Въпроси до зъболекарите от форума! - 3

• 207 491
  • 3 462
  •   1
Отговори
# 2 655
Здравейте,

Някой сблъсквал ли се е с проблем с постоянно болящи зъби?
В последната година почти нямам зъб, който да е третиран по някакъв повод (от кореново лечение до проста смяна на стара пломба), след което да не се е появила постоянна болка, която не отшумява с времето? Основните моменти, в които били е при дъвчене (натиск), но това пречи на пълноценно хранене. Има зъби горе, долу, вляво, вдясно, абе навсякъде в устата с тези симптоми.
Зъболекарите, при които съм била, вдигат рамене и не могат да кажат от какво може да е, а аз си мисля дали не е косвен симптом на нещо друго...

# 2 656
Здравейте,

В последната година почти нямам зъб, който да е третиран по някакъв повод (от кореново лечение до проста смяна на стара пломба), след което да не се е появила постоянна болка, която не отшумява с времето? Основните моменти, в които били е при дъвчене (натиск), но това пречи на пълноценно хранене. Има зъби горе, долу, вляво, вдясно, абе навсякъде в устата с тези симптоми.
Зъболекарите, при които съм била, вдигат рамене и не могат да кажат от какво може да е, а аз си мисля дали не е косвен симптом на нещо друго...

Аз съм с такъв проблем и не откриват от какво е Sad

# 2 657
Здравейте,

И аз съм с такъв проблем от няколко години.При кой ли не ходих.Снимки,скенери и нищо не откриха.Лекуваха,прелекуваха няколко зъба от дясната страна.Стигнахме и до вадене на някои зъби и пак зъбите от тази страна болят.И диагноза нямам.Сложих мостове и импланти и вече спрях да ходя по зъболекари за този толкова неприятен и болезнен проблем.Мен като ме заболи ме боли непрекъснато няколко дни и после може и месец да имам спокойствие.

# 2 658
  • София
Невралгия на нерва?

# 2 659
Здравейте,

И аз съм с такъв проблем от няколко години.При кой ли не ходих.Снимки,скенери и нищо не откриха.Лекуваха,прелекуваха няколко зъба от дясната страна.Стигнахме и до вадене на някои зъби и пак зъбите от тази страна болят.И диагноза нямам.Сложих мостове и импланти и вече спрях да ходя по зъболекари за този толкова неприятен и болезнен проблем.Мен като ме заболи ме боли непрекъснато няколко дни и после може и месец да имам спокойствие.

Здравейте дами,
Чувствителността при зъбите е с разнообразни причинители, комплексен
 "феномен" и може да означава различни неща. Първо се проверява дали говорим за кариесна болка и/или чувствителност. После се проверява изтъркването на зъбните повърхности. Проследява се за невралгии. Преценяват се кореновите лечения и захапката. Паралелно се уточняват вашите хранителни и битови навици ( цигари, цитрусови, алкохол, junk food, ползване на разни препарати я за избелване, я за друго) и това се контролира. След това се взимат разнообразни мерки лазерна терапия, физиотерапия, шини, пасти и други.
Повечето пъти когато болката не е патологичен симптом, говорим за чувствителност на голяма част на зъбите или болка около зъб с кариес/ пломба или кореново лечение. За първото физиотерапия. За второто няма много какво да се направи от повторение на упражнението. ( Обикновено, в такива ситуации се сещам за един майстор на коли, които ми викаше: абе какво си се зачудил, какво ти скърца толкова на бричката, научете са ги карате и толкова... колкото и да е цинично )
Интересно допълнение към споделеното, което наблюдавам след не знам кои път боледуване от ковид, зъбите ми ме болят, не специфично, доста по- често Simple Smile)

Последна редакция: пн, 14 окт 2024, 01:02 от Д-р Майк

# 2 660
Здравейте имам въпрос.
От скоро започнах да си чистя зъбите с конец. Тези разстояния между зъбите възможно ли е да са от венеца и ако спра дали ще се затворят?

# 2 661
Здеавейте преди няколко дни забелязах топче на венеца горе в ляво, като цяло не е болезнено, само при докосване има болка. На зъболекар съм в петък. От какво може да е?

# 2 662
Абцес. На мен ми бяха дали гелче да се мажа.

# 2 663
Периодонтит с активна фистула. Зъбът е за кореново лечение.

# 2 664
Здравейте, някой знае ли ориентировъчно каква е цената на панорамна снимка ОПГ.

# 2 665
Към 30 лв...

# 2 666
Здравейте. Някой има ли мнение и впечатления от д-р Тодор Симидчиев от Пловдив?

# 2 667
Имам зъб който ме боли ,при преглед двама зъболекари ми казаха, че пломбата е изтъркана и е леко абразирал и има оголен корен.
Но единият стоматолог казва да не го пипам само да се почисти зъбният камък и да си го търпя  и ако сменя полмбата болката няма да изчезне, според другият стоматолог трябва да се смени пломбата.
В случая кой да послушам, при абразив трябва ли да се подмени пломбата и наистина ли оголени корени не се лекуват.

# 2 668
    Може да се направи изграждане, но зоните, които са абразирали трудно биха се покрили, ако от тях идва чувствителността.

Така, че според зависи.

Иначе има и десенситайзери, които при много от пациентите повлияват чувствителността.

# 2 669
    Здравейте!
    Взех си от моята зъболекарка система за избелване на зъби с УВ лампа,шина и гел 22%. Вече две спринцовки използвах, ефект към 0. Не съм доволна и искам да попитам мога ли да ползвам всякакъв гел с тази шина? Всички ли стават