ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът се мръщи, тясно му е вече вкъщи!

• 26 743
  • 756
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Бисе, честита да си! Запази вълшебната си аура и присъствие! Бъди здрава! Kissing Heart

И аз все си казвам, че вече ми е все тая, и всеки път успявам да се ядосам! Причините са много, комплексни. Разчитаме все на късмета, обществото ни с примиренческа психика, учители, които не пожелаха да разберат, че ситуацията е извънредна не само за децата и родителите... 😣

# 556
  • София
Има и малки градове, където ДО е организирано много добре. За мен е въпрос на управленческо решение и умения на Директора. Племенничката е в Ботевград. Миналата година беше в едно училище, сега е в гимназията - еми и на двете места си имаха много сериозно ДО. Учеха си с часовете по програмата, не като нас само някои предмети (визилам пролетното ДО). Задължават ги всички да са с камери, изпитват си ги все едно са в реала. Пък градът е с има-няма 20тина хиляди жители, ако има и толкова.
Просто на места няма желание и най-вече контрол от страна на управата на училищата. Което е факт май за доста сфери в България.

# 557
Честит рожден ден на Биси! И на всички рожденици от тази година, които съм пропуснала, понеже нещо нямам много време да следя темата. И аз имах рожденик вчера - големият син, но днес си лети за Нидерландия и ни е много натоварено с какви ли не подробности, та не усетихме.

Да сте много щастливи всички! И успешни да сте през новата година!

# 558
Мисля си , че си е до човек. Ако един учител иска да преподава качествено, намира начин. Разбира се, трябва да има и капацитет. Забелязвам, че някои учители са много изнервени, дори бих си позволила да кажа, че ги избива на лошотия.
Племеницата ми учи в Мизикално училище с пиано. Преди няколко дни учителката по пиано й вдигна страшен скандал, зако кучето лае, докато тя свири. Да го махнела това куче.
 Ами куче е, лае. Да мяука ли?! Децата учат от вкъщи. Няма да го остави на улицата,я.

Judy, честито да ти е мжомчето! От здраве и късмет да не може да се отърве🙂

# 559
  • о`майна лунна нощ е
Ох, скаридка, ...  нещата са многослойни и с безброй лица. Нищо не е бяло или черно. Хора много, съдби безброй. Яд ме е, когато страдат умни и будни деца, но лишени от възможността да се развиват.
Джуди, да ти е честит баткото!

Последна редакция: вт, 12 яну 2021, 16:05 от `ТуиГ

# 560
  • у дома...
Пролетното ДО при нас беше нещо като ваканция. Само по БЕЛ имаха часове. Тази година е в другата крайност. Аз затова съм доволна.

# 561
Благодаря, дами!

И при нас тази година се карат по всичко редовни часове, но са си по-кратки и със съответните негативни специфики. Ама то това "всичко" са 4-5 предмета, все пак... Smile
Иначе за мен ДО си бе и си остава просто политика. Нищо повече. Те първа ще й сърбаме попарените последици. Както и на много други подобни решения.
И аз изпитвам притеснение, но при мен е една идея с по-ясен произход - представям си държавния бюджет като една съдрана просешка торба, която в момента е скрита в мазето и ще ни я извадят напролет. Някак ясно си представям как ми я нахлузват на врата, връзват я с канап на метър от контейнера и ми казват: "Това ще ядеш, това ще пиеш и тук ще седиш!"

# 562
  • Пловдив
Пролетното ДО на набора беше топ. Сега не чаак толкоз, но та просто самите учители, които не натискат, си бяха такива и присъствено. Но, проблема при него е, че много се измързи. Много. И взе да ляга по-късно, вече си ляга в 24 часа, и взе много да играе, и въобще... Щом той си казва, че се чувства мишка, а той си е мишка по принцип. На малките пролетното ДО беше кошмар, ужасно натоварено беше и за тях, и за мен и мъж ми. Сега беше доста по-ок. Даже, забелязвам, че вероятно заради удължената учебна година, го дават ларж и сега яваш яваш, което ме дразни също. Защото можеше да си свършат на 31.05. 😥
Туиг, то че има безотговорни хора има, но болестта няма да изчезне. Това теябва да го разберат хората. Ако ще да пуснем корени вкъши, няма да изчезне. Целта на оставянето на децата беше уж заради обстановката. А тя се промени чак, когато сложиха други мерки. И вече е променена. Защо да са си вкъши, няма логика, няма нищо в това. Повечето учители се заразиха едва след като вече си бяха он лайн, не в училище. Обаче, променят се. Преди 3 месеца викаха, че не искат ДО. А сега ми разправят, нищо, че няма много случаи, има смъртност. Ми тя смъртността си е такава, каквато е. Защо да убиваме хубавите деца, ами който пък учител го е страх, да стане магазинер и там да прави фасони. Ега ти.

