Съпругът ми пуши марихуана

• 11 900
  • 312
  •   1
Отговори
# 225
Асоциации със спирането на шоколада са неуместни когато става въпрос за зависимости...
Защо да е неуместно, той пуши, аз ям шоколад. Удоволствие и желание за консумация, са налице. Спирала съм шоколада, той тревата също. Огромната разлика е, че спирането е било по моя воля, а той не желае, няма нужда. Пуши си от години, кое външно влияние да го откаже сега !
Според мен, притстрастен си не само, когато не можеш да спреш, а и когато нямаш воля и започваш отново.
За диабетика, шоколада е по-вреден от тревата. Пак си е вид наркотик.

# 226
С оглед писаното ти из темата, кажи си направо пафкаш ли си тревица?
Виж по-назад в темата – отговорила съм конкретно на този въпрос в детайли.

Няма да тръгна да чета 15 страници заради тебе. Всъщност ясно ми е и без да те чета, но това си е твой избор. В конкретния случай обаче пропускаш нещо много важно- човека се напушва пред детето си. Хайде сега като си толкова отракана, обясни как се третира употребата на наркотични вещества (според закона май не ги разделят на леки и тежки, поне до колкото знам) пред дете? Дали ако някой съсед уведоми социалните служби (друг е въпроса до колко биха си размърдали дебелите задници чиновниците), дали детето няма да бъде изведено от семейството? Дали в случай на развод при този факт, напушващия се родител ще бъде гледан благосклонно от съда когато трябва да бъде определяно попечителството?
Сега другия проблем- мъжът си вади хляба чрез шофиране. Как се третира положителен тест за наркотици от КАТ? В случай на катастрофа дори и да не е виновен, автоматично става след положителен такъв тест. А пък ако стане по-тежко ПТП в този случай вече дават и годинки на топло.
Така че неглижирането на цялото това поведение от тебе е меко казано странно.

# 227
Ето по-къс отговор – той, ако иска, ще спре; ако не иска, няма да спре. Т.нар. зависимост е следствие, не причина. Вие го изкарахте инвалид този мъж. Авторката трябва да е наясно, че той просто не желае да откаже тревата, не че не може. Всеки човек разполага със свободната воля как да процедира с тялото и ума си – това, че на някого друг не му допада въпросното поведение, пък ако ще и за собствения ти партньор да иде реч, е второстепенен въпрос.
Котке мн бъркаш нещата,но всеки има право да мисли каквото му харесва.

# 228
  • Далечният изток
Асоциации със спирането на шоколада са неуместни когато става въпрос за зависимости...
Защо да е неуместно, той пуши, аз ям шоколад. Удоволствие и желание за консумация, са налице. Спирала съм шоколада, той тревата също. Огромната разлика е, че спирането е било по моя воля, а той не желае, няма нужда. Пуши си от години, кое външно влияние да го откаже сега !
Според мен, притстрастен си не само, когато не можеш да спреш, а и когато нямаш воля и започваш отново.
За диабетика, шоколада е по-вреден от тревата. Пак си е вид наркотик.

Няма нужда да ми отговаряте. От постовете си личи кой има в обкръжението си наркоман, тревоман, както искате така го наричайте.... И как от 9 кладенеца вода вадите, само и само да ги оправдаете. Ако мислите, че така им помагате, дерзайте!

Сега другия проблем- мъжът си вади хляба чрез шофиране. Как се третира положителен тест за наркотици от КАТ? В случай на катастрофа дори и да не е виновен, автоматично става след положителен такъв тест. А пък ако стане по-тежко ПТП в този случай вече дават и годинки на топло.
Така че неглижирането на цялото това поведение от тебе е меко казано странно.

Вече го коментирах, но е важно пак да го кажем - независимо дали си причинил ПТП или "само" са те хванали след употреба на наркотични вещества да шофираш, без да си причинил никакви вреди, това е престъпление по НК. В България, да уточним, че сега ще започнат да обясняват как било в Канада и не знам къде си. Та това престъпление по чл. 343б, ал. 3 от НК се наказва с лишаване от свобода от 1 до 3 години. Честито.

# 229
  • Sofia
rf22, няма как да коментирам поставените от теб казуси, защото нито употребявам марихуана, нито имам деца, нито пък ме вълнува възпитанието на чуждото потомство. Не се изживявам като чиновничка от Отдел "Морален надзор", нито пък като звероукротителка на непослушни мъже, пафкащи тревица. Детето си има майка, която да го мисли и да отговаря за него. Мъжът пък си има глава на раменете и свободна воля, която да приложи, за да прецени какви действия да предприеме и какви ще са евентуалните последствия от тези действия. Всичко останало са празни приказки и чешене на езиците.

# 230
За мен ей тук е границата. Ако мъжът ми пуши за разпускане чат пат, лично аз нямам драма. Да шофираш употребил е не просто нередно, ами е престъпление. И показва безотговорен човек, на когото не му пука за живота му, здравето му, близките му и чуждите хора, които може би ще имат малшанса да са срещу него на шосето, когато е пафнал.

