Любители на Котки - Тема 154

• 30 352
  • 743
  •   1
Отговори
# 435
  • Между гори и планини
Ако вече им е омръзнала защо не потърсят нов дом ...вместо да я изхвърлят на улицата! Много хора предпочитат голяма научена котка пред бебе.
Нямам идея. Аз открих пред блока на майка ми, беше любов от пръв поглед. После баща ми е хранил другите котки и момче от съседния вход му казва, че е бяла тяхна но им омръзнала и си взели сиамка. Да не говорим, че са я хвърлили бременна и раждаща в тревите до блока.

# 436
  • Велико Търново
Доня, ти сериозно ли?! Какви са тези хора бе 😔

# 437
  • Варна
Има всякакви хора. Нашата Кети е била домашна и преди нас. Изхвърлили я вън, щото им омръзнала ! А това е разкошна, нежна, кротка и гальовна котка. Която тихо си дреме, никога не досажда, не мяука почти никога, не е счупила, скъсала и издрала нищо за 10 години!
Кетитата са така Simple Smile Нашата е същата. Е, проклетийка си е, както мърка може да се обърне и да изсъска, защото с нещо си нарушил високите ѝ стандарти при галенето hahaha Доминиращ тип е, иска да се наложи над всички и да е шефкатa, затова понякога се ежи и съска. В същото време от нея по-гальовна няма, късно вечер и рано сутрин ни обхожда и двамата с ММ и мърка персонално на всеки по сума време Laughing Бели не е правила никога и обожава да я взема на ръце и да я гушна. Мълчаливка е и повече мрънка и кърка, отколкото да мяука.
Ленка е супер добродушна, никога не е издрала или ухапала някого, мърка, гали се, но не понася да я вземам на ръце. Когато дойде при нас се плашеше, когато се навеждах да я целуна, подскачаше и зяпваше с уста, уж ще хапе. После разбра, че няма да я ям, а искам да я нацелувам и вече не се стряска. Тя е мноооого приказлива, винаги има какво да ни каже на висок глас Grinning

п.п. Доня, това ме срази... горкото коте. Добре, че е извадило късмет. С котенцата какво ли е станало, имаш ли идея?

# 438
Здравейте писанки! Имам един въпрос към Вас. Нашия Лъки, всички у дома го обичат, глезят го но той много рядко се гушка или дава да го галяме, когато искаш да го погали той или ще ни одраска или хапе. Дали не бъкаме някъде. Не сме го наказвали или удряли. Но не идва, като другите котки да се умилква или гушка. Какво бихте ми препоръчали?
Нашият Чочко не дава на никой да го гали, освен на мен, нещо повече, постоянно се навира в ръцете ми /чак пречи/. Напоследък ме използва за дърво. Иска да е качен на раменете ми и си гали главата в моята. Последното е приятно, но катерейки се забива нокти и оставя следи. Преди беше същото с ММ, само него признаваше.Така, че всяко нещо има добра и недобра страна.
За 6 месеца много промени имаше и продължават. Днес харесва едно, след време друго. Мисля, че просто расте.

# 439
Pipi, като собственик на такава котка препоръчвам да си вземете втора котка. Първата няма да се промени и вината не е във вас.
Като собственик на ДВЕ такива котки съчувствам напълно на автора на поста и споделям с BarbieDi, че аз съм наистина голям карък. Sob А толкова искам да ги галя!
Кастрирахме Страхли и аз много се надявах на промяна към гальовност, но ... за сега няма такава.

Котешки майки, ние пак сме с разстройство! С много слуз и много нишки кръв. С многократни изхождания и още по многократни ровичкания в тоалетната - явно позиви и дразнене на червата. Ама като казвам много слуз, разбирайте наистина много - цялото ако е обвито в дебела слуз. И не ме питайте къде намерих едно произведение снощи, за да имам толкова подробни впечатления.
И това при положение, че от петък сме с Диа-таб и пробиотик Про-колин (това ни дадоха от клиниката). Днес вет даде антибиотик. А в петък бяхме с двете писани, правиха преглед, фекално изследване и казаха, че няма паразити, няма бактерии...
Храня ги с Brit Care gastrointestinal още от миналия път, в който бяхме със слуз и кръв. Извън това съм си позволила в разстояние на два дни да им дам два пъти в деня по една осминка от консерва Аплауз пилешко филе (гърди). Вет ме уверява, че е от храната, но на мен ми се струва малко вероятно...
Сега с този АБ ... просто не знам как ще го давам. Приготвили са ми го в спринцовки, за което съм много благодарна! Но с моите 'гальовни' котки имаме толкова близък контакт, че не виждам как ще се справя.
Какво толкова греша с тези писанки, та все са им раздразнени червата?

Преди сегашния кот, имахме персиец, известна с чувствително храносмилане порода..
Всичко, различно от гранули, водеше до диария. Наистина всичко, дори пастет против диария уж от ветеринарните.. Simple Smile
Също както и рязката смяна на храна, винаги трябваше да е плавен преход.

