Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? - Тема 51

• 40 333
  • 760
  •   1
Отговори
# 555
Идете и огледайте, преценете сами. Най-обичам това "един познат ми каза". Предполагам можете да видите има ли коли, няма ли, пък и голям трафик зависи от микрололацията. Може да харесате нещо в по-тиха част, не е задължително да е до булевард.

*строИтелство, винаги съм се чудела как го произнасяте това Й. Предстой ми, състой се...

# 556
Благодаря за отговора. Ново стройтелство е съседната  сграда, така че  би трябвало да е изолирана.

Като цяло какво ви мнението за Младост 3 района около Кауфланд и спирката на метрото "Младост 3"? Един приятел ми каза за голям трафик в района и също като гледам няма много детски градини.
Живеехме срещу Кауфланд, харесва ми кварталът, но бяхме по-близо до МС Малинов. Наистина има голям трафик, ако е на някой от булевардите жилището ще е шумно и мръсно. Иначе кварталът си има всичко - община, училища, магазини, автобуси. На кръстовището на МакДоналдс минават почти всички автобуси в Младост, беше ни много удобно. Ако обаче всекидневно шофирате към центъра, задръстванията по Малинов са ежедневие.
Edit: не знам за детски градини, но имайте предвид, че в района се строи усилено и се заселват все повече хора. Това води до проблем с местата в детските градини, колкото и такива да има.

Последна редакция: ср, 03 фев 2021, 02:45 от Pusheen90

# 557
  • София
Няма как пазарът да тръгне надолу. Ето само една малка държавна службица е раздала 40млн бонуси само за миналата година...
Как ли ще гласуват тези изтерзани от работа хорица на предстоящите избори Thinking

https://www.svobodnaevropa.bg/a/31084055.html?fbclid=IwAR1s8iZ16 … bAdVNYyWnS3GJ9t9U

# 558
  • София
300лв на месец. Ще има за 1/10 кв.м.

# 559
Те не купуват на цените за народа.
Ц.Ц. е перфектния пример. Ако не се лъжа - нещо от рода на 600 лева за кв.м., в квартал с цени 3000 лв. на кв.м.

# 560
И колко са Цв. Цв. и подобните? 10, 50? Те не формират пазара.

# 561
А кой формира пазара?
При почти 1 млн. държавни служители.
ИТ-тата?
БГ имигрантите?
Служителите в Лидъл?

# 562
800 по 2500 и 7044 по 100 на месец- тъкмо по 340 средно Simple Smile Това ако го екстраполираме към бройката държавни служители - към 400 000 ли беше, се получават доста прилична бройка с нелош "страничен" доход.

# 563
Благодаря за отговора. Ново стройтелство е съседната  сграда, така че  би трябвало да е изолирана.

Като цяло какво ви мнението за Младост 3 района около Кауфланд и спирката на метрото "Младост 3"? Един приятел ми каза за голям трафик в района и също като гледам няма много детски градини.

Живеехме срещу Кауфланд, харесва ми кварталът, но бяхме по-близо до МС Малинов. Наистина има голям трафик, ако е на някой от булевардите жилището ще е шумно и мръсно. Иначе кварталът си има всичко - община, училища, магазини, автобуси. На кръстовището на МакДоналдс минават почти всички автобуси в Младост, беше ни много удобно. Ако обаче всекидневно шофирате към центъра, задръстванията по Малинов са ежедневие.
Edit: не знам за детски градини, но имайте предвид, че в района се строи усилено и се заселват все повече хора. Това води до проблем с местата в детските градини, колкото и такива да има.

Идете и огледайте, преценете сами. Най-обичам това "един познат ми каза". Предполагам можете да видите има ли коли, няма ли, пък и голям трафик зависи от микрололацията. Може да харесате нещо в по-тиха част, не е задължително да е до булевард.

*строИтелство, винаги съм се чудела как го произнасяте това Й. Предстой ми, състой се...

Мерси за отговора. Моя грешка за "й". Иначе просто не можем да посетим квартала в близките месеци и затова исках да питам, дали има смисъл да водим повече разговори с агентите, преди посещение.

И на нас ни харесва Младост като цяло, но това със застрояването и детските градини е проблем. Същото важи и за Дружба 2.

