Въпроси до зъболекарите от форума! - 3

• 208 249
  • 3 473
  •   1
Отговори
# 2 520
  • Варна
В дните, когато не съм можела да използвам четка за зъби, слагах елугел на проблемното място. Друг вариант е киснене на мястото с елудрил червената вода за уста, киснене с отвара от смрадлика.

# 2 521
  • Цюрих
В дните, когато не съм можела да използвам четка за зъби, слагах елугел на проблемното място. Друг вариант е киснене на мястото с елудрил червената вода за уста, киснене с отвара от смрадлика.
Получих непоносимост към Елудрила.

# 2 522
Не съм зъболекар, но аз използвам паста за зъби Ajona, която се води, че има противовъзпалителен ефект. Жабуркам и Алсипин. Най-добре е да се изкаже зъболекар разбира се.

# 2 523
  • Варна
Получих непоносимост към Елудрила.
Разбирам, много жалко, и аз съм имала моменти на непоносимост към някаква химия или даже паста за зъби.
Явно организмът си знае работата и слаха х

# 2 524
Най - добре посетете или позвънете на вашия зъболекар. Това е операция все пак. Аз не бих правила каквото и да е на сама глава. Децките четни не са ли по - малки за да ти е удобно да четкаш. Би трябвало да ти е казал някаква паста, която да помогне заздравяването + Елудрил Кар, но във вашия случай друга вода.

# 2 525
Здравейте, от над 20 години съм с коронки на горните зъби. През декември 2023 г. направих подмяна, отново с циркониеви. От няколко дни забелязвам, че първите две корони са разместени, едната е по- навътре, а другата по- навън. Това ми е трета смяна, досега не съм имала такъв проблем и то толкова скоро след поставянето. Имал ли е някой такъв проблем ? Според вас възможно ли е да не са поставени добре. Предишните издържаха по над 10 години. Зъболекарят ми предлага ритейнери.

# 2 526
  • Варна
За жабуркане- Сандрин,това е тинктура от смрадлика /тетра/.

# 2 527
  • Бургас
Здравейте, имаме проблем с 5ти зъб, долу/ляво на детето ми. Детето е на 8 години и 9 месеца. Зъба е лекуван вече два пъти. Към момента има болка при дъвчене, липсва спонтанна болка, няма фистула на венеца, леко се клати.

Предлагат ни да се извади, тъй като според снимката няма големи шансове за лечение.
Моля за мнение дали да не опитаме първо с лечение все пак или действително му е време да бъде изваден.
Скрит текст:

Благодаря!

# 2 528
Според мен го извадете, зъбът вече е доста резорбирани корени и е възможно болката да е именно от това при натиск.

Към момента зъбът се държи основно на меки тъкани, така, че не си представяйте нещо страшно и сложно като манипулация.

Последна редакция: вт, 10 сеп 2024, 10:37 от 🧸 Fiffy

# 2 529
Здравейте! Имам проблем с темпоромандибуларна става. Редавно ходя на зъболекар, нямам проблем със зъбите.Явно имам проблем със самата става. Сега от напрежение започна пак да хрущи, ухото ме боли през 2 дни. Някой да е имал подобен проблем и да е пил лекарстава за ставни болки и да му е облекчило? Препоръчаха ми да пробвам Диклак или Вимово.
Да вметна,че спя с шина и на сутринта нищо ми няма. Нито прескача,нито ми опират зъбите, нито ме боли нещо. Но след няколко часа е страшно.

# 2 530
Обикновенно назначават миорелаксанти, но при мен нямаха ефект. Започнах физиотерапия и след няколко процедури имаше подобрение.

# 2 531
Здравейте,
Имам долен мъдрец за, който е избил на половина, но няма място за него да избие напълно.
В момента провеждам ортодонтско лечение и ме съветват да го извадя.
При направена снимка, 5д скенер се установява извит корен, който влиза при нерва.
Казват, че ще бъде сложно изваждането. Някой имал ли е сходен случай?

# 2 532
Здравейте,
Имам долен мъдрец за, който е избил на половина, но няма място за него да избие напълно.
В момента провеждам ортодонтско лечение и ме съветват да го извадя.
При направена снимка, 5д скенер се установява извит корен, който влиза при нерва.
Казват, че ще бъде сложно изваждането. Някой имал ли е сходен случай?
Ваденето на зъб винаги може да се превърне в сложно начинание, особено когато е мъдрец близо до тригеминалния нерв. Моя съвет би бил: избор на зъболекар със специалност-хирург (обаче завършил и истински, а не само във визитната картичка), при работа с  помощен персонал за тази интервенция, да използва увеличение (в моя екип, колегата ползва увеличителни лупи на zeiss, 12к лева, и разграничаването в кървавото поле е от огромно значение за крайния резултат, а че тази апаратура помага в 1% от работните случай е друга тема)

# 2 533
Моля, ако има запознати, да ми обяснят разликата между чисти циркониеви корони и бленд цирконий. Какви са плюсовете и минусите?
Предлагат ми втория вариант като по-естетически издържан, но аз никога не съм виждала на живо какво представлява и ми е трудно да взема решение.
Става въпрос за предни зъби.

# 2 534
Моля, ако има запознати, да ми обяснят разликата между чисти циркониеви корони и бленд цирконий. Какви са плюсовете и минусите?
Предлагат ми втория вариант като по-естетически издържан, но аз никога не съм виждала на живо какво представлява и ми е трудно да взема решение.
Става въпрос за предни зъби.
Привет Simple Smile Вие сама си отговаряте на въпроса. Когато е "чист циркониева корона", цветът е еднотипен, по- плътен, а цветовете по зъбите преливат, ако се загледате и за да се постигне подобен ефект зъботехниците наслагват слоеве керамика, образно. На снимката е материал циркониева плочка

Последна редакция: пт, 20 сеп 2024, 20:46 от Д-р Майк

Общи условия

Активация на акаунт