# 440
Ауу,ако моят/бивш/Дрисльо и/бивш/  вокален насилник,не беше и гушлив,щях да го пратя на улицата и да си търся нов хахаха.
Сериозно-не знам как се решава този проблем,но в БГ има твърде много бездомни кучета и котки.Познавам и хора,които ловят бездомни,кастрират ги за своя сметка и ги пускат.но е капка в морето това.Тук бездомни животни няма,не знам как са го решили този проблем.Трудно е да намериш коте,също.Осиновяванията пак са сложни-има безброй изисквания-да си без дете,да вземеш ощя някоя,да нямаш градина,да имаш градина,и още 100 неща.Затова и доста хора от чужбина осиновяват животни от БГ.Моят е такъв,също.Докато го търсех в групите във фейс,видях колко безнадеждни са всички-не можеш да осиновиш и помогнеш на всички.Непрекъснато се предлагат най-малкото по 4 котенца наведнуъж...
Снощи опитах да спя със Закари-е,не успях.То беше скачане по главата ми,по завивките,обикаляне...Ами,ще си спи в леглото,тогава Simple Smile

# 441
  • София
Е, защо без дете?! Разбирам, нужни са изисквания и проверки, и у нас идва една мацка да огледа терена и да си даде препоръките, но децата не са задължително тормозещи животните...

djasra, определено трябва да овладеете острото положение в момента, но се сещам, че Гликоза (какво става с тях?!) споделяше, че регулира изхожданията на Васко със сурово месо... Не мога с две ръце да препоръчам, защото нямам опит и имам някои резерви, но защо не проучиш и този начин на хранене?

Хората са ужасни егоистични вредни създания - поне едни 70-80% от тях, за съжаление... Ежедневно научавам за подобни престъпления, а наказанията са капка в морето...

# 442
Хората са ужасни егоистични вредни създания ...
И аз се чувствам така - егоист. Да, изборът беше едно коте да умре или да живее, но после. Затворен в апартамент, кастриран защото е затворен и не искам да МИ създава проблеми. Всъщност в цената на живота му, влиза и моя комфорт.
За да се намали популацията на улични котки, би било разумно /според мен/ да се кастрират женските /пак егоизъм, аз имам мъжки/.
Такива мисли ме терзаят. А си го обичам.Blush

# 443
  • София
Е, Mama_Nana, де да бяха повече егоистите като теб!! Hug

# 444
  • Между гори и планини
Доня, ти сериозно ли?! Какви са тези хора бе 😔
Да, аз преди 10 години като я прибрах и дойдох в темата, разказвах. Сега пак като се върнах след известно време затишие. Не знам дали е тръгнала да ражда от стрес че са я хвърлили, или е почнала в дома им и по средата са я зарязали в тревите. А тия треви са до пътя, където минават много хора. Майка ми каза, че някои котенца са се родили мъртви, другите са умрели - тя от шок и стрес не знаела какво да прави. Майка ми мислеше и ми разказваше за нея преди да я видя - хвърлиха стара и болна котка. А като я взех , вета каза, че е на година, максимум две. Не е била болна, такива хора са болни!
Тя ми е безкрайно вярна, навсякъде е с мен, когато отидох в САЩ, го преживя много тежко. Разболя се и аз заради нея се върнах.

# 445
Не виждам нищо драматично в това,пък аз.Едва ли е ок за котките да раждат 3 пъти годишно,да се разхождат като живи скелети и да ги газят или тровят,тй като са изключително много и не може да вземеш всички в къщи.Или бебетата им да не доживеят и до годината си.
Смятам,че кастрацията е част от отгворността и е най-доброто,което можеш да направиш.Тук драмите са излишни.
А,за децата-някои от животните са стресирани и мн страхливи-децата и да не ги тормозят,правят много шум,който ги плаши.За да ги има изискванията,си има и причина.

# 446
И аз не виждам драма.. кастрацията е единственото решение за регулиране на популацията. Ужасно е да има бездомни.

А тези хора как са я заплодили в апартамент не ми е ясно....

# 447
  • Между гори и планини
Нямам идея как са я заплодили.
Аз също съм за кастрацията . На съседа милата котка, вече е разгонена. Пролетта ражда едно котило, есента пак. Почти нищо не оцелява , но и да оцелее, съседа ми не се грижи добре за тях, не ги храни достатъчно и те страдат. Последно е сложил капан за лисици в двора си ( добре че е далеч от мен), с пилешко месо. Три от котките му са умрели със смачкани глави, една се е спасила само с крак жертва. Ако бяха гледани правилно, нямаше да влизат да ядат мърша.

# 448
  • Велико Търново
Никъде не съм казала, че съм против кастрацията 🤔 Дори напротив Simple Smile Ако репликата е към моя коментар де Simple Smile Реакцията ми как може да има такива хора беше как може да си изхвърлят котката, да не говорим пък бременна и прочие

# 449
Не е драма разбира се, просто споделих терзанията си. Абсолютно завиждам на котките на Доня Дафина, защото имат свобода.
 Това, което правим всички пишещи тук, не е начин да се намали популацията на бездомни котки, оставени на произвола, нито можем да спрем този процес. Ние сме капка в морето.
Едва ли в следващите десетилетия, някой ще реши да предприеме нещо мащабно, а и по ужасяващо е, че ще се прибегне до унищожаване, отколкото до построяване на коткарници и кастриране на животните поетапно, така че след определено време да няма скитащи се и мъчещи се животни.

Общи условия

Активация на акаунт