Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? - Тема 51

• 40 412
  • 760
  •   1
Отговори
# 510
И така да е, няма да строи буца мастодонт. Но карай, глупав офтопик заформихме.

# 511
  • София
Един бизнесмен почти винаги би избрал рейта, с който умножава парите. Една къща би затворила и замразила много.
А времето е ресурс, който на всички ни е лимитиран. Остаряваме доста бързо. Затова и времето, за което се развиваш в бизнес е ключово.

# 512
Както казах, така е, освен ако ги има много и тези са му пренебрежими.  Защо Абрамович искаше най-голямата яхта?  Това са затворени пари и яхтата само разходи иска. Ама той има  достатъчно пари и сега му е ред на егото - да има каквото другите нямат. Иначе защо са му парите?

# 513
https://www.magazindomov.ru/2012/11/03/dom-dlya-naomi-kempbell-v-rossii/

Ето пример, според мен, за какво могат да се използват парите, когато ги имаш достатъчно много.
Вярно е, че проектът е на изключително престижно архитектурно бюро, но явно клиентът е бил със силен характер.

# 514
Мандаринка, голяма грозотия е това! Язък и за парите на Н.Кембъл. Прилича ми малко на "летящата чиния" на Бузлуджа.

Последна редакция: пт, 29 яну 2021, 20:57 от milittana

# 515
Е, това е яко. Не знам колко е уютно и дали на всеки ще му се живее в него, ама си е майсторско постижение.

# 516
Леле, проектът е бил на Заха Хадид... И все пак не ми допада за частен дом.

# 517
Заха Хадид е самостоятелна категория в съвременната архитектура. Но явно олигархът е искал това, което е искал, и това си е получил. Затова казвам, че парите (при някои хора)  не означават, че имат вкус. Но нали знаете, който плаща, той поръчва музиката.
Иначе ето това е проектирано също от Хадид, също в (за) Русия, и разликата е очевидна.
https://www.designboom.com/architecture/zaha-hadid-novorossiysk- … ussia-06-06-2018/

# 518
Според мен посоката е била обратната - Заха Хадид е имала такива и такива виждания, клиентът или се съгласява, или не получава възможността да се хвали, че за него работи Заха Хадид.

# 519
Ема, толкова по-зле за Заха Хадид. Това е антиархитектура за мен. Нещо средно между трафопост и космическа станция. Нека съм проста, аз обичам класиката в архитектурата или ако е раздвижено, да е нещо, което хармонира с околната среда. Мандаринка, къде в Русия е това крайбрежие с яхтите?

# 520
milittana и аз мисля, че почти всяка лифтена станция изглежда така.

# 521
Възможно е, Ема, но все пак говорим за един от големите олигарси. Не какъв да е клиент. Който може да си позволи да има претенции. Просто тази летяща чиния в гората не мога да си представя как Заха Хадид би я измислила на това място. При това не в каква да е гора, а в Барвиха. Там най-изгодните цени на квадратен метър земя (при парцелите) били 150 К долара, ако имаш късмет.
Ето магазините в местния мол.
https://www.malls.ru/rus/malls/document15464.shtml

Милитана, Новороссийск е това, бяха обявили международен конкурс за крайбрежна улица/район, студиото на Заха Хадид спечели конкурса.

# 522
Тангра, нали имотите са само нагоре, ако вземе човек къща, цената й ше се вдига постоянно. Какво лошо има?

# 523
Апартаментът е много хубав, няма какво да си кривим душата. Но и много скъп, бих казала неразумно скъп. Ама неразумно за кого?  За мен явно, ама аз например бих дала 1000 лева за глезотия, ако ми е кеф, но някой десет пъти по-богат ще даде 10 000 за глезотия. Та и за този  апартамент бих дала до 300 000 евро, защо онзи десет пъти по-богатия от мен да не даде "само" 400 000? След като може толкова лесно да с позволи да даде 2 или 3 милиона? Ако му хареса ще си каже "кеф цена няма" и "какво пък, кефи ме" и ще купи и това изобщо няма да му напрегне финансите. Но не мисля, че ще е ИТ с ипотека от 4000 лева за десетилетия. По-скоро ще е богат човек с готови пари - футболист, чалгаджия, бизнесмен, мутра и прочее.  И ще е за живеене. А и не забравяйте, че това е офертна цена, като дойде онзи с пачките крайната цифра може да е доста надолу. А ако не се продаде 5 години ДДС-то ще отпадне.
Точно така мисля и аз. И същото се отнася за Кюлуците и Докторски, ама ти спореше, че дори и да имаш парите за Докторски, няма да ги дадеш. А то е същото като този имот в Яворов. Явно с теб не сме на различни позиции по въпроса.

# 524
Затова богатите са богати. Те не харчат пари за кеф, ахарчат разумно, купуват евтино и продават скъпо. И понеже имат винаги много кеш, могат да изчакат момента, защото не бързат.

Общи условия

Активация на акаунт