# 563
Защото воля и пари за други мерки няма. Това е. Болестта няма да изчезне, но и няма нищо да правим. Който оцелее.
Догодина ще се върнем към нормалния живот, който изкарал, изкарал. Това е положението. Малко повече гробища ще отворят само.

# 564
Ами Люба Ризова, вчера се чухме с една преподавателка по телефона. Жената си е съвсем откровена, заяви, че сега си й е много удобно, защото е отишла да си гледа внучетата по време на ДО, влиза в по някой час, но извън това времето й е изцяло свободно и си помага на сина.  Заетостта й, като време е по-малко от половината, в сравнение с миналата година, вкл. спестено време за път до и от работа, в почивките си гледа домакинството, часовете са й по-къси, по-лесно си проверява писмените неща, понеже са и онлайн. Каза, че очевидно качеството е в пъти по-ниско, но нито зависи от нея, нито тя може нещо да направи по въпроса, ... пък и вече не я интересува.
Последното е най-страшно. И жената не е виновна въобще.
И родителите вече спряхме да се вълнуваме. Аз,например - спрях. Отписах окончателно училището - каквото там смотаят - смотаят, гледам лятото да дооправим езика, останалото - у нас.
Който може - да се оправя по единично.
Аз предлагам от втория срок закриване училищата, преминаване към онлайн обучение в избрани курсове и школи или лекции при избрани преподаватели и - който - откъдето. Така ще се избират читавите учители - учениците ще им слушат лекциите. Към тях ще назначат асистенти, да провеждат съпътстващ контрол за резултатите. Но като е онлайн - няма издръжка на сгради, на друг персонал - нищо друго няма да има.
Накрая да се правят по едни централизирани изпити по предмети /присъствено, че да има поне едно нещо, организирано от държава, с по-обективен характер/ и всеки да си оправя графиците според както му е удобно, поне да се не лашкаме като в бездънна лодка в бурно море, очаквайки всеки момент да потънем окончателно. Който може - да се оправя. Да се обявява официално това, което е на практика и сега така, и толкоз. След като се правят на дръжки и с месеци не се посвениха дори да направят една ясно програма - кога и при какви условия ще започне нормален учебен процес. Ще спестим маса пари от издръжка - нали това е една от целите. Аз като гледам - единствената. Ама да речем, че има някоя и друга, напр. творене на предизборен имидж. Макар че по мое мнение имидж-мейкърите са за незабавно УВО. Понеже постигат обратни на целените резултати.
Обаче също и: Да орежат всички помощи /без друго ще стане - реално няма откъде да продължи плащането на цирковете/, да обявят официално фалита на НОИ и НЗОК, да оставят по администрациите 20% от наличния сега персонал. Временно, разбира се, докато не се дозакрият окончателно. Да разпуснат НС - че стига е правило поразии и е харчило акерни пари.
Е, февруари няма да е, ясно що, ама от април - може. То ще се и наложи обективно доста от това да стане.

Последна редакция: вт, 12 яну 2021, 16:29 от Judy

# 565
Ехеее, много далеч се разпростират плановете - чак до март - април месец. Joy
Аз чакам да видя тия дни кой ще обяви пръв война - Китай на САЩ или САЩ на Китай, вие тука някакво незначително ДО нищите... Stuck Out Tongue Winking Eye
Хайде малко да ви развеселя:
Скрит текст:

Judy, честит ти рожденик! Жив и здрав да е, късмет и успех да има!

# 566
А, далеч, не им е далеч то! Човек кога нищо не прави - за него времето не тече и му е все тая - 2021-ва ли е или 2221-ва! Нашите и войните не ги вълнуват - такова безвремие ги е обхванало....

Мерси, дано пък! ПСР-то го отчете здраво, дано си продължи така.
Както и останалото, дето пишем тук и народите покрай нас.

# 567
  • София
Бисе, жива и здрава да си ни,и взе така заобиколена с красота!
Джуди, живо и здраво да е и твоето момче!
Спирам дотук, защото и аз съм от тези депресираните, без настроение и дебелите.

# 568
  • софия
Ред, мисли тема с "дебели".
И това ще мине, момичета, лятото ще дойде 😘

Джуди, честит да бъде рожденикът! Нека преодолява трудностите с лекота и реализира мечти си! Успешно да завърши и да намери мястото си!

# 569
Judy, честито на младежа ти! Нека е здрав и смело да сбъдва мечтите си. В което не се съмнявам, защото зодия Козирог знаят какво искат и как да го постигнат.
Като сме тръгнали с (анти)утопиите да ви споделя, че сега последната опорка е, как след 20-ти януари като встъпи Байдо, ще сложи край на п(Л)андемията. Всичко досега било само за размътване водата на Тръмпи.
А, дано...Thinking

Общи условия

Активация на акаунт