Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? - Тема 51

• 40 520
  • 760
  •   1
Отговори
# 420
  • инфантилно и разглезено хлапе

И какво по-точно ще означава "цена на НИ", аджъстната с инфлацията!?
Отново пишеш неща, които не разбираш.

Означава от цените на НИ да извадиш натрупаната инфлация за даден период.

# 421
...
Та както е видно, който има сега 3к заплата би имал 100к на месец заплата след 20 години.
...
тази сметка как се получи? не е било и не може да бъде

# 422
Е как да се е получила? Сложил е инфлация 20 години Grinning
Аз му говоря за цикли, той си разсъждава в стил напред и нагоре.
Всеки си прави сметката сам, аз съм до тук с наливането на акъл.
Има моменти в които инвестицията в имот не е удачна, а има и други активи, в които може да се инвестира. Много по-ликвидни са и дават възможност за бърз кешаут и покупка на имот когато момента е удачен.

# 423
инфлацията не се трупа равнопропорционално на заплатите. т.е. в българия може да е имало по-голям скок на заплатите на някои професи ии фирми . но в бг имаше голяма разлика с  ес и заради аутсорсинга се поизравни. Да не си мислите че в цяла Европа е умножаван същия коефициент върху заплатите и има същия скок? И че той е постояне ни равномерен? Аз не намирам да е така

Последна редакция: пн, 25 яну 2021, 19:12 от bella_ciao

# 424
Ми явно заплатите компенсират инфлацията, ако вземем по-дълъг период. Нека вземем периода на мир и стабилност след възстановяването от Втората световна война - от 1950 до днес са 70 годни. Ако инфлацията за тези години беше изяждала само 1 процент от реалните доходи на хората, днес покупателната способност на населението в развитите страни щеше да бъде само 50% спрямо тази след Войната. А дали е така? Съвсем не мисля.

А, че не е равномерно е ясно - в определени периоди едното изостава, в други другото, но като цяло се компенсират дългосрочно.

# 425
  • инфантилно и разглезено хлапе
Има моменти в които инвестицията в имот не е удачна, а има и други активи, в които може да се инвестира. Много по-ликвидни са и дават възможност за бърз кешаут и покупка на имот когато момента е удачен.
Хора, според вас инвестиция в имот в България удачна ли е в момента?

# 426
Аз спонтанно бих казала да, но като се замисля бих казала ... зависи колко ти е достъпно, за какво ще го ползваш,
ще можеш ли да го управляваш или ще ти е тежест , и.т.
Струва си , ако имаш капацитет , основно време идеи и нерви да се занимаваш. Ако нямаш по-добре като свърши короната иди на 6 седмичен тур в Австралия или нещо такова.

# 427
  • София
Хора, според вас инвестиция в имот в България удачна ли е в момента?
Ако имам парите, купувам веднага. Ако ги нямам, не бих теглила кредит сега, ако става дума за инвестиция.

# 428
  • София

И какво по-точно ще означава "цена на НИ", аджъстната с инфлацията!?
Отново пишеш неща, които не разбираш.

Означава от цените на НИ да извадиш натрупаната инфлация за даден период.
А каква е логиката да я вадиш тая инфлация!?
Нали апартаментът се купува и е обявен в цена в левове/евро, а не в боброви кожи!
Тая инфлация я има и на левовете/еврото, които са били цена на апартамента.
Има я и като стойност в самия апартамент, защото цената му продължава да се мери в левове/евро, а не в боброви кожи!

Наистина някой път се чудя до колко ниско ниво на обяснения трябва да сляза. Confused

# 429
Е , айде сега Танграта , бъди добричък и обчсни на дружките . Я как хубаво си приказваме в тази тъпа корона изолация.

# 430
Че ние не сме изолирани Laughing

# 431
Отварят молове, фитнеси, бизнеси разни. Може нечии наематели да се върнат.

# 432
добре сте вие. над нас мутито много бди . кога ги отварят ?

# 433
Да бе, кой ще се мести посред зима Grinning

# 434
над нас мутито много бди .  ?

Хак ви е с нея. За съжаление, не само на вас.

Да бе, кой ще се мести посред зима Grinning

Тези, дето според писанията в темита, са се върнали по родните си места. Няма как дистанционно от къщи нейде из България да обслужваш реални клиенти във физически магазин/фитнес.

Общи условия

Активация на акаунт