Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? - Тема 51

• 40 376
  • 760
  •   1
Отговори
# 525
Според теб локацията беше причина да ги дам, а според мен не. Това ни е разликата. А този ми хареса и като апартамент, настрана локацията, и си казвам, че 300 000 бих дала. Не, че ми се занимава да се местя, де. По-скоро исках да кажа, че ще се намери кой да ги даде.

# 526
Не мога д асе съглася с обобщения. Но съм съгласна. И аз не съм сигурна, че най-лъскаво живеещите са най-големите богаташи.
Абсолютно не мога да се съглася обаче с тезата , не е на Гого , че се става богат с пестене.

# 527
Затова богатите са богати. Те не харчат пари за кеф, ахарчат разумно, купуват евтино и продават скъпо. И понеже имат винаги много кеш, могат да изчакат момента, защото не бързат.
Пълни глупости.

# 528
Нико не са съвсем глупости. Лъскаво и ново не винаги е признак на много пари. Много често на парвенющина и снобария . Хубаво е да се гледа човека, а не локацията на жилището му и пр. Според мен де.

# 529
Затова богатите са богати. Те не харчат пари за кеф, ахарчат разумно, купуват евтино и продават скъпо. И понеже имат винаги много кеш, могат да изчакат момента, защото не бързат.
В
Богатите са богати по различни причини. И харчат пари за кеф и още как. Освен Бъфет, на той е голямо изключение. Само като видиш апартамента на Камерън Диас или Дженифър
Анистън и ще се убедиш, че харчат основно за за кеф. Няма да споменавам.руските богаташи.

# 530
Нико не са съвсем глупости. Лъскаво и ново не винаги е признак на много пари. Много често на парвенющина и снобария . Хубаво е да се гледа човека, а не локацията на жилището му и пр. Според мен де.
Прочети пак глупавото твърдение на Гого и тогава ми отговори.

# 531
Не е чак абсолютно глупаво, а е някаква смесица.

Цитат

- Купуват евтино и продават скъпо. Това е сърцевината на инвестициите и е вярно. Така се става богат (не само).
- Не харчат пари за кеф. Частично вярно - докато не станат богати инвестират, а не харчат всичко изкарано. До тук е вярно. Но като забогатеят си правят кефа, иначе защо са богати?
- Едва ли държат кеш като чичо Скрудж (та да плуват в злато), но е вярно, че имайки ресурси могат да преживеят кризата и да купят когато другите изнемогват и продават евтино.

# 532
Ей веднъж да се съглася със станцията ! Смесица , да.

ЧС.

...
- Не харчат пари за кеф. Частично вярно - докато не станат богати инвестират, а не харчат всичко изкарано. До тук е вярно. Но като забогатеят си правят кефа, иначе защо са богати?
....
само тук не съм съгласна. Забогатяването не става с пестене. Става или с наследство или с голям удар.
След това не харчат толкова защото за какво им е ? За какво в същност служи голямото харчене. Също така според мен по-интересно за тях е да са сигурни, че няма да се върнат  в изхосна позиция.

Прочети историята на Борис Бекер например.

Последна редакция: пт, 29 яну 2021, 22:26 от bella_ciao

# 533

ЧС.

...
....
само тук не съм съгласна. Забогатяването не става с пестене. Става или с наследство или с голям удар.
След това не харчат толкова защото за какво им е ? За какво в същност служи голямото харчене. Също така според мен по-интересно за тях е да са сигурни, че няма да се върнат  в изхосна позиция.

Това не е вярно. Много хора забогатяват например от бизнес, който са създали. Също така не е вярно това, което каза Гого, че не харчат пари за кеф. Пълна безмислица. За какво са парите? Да си ги носят в гроба? Когато си богат не те бърка дали ще си купиш супер къща, супер кола или ще платиш сериозна сума за почивка. Парите похарчени за удоволствия обикновено не са сериозна част от печалбите на богатите хора.

# 534

ЧС.

...
....
След това не харчат толкова защото за какво им е ? За какво в същност служи голямото харчене. Също така според мен по-интересно за тях е да са сигурни, че няма да се върнат  в изхосна позиция.

