Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? - Тема 51

• 40 336
  • 760
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Значи играе метлата в темата. Оставят се пълни глупости, ама като се напише нещо неполиткоректно за държавната администрация, веднага се трие....

# 541
Във вида, в който е, цялата тема е за триене.
Изтриването на последните страници беше напомняне да се върнете към темата: "Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално?"
Абсолютно никакъв проблем не е да изтрия още 5 или 10 страници оффтопик.

# 542
Аз не виждам драма в триенето, стига да не остават мненията само на един/едни потребители, а обратното мнение да се трие. Защото понякога така се получава. И когато някой някой ден тръгне да чете, остава само с едната гледна точка.

# 543
# 544
  • София
Напоследък не съм виждал евтини продажби от съдия изпълнител.
Има си търг. Малко е тенденциозно. Да не кажа, глупаво написано.

# 545
Хм, С 30 % са намалели продажбите на НИ в Благоевград през миналата година.

https://www.monitor.bg/bg/a/view/prodajbite-na-imoti-v-blagoevgr … -30-na-sto-247446

# 546
Някой може ли да ми каже къде в Изток има къщи с по-големи дворове (не градинки от 100кв).
И какво ви е мнението за къща в Изток +/-?

# 547
Simple Smile
Из целия квартал има къщи. Всичко е според джоба.
Същото и в Изгрев.

# 548
В градски условия парцелите преобладаващо са по 400-500-600 квадрата. Като извадиш от тях ЗП на сградата, подходи, пътеки - колко квадратни метра остават? Къща с голям двор в градската част е рядкост. Ако пък тръгнеш да прилагаш и другите критерии - локация, квадратура на  къщата, разпределение, състояние - става мисия почти невъзможна.

# 549
Днес минахме с колежка и съпругът и  през две големи борси за строителни материали както и един варов възел, оглеждат за евтини нещица, ще правят някакво повърхностно освежаване. Еми- от времето когато ние правихме ремонта, може би две години, цените не са мръднали. Фаянс и теракот, огромен избор на цени  от 7 до 19 левва квадрата, страхотни цветове и качество, изобилие от предложения. Лепилото за плочки - толкова колкото и преди го купувахме десетина лева чувалчето същата марка,  ламината и той не е мръднал,почва от 10 лева,  латекс, тапети, бидета , цукала, мивки, смесители... дори и по евтино станало, може би защото е зимен сезона. Малтера или не знам так какво му се викаше , замаска, само че дето вземахме за подовете - пак същите цени на чувалче. Керемидите пак си бяха по 1.50 - 2 лева бройката помня че и преди бяха толкова. И навсякъде пълно с промоции, много красиви неща на ниски цени . Само да строи човек. Лошото е че "майсторите" вдигнаха много цените за труда си понеже все за Айтита , Мениджъри и Бизнесадминистрации учат децата ни, и няма кой да лепи плочките и излива бетона. Ако беше както преди си спомням как татко с приятели направи къщата, да не плащахме към момента, а да си строим ние, една малка къща от 60-70 квадрата с базови материали без излишно изхвърляне повече от 30000 няма да ни излезе, Днес дори и кухня за 200 лева видях. Две долни шкафчета, едното с алпаката и две горни, ПДЧ, но нова и красива.

# 550
Ами супер, в ютюб има много видея как се лепят плочки, ако се пробва човек може и без майстор да мине Simple Smile

# 551
  • София
Днес минахме с колежка и съпругът и  през две големи борси за строителни материали както и един варов възел, оглеждат за евтини нещица, ще правят някакво повърхностно освежаване. Еми- от времето когато ние правихме ремонта, може би две години, цените не са мръднали. Фаянс и теракот, огромен избор на цени  от 7 до 19 левва квадрата, страхотни цветове и качество, изобилие от предложения. Лепилото за плочки - толкова колкото и преди го купувахме десетина лева чувалчето същата марка,  ламината и той не е мръднал,почва от 10 лева,  латекс, тапети, бидета , цукала, мивки, смесители... дори и по евтино станало, може би защото е зимен сезона. Малтера или не знам так какво му се викаше , замаска, само че дето вземахме за подовете - пак същите цени на чувалче. Керемидите пак си бяха по 1.50 - 2 лева бройката помня че и преди бяха толкова. И навсякъде пълно с промоции, много красиви неща на ниски цени . Само да строи човек. Лошото е че "майсторите" вдигнаха много цените за труда си понеже все за Айтита , Мениджъри и Бизнесадминистрации учат децата ни, и няма кой да лепи плочките и излива бетона. Ако беше както преди си спомням как татко с приятели направи къщата, да не плащахме към момента, а да си строим ние, една малка къща от 60-70 квадрата с базови материали без излишно изхвърляне повече от 30000 няма да ни излезе, Днес дори и кухня за 200 лева видях. Две долни шкафчета, едното с алпаката и две горни, ПДЧ, но нова и красива.
Чудесно, пробвайте вие да си построите къща и после докладвайте колко е евтино. Защото ние построихме и останахме с други впечатления.
30к лева няма да ви стихнат само за парцела, пък ако имате парцел, 30к лева ви трябват само за виза, проект, ток, вода, канал и разрешение. Една тухла няма да сложите за толкова пари...

# 552
Здравейте. След продължително търсене харесахме един апартамент и искам да ви попитам мнения за стени на спалня(североизток) и хол(юг),  граничещи със сграда на изток на калкан. Притеснява ни самото долепяне до другата сграда и възможността за поява на влага(тъй като стената е бетон и тухлена част в двата края на стаите). Аз съм сигурен, че когато говорим със строителите, ще ни кажат, че поставят хидроизолация и няма да има проблем. Но пък аз имам винаги 1 наум с качеството на стройтелство и затова се замислих. Моля да споделите какво мислите и дали сте имали проблеми с влага и други при сграда на калкан и като цяло дали се оставя фуга между сградите или се долепят плътно една до друга?

# 553
Цитат
Аз съм сигурен, че когато говорим със строителите, ще ни кажат, че поставят хидроизолация и няма да има проблем
ExplorerInt, над кота 0,00 хидроизолация по стени не се слага (няма и нужда), освен ако не са бетонови стени на басейн, язовирна стена и т.н. На калкан  между две сгради се оставя конструктивна фуга 5-6 см. и  се запълва с топлоизолация (най - често EPS). Често, по- рано построената сграда, (ако е ново строителство) вече е с топлоизолиран калкан, защото не е добре да стои завършена сграда с нарушен топлоизолационен пакет.

# 554
Благодаря за отговора. Ново стройтелство е съседната  сграда, така че  би трябвало да е изолирана.

Като цяло какво ви мнението за Младост 3 района около Кауфланд и спирката на метрото "Младост 3"? Един приятел ми каза за голям трафик в района и също като гледам няма много детски градини.

Общи условия

Активация на акаунт