Последна редакция: ср, 03 фев 2021, 21:59 от ExplorerInt

# 564
А кой формира пазара?
При почти 1 млн. държавни служители.
ИТ-тата?
БГ имигрантите?
Служителите в Лидъл?

Всички споменати и много други, но не отделни привилегировани личности. Те и са малко на брой, и не купуват по пазарни цени, какво да формират?  Дали предприемачът е подарил апартамент на любовницата си, или го е продал на 1/4 цена на Цецо това е все едно за пазара.

# 565
Ц.Ц. е перфектния пример. Ако не се лъжа - нещо от рода на 600 лева за кв.м., в квартал с цени 3000 лв. на кв.м.

Това с ЦЦ е една огромна пропаганда, която малко хора успяха да разберат за какво става въпрос. Няма такова 600 лева. Пари не се сменят, сменят се апартаменти. Съответно се гледа само данъчната оценка. Все едно ние с теб заменяме два апартамета с данъчни оценки по 100к лева. Сменяме ги и си плащаме такси за 100к. Пари не се сменят. Всичко точно. Но не, ние ще декларираме, че реално струват по 200к, като единственото, което ще се промени са таксите. Ефектът за нас ще е същия. Кой нормален ще го направи?

Това с бонусите е същото като средната работна заплата. Един яде кюфтета, друг картофи. Средно всеки яде кюфтета по чирпански.
Така и средната годишна работна заплата е 14к, а медианата е 10к(данни за 2018, последно от тогава има). Половината от работещите в БГ получават с 30% по-малко от средна заплата. Масова бедност.

# 566
Само се чудя защо, като е толкова лежерно и доходно в държавната администрация, няма наплив от "частници" към нея? Нищо няма да правят по цял ден, пък ще си изплащат ипотеките само с бонусите, с останалото - то ресторанти, салони, екскурзийки в чужбина.

# 567
чужбина ? максимум да скокнеш до някой съсед и то с тест.
чакай малко . да видим каква чужбина.

# 568
  • София
Като работила години в администрацията (включително в споменатата НАП), подкрепям мандаринка изцяло. Много неблагодарна работа. Действително, заплатата ми е била доста над средната, но не си струваше напрежението. Къде ги тия клатещи крака чиновници, не знам. Около мен винаги е било лудница, рядко съм свършвала работа в 17.30, случвало се е и вкъщи да си нося, и извънредно в събота да работя. И отивах по-рано, за да отхвърля работа, преди да заработи официално деловодството. Да, бонуси имаше, да, допълнителни възнаграждения за работа по проекти също, но тоя стрес не си струва заплатата.
Когато напуснах, с месеци не ми намериха заместник. Говорим за директорска позиция. Конкурси, чудеса, никой.
И не съм единствената. И други колеги напуснаха и се ориентираха към частния сектор. Поне като бачкаш яко, да е по-удовлетворяващ резултатът.

# 569

Това с ЦЦ е една огромна пропаганда, която малко хора успяха да разберат за какво става въпрос. Няма такова 600 лева. Пари не се сменят, сменят се апартаменти. Съответно се гледа само данъчната оценка. Все едно ние с теб заменяме два апартамета с данъчни оценки по 100к лева. Сменяме ги и си плащаме такси за 100к. Пари не се сменят. Всичко точно. Но не, ние ще декларираме, че реално струват по 200к, като единственото, което ще се промени са таксите. Ефектът за нас ще е същия. Кой нормален ще го направи?

Скрит текст:
Това с бонусите е същото като средната работна заплата. Един яде кюфтета, друг картофи. Средно всеки яде кюфтета по чирпански.
Така и средната годишна работна заплата е 14к, а медианата е 10к(данни за 2018, последно от тогава има). Половината от работещите в БГ получават с 30% по-малко от средна заплата. Масова бедност.
Всъщност това с Ц.Ц. всички го разбраха, че сделките са ставали на данъчна оценка. Въпросът е, че от великата строителна фирма сами си признаха в интервю (в опит да замажат скандала), че себестойността на строителството им е 500 евро/квадрат. Толкова за ултра мега гига турбо луксозното строителство. Wink
Колко е тогава себестойността на строителството от фирми, които не се водят с такова качество? Сами си правете сметките.

Общи условия

Активация на акаунт