Любители на Котки - Тема 154

• 30 282
  • 743
  •   1
Отговори
# 555
  • Варна
И аз използвам такава четка, има си и мъничко гребенче за почистване. Бая космарлак сваля.

# 556
  • София
Мацето, вземи четка от този тип ако не си пробвала. За мен е в пъти по-хубава (и много евтина) от Фурминатора честно казано, а от моите двете свалям по 4-5 топчета козина хем са късокосмести.
(сори за маската на заден план ама съм на работа 😁)

Приятелката с персийка, която не хареса фурминатора, също беше доволна точно от тази четка.

Току-що разбрах, че вече не може да има два последователни коментара от един потребител. Системата не позволява. Чудя се какво ще стане със заглавните постове в новата тема? Информацията в първи пост е доста обемна и не може да е заедно със списъка с любимците ни.

# 557
  • Варна
Таня, ще помага модератор предполагам.

# 558
Четките от този тип са най-продаваните в магазина. На колкото човека съм я препоръчала, толкова доволни е имало след това. Единствения минус е, че може при ресане да наелектризира козината и да стане 'пуфкава' 😁

# 559
Бубалеса, днес видях едно уличниче с абсолюно същата окраска на главата като Пиги. Заедно с едно тъмнооранжево тигресто. Изсипах им един пауч, но не успях да ги снимам - не само има решетка на двора, а и те много диви и плашливи.
Днес от Стефанов купих една гръцка сурова замразена храна. 250 гр са, за 2.50. Още се доразмразява, но да кажа, че изобщо не мирише на нищо.Нито на котешка храна, нито на месо. При това твърдят, че при хранене само с нея за 4 килограмова котка дневната доза била само 80 грама! То направо без пари излиза.
Ще видя дали моята капризка ще я хареса, ако не - ще намажат уличничетата.
Едит: да докладвам за суровата храна. Наистина няма никаква миризма и глезлата дори не отиде да си подуши паницата, въпреки че внимателно ме наблюдава ще. Ще докладвам отношението на уличните в близките дни.

Последна редакция: пт, 22 яну 2021, 20:03 от Недоволна

# 560
  • Между гори и планини
И ние имаме подобна четка. Ако събирам пролетта падналата козина само на Кети мога да напълня 2 възглавници. Бях купила и силиконова ръкавица, която събира козината, обаче някъде ми се крие.

# 561

Айде на ваксинираните котаци  Simple Smile
Пуснахме пълна кръвна картина на Марчето. Всичко в норма. Леко завишени чернодробни, но съвсем близо до нормата. Щитовидна - чудесна. Единствено зор с калция - на половина. За месец минава на N&D храна. После повтаряме калция и докторката ще реши после дали ще давам и добавки.

# 562
Ох, Барби, с глас се разсмях, качвай снимки, видеа, каквото когато можеш. Grinning Чудничко си оправих настроението с вашите прекрасни снимки, че Макс е при баба и дядо и ми липса много. Хубав да ви е уикенда и много да се гушкате с пухчетата! Heart

# 563
  • София
[video][/video]Танче, във връзка с "хомо" наклонностите на Рижкото ти, аз съм лекувала такива нездрави мераци на моя Бръмбо, когато беше  млад пръч. Тероризираше сестра си, а тя беше вече кастрирана и много се подтискаше. Та тогава й купих една билкова каишка за вратлето, има едни много смрадливи такива. Сложих й я, и като се прибра Бръмбо, направо се засили към нея. Тъкмо да я захапе за вратлето, и отскочи, като че някой го е ударил по носа. После още два пъти направи опити, и това беше. Разбира се, каишката й смърдеше и на Лолита, но нямаше къде да ходи, така че свикна. Пък и то беше за две седмици, докато затвърдим промяната в навиците на братока й.

Момичета, понеже чета, че обсъждате хранене с риба на котките си, се почувствах длъжна да ви предупредя. Рибата съдържа много фосфор, а това означава опасност от камъни и пясък в бъбреците, и опасност от запушване на котките ви, особено мъжките. Ако им се дава от време на време, няма страшно, но ако стане редовно, вече е опасно.

# 564
  • Между гори и планини

На мама бухтичката бухнала, отива към гюленце.

# 565
  • София
BarbieDi, развесели ме 🤣. Много сладко! Радвам се, че Чумито не страда и Маце е добре и се вписа в семейството. 😻
На Блеко са му много "напукани петичките" 🤣 (особено едната) и то само предните лапички. Сериозно, ето (зумнах доста, за да се видят сухите люспи кожа).
На Маци лапките са меки, гладки и нежни, а и тя ходи по същите повърхности.  На Чарла- също.

Като сме в София го мажа всяка вечер или с кокосово масло или с вазелин. Подобряват се, но после пак стават груби, грапави.

На мен дерматолог ми е препоръчал тези продукти, също и зехтин. Не съм пробвала последното, притеснявам се да не се продриска.
Нещо да препоръчате?

Последна редакция: пт, 22 яну 2021, 23:07 от AnyHr

# 566
Барби, винаги съм си мечтала за пълна къща като твоята - куче, котки, деца, папагал. На дамите тук с повече от една котка също се възхищавам. Сигурно у вас, и в тях  никога не е скучно.
Имам роднини, които слава Богу, рядко ми гостуват. От бял косъм върху черния им панталон изпадат в ужас и казват котката да се изхвърли. Как можело да живея в такава мръсотия? Аз понякога намирам косми в храната си (да съм я покрила, вината е моя). С извинение - имам косми и в г*за си.
Мисля си, че човек който не се е грижил за животно, не го е обикнал и разбрал, е като човек с една ръка. Или просто е бъгнат в мозъка. А тези с повече от едно за мен са герои, богове, добри хора.
Да, има и такива, които са наясно че ако вземат животинче ще го мъчат. Затова не си взимам куче а искам. Но скапания ми график и разходките ...

Ани, ходили ли сте на ветеринар? Дали има вариант да пие нещо, не да му мажете лапичките?

# 567
  • Стара Загора
Момичета, пилето е цяло и вече не е толкова интересно след като мистериозно му паднаха няколко пера. С кучето свикна бързо и като цяло адаптацията ѝ стана за 1-2 дни. Случих на котка. Снимки ще кача утре Heart

Зуки, може би ме бъркаш с някой, но деца нямам. Само косматите, пернатото и мъж.

# 568
Зуки Су, винаги съм обичала животните. До сега съм живяла в апартамент. Имахме котарак 14 години. След като се наложи да го приспим, не исках друго коте в къщи. Сега, на село, се задоволявах със съседските. Но .... Вселената ми доведе две. А ММ - куче. Определено е весело. И няма как да е чисто Simple Smile след като ходят по двора.

# 569
След тежък труд  - котешки шут на чашата с кафе,  доволно олята схема  и препускане като крилат кон /вероятно от пилешкото и зеленчуците/ следва сън. Ми така де. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт