме разбра, не се сети за какво говоря! Ще ти дам жокер - сети се какво мисли Нико за Германия през последните години Laughing

Скрит текст:
БОли ме мен за бирата и бирариите, да ти кажа... Ама виж шуменци на средна и по-висока възраст с радост биха си пили тяхното си шуменско, ама йок... няма го....

https://www.beeradvocate.com/beer/profile/2544/

Общи условия

Активация на акаунт