# 231
  • Най-красивата страна
Притежанието и употребата на марихуана в България са забранени.
Има закон .
Той пуши марихуана в дома ,в който отглеждат детето си.
Шофира след като е пушил...вози детето...
Да караш надрусан и да возиш детето си.Думи нямам...

А жената е изтърпяла много дълго време.
Някой каза ,че не трябвало да му пили на главата.
Да,съгласна съм.Няма смисъл.Направо да го напусне.
Тогава може и да се освести...

# 232
rf22, няма как да коментирам поставените от теб казуси, защото нито употребявам марихуана, нито имам деца, нито пък ме вълнува възпитанието на чуждото потомство. Не се изживявам като чиновничка от Отдел "Морален надзор", нито пък като звероукротителка на непослушни мъже, пафкащи тревица. Детето си има майка, която да го мисли и да отговаря за него. Мъжът пък си има глава на раменете и свободна воля, която да приложи, за да прецени какви действия да предприеме и какви ще са евентуалните последствия от тези действия. Всичко останало са празни приказки и чешене на езиците.

И тогава ква е цялата драма в участието ти в темата? Авторката пита ок ли е това нещо, отговаря и се, след което ти започваш да разтягаш локуми.

# 233
  • Sofia
Има закон .
Сигурно пак ще пуснат репликата, че сравнението не е удачно, но ти всички ли закони на РБ спазваш? Simple Smile Въпросът е реторичен.

И тогава ква е цялата драма в участието ти в темата?
За каква драма става дума? Не разбирам какво искаш да кажеш.

# 234
  • София

Само да припомня, че разискваме казус, при който последствията за тревомана са тези, изброени от rf22.
Не си чешем езиците " по принцип и традиция".
Много добре си личат употребяващите- реакциите, извиняването на пристрастеността, локумите за свободната воля..........
И упоритото абстрахиране от факта, че когато си създал дете, пристрастеността вече е престъпление към него, наравно с престъплението към закона.
В този случай, по- голямата вина е на авторката- да знаеш, че от 10 години пуши и не може да се откаже и да се събереш с него, и да наблюдаваш отблизо същото, и дете да му родиш, и да продължаваш да седиш с него, не го разбирам.

# 235
Има закон .
Сигурно пак ще пуснат репликата, че сравнението не е удачно, но ти всички ли закони на РБ спазваш? Simple Smile Въпросът е реторичен.

И тогава ква е цялата драма в участието ти в темата?
За каква драма става дума? Не разбирам какво искаш да кажеш.
Ами ти пишеш, че тревата не води до зависимост, даваш ни примери, че е като яденето на пица, казваш, че в развитите държави е позволена. Цялата дадена от теб подвеждаща информация цели да внуши, че е напълно приемливо и нормално да се пуши трева. В един свой пост намекваш за даване на подкуп на пътен полицай, ако караш напушен. Това е незаконно и наказуемо.

Затова те питам, каква е целта ти да участваш в темата ?

Последна редакция: пн, 18 яну 2021, 18:12 от buttercake

# 236
Предполагам, че целта на Котката е да си каже мнението, както и да изрази една популярна гледна точка. Няма лошо, защо не?

# 237
На авторката й се дадоха различни гледни точки. Общото е, че според никой не е добре един баща и съпруг да се държи като студент. Поел е отговорност, създавайки семейство и трябва да се съобразява с това, което е най-добро за трима ви, не само за него.
 Говорене и пак говорене, евентуално да се намери дългосрочно решение. Да не стане така, че след време, да си пафкат двамата с детето. Не си в изгодна позиция. Недей да раждаш второ дете с надеждата нещо да се промени, малка вероятност. Успех Simple Smile

# 238
  • Sofia
Затова те питам, каква е целта ти да участваш в темата ?
Безпредметен въпрос. Това е все едно аз да те питам каква е целта на участието ти във форума изобщо. Има тема и се пише по нея.

Цялата дадена от теб подвеждаща информация ...
Никъде не съм предоставяла невярна или подвеждаща информация.

В един свой пост намекваш за даване на подкуп на пътен полицай, ако караш напушен. Това е незаконно и наказуемо.
Не просто намеквам, а директно ти казвам, че както аз, така и мъжът ми, така и всички хора около мен, инцидентно сме давали рушвети на пътните полицаи. Не поради каране в нетрезво състояние, а в резултат на други нарушения. Незаконно и наказуемо е да се вземат подкупи, незаконно и наказуемо е да се предлагат / дават подкупи, не е незаконно и наказуемо да се коментира по форумите каква е действителността в България, а именно – да си признаем, давайки актуални примери, че корупцията се шири на всяко равнище в нашата родина, вместо да се правим на ощипани госпожички. Ако няма кой да взема рушвети, няма да има и кой да дава такива. Взаимовръзката е с еднопосочен характер.

Последна редакция: пн, 18 яну 2021, 19:25 от Blаck Cat

# 239
  • Най-красивата страна
Да,спазвам законите.
И нямам криминални прояви.
А от хора със зависимости,като наркомани например стоя надалеч.

Общи условия

Активация на акаунт