Това не е вярно. Много хора забогатяват например от бизнес, който са създали. Също така не е вярно това, което каза Гого, че не харчат пари за кеф. Пълна безмислица. За какво са парите? Да си ги носят в гроба? Когато си богат не те бърка дали ще си купиш супер къща, супер кола или ще платиш сериозна сума за почивка. Парите похарчени за удоволствия обикновено не са сериозна част от печалбите на богатите хора.
Това е и моето мнение. За какво са ти парите, ако не за да ти е кеф?!

# 535
  • София
Ами ключовият момент, който Нико спомена между другото е, да харчат незначителна част от печалбата. Иначе ще си прееат бизнеса.
Зависи и бизнесът колко е млад и крехък. И колко е зависим от парите като ресурс.
А руските бизнесмени, те не разчитат на парите за да правят още бизнес. Техният бизнес е спуснат политически. Те са просто фигури. Отчитат се някъде с някакъв %. На тях по "партийна линия" им е спусната цялата огранизация с бизнеса. И финансирането и дейността и печалбата. На тях не им е необходим "традиционният" начин в обективна стерилна пазарна среда. Който е, чрез пари да правиш пари. Каквато и идея да имаш, без пари не може да се задвижи.
В тази връзка, без спестяване не става. Всички прохождащи пестят и го карат "lean". Не харчат като обезумели.
Ако превърташ много стока и трупаш бързо печалба, върху относително малък капитал, можеш да си позволиш и да харчиш.
Но ресурсоемки бизнеси като търговията с акции, имотите, няма как. Защото именно с парите си купуваш "билетче" за участие.

Другият проблем при бизнесите, който много малко хора отчитат, че не всички бизнеси са редовни. Ако вадиш тая година Х пари, няма никаква гаранция, че в следващите 30г ще вадиш пак Х пари.
И е тъпо да ги издухваш до дупка, вярвайки си, че всяка, от следащите 30г ще е така. Виж, ако РАБОТИШ на заплата, е по-друго. Там е по-предвидимо дългосрочно. Защото ако ти фалира чорбаджията, със знанията, които не губиш, отиваш при следващия чорбаджия. И банките го знаят това. И много по-лесно ще дадат заем на работещ, с доходи от заплата Х, отколкото на "бизнесмен" със същите доходи Х.

# 536
Е, това за спестяването го пропуснах в коментара си. Истината е, че от спестяване може евентуално да станеш добре материално, но не и богат. Богат се става от рискуване и реинвестиране на печалбата от риска. Ако си имала късмета и уменията да спечелиш от този риск, де Wink

# 537
Мисля че щом говорим за имоти по 600к и яхти и се показват снимки на имения е ясно че говорим за значителни пари, а не как си харчат джобните... но благодаря на умния Никот, който го уточни. А щом той смята, че купуването евтино и продаването скъпо е пълна глупост, не знам как му върви бизнеса.
Имотите на джейло и камерън диаз са топ локации и топ сгради и дизайнерско обзавеждане, отделно “брандирани” са с личните им брандове. Изобщо не са глупости инвестициите на звездите. Виж ако бяха насред пустинята можеше и да са на загуба.

Между др джейло инвестира яко в имоти. Сигурно и тя е глупава и купува когато е скъпо.

А Бъффет в момента седи яко на кеш и си изтегли капитала от много компании. Той сигурно също е идиот. Или има толкова много кеш, че хич не го ебе че ще загуби пари от инфлация ако знае, че при един маркет краш ще изкупи де що има две за лев и ще възроди умиращи бизнеси. Така е правил парите цял живот.

Последна редакция: пт, 29 яну 2021, 23:37 от Gogo1979

# 538
Има бизнеси, които не са търговия, за изненада на Гого, и добавената им стойност не е от разлика в покупна и продажна цена на едно и също нещо.
Уорън Бъфет е на 90 години, съмнявам се,че ще изкупи каквото и да е.
Ами не е глупава сигурно Дж Ло да купува имоти. Едва ли ги купува по две за лев. Не чака краха, ами купува. А ап на звездите за живеене са пример как се харчи за кеф. Което не значи, че няма да ги продадат с печалба.

# 539
Колко много български Бъфетовци, Гейтовци и т.н. имало, значи. Много потайни са, обаче. Никой за тях не пише, само те лично в бг-мама се подвизават.

Общи условия

Активация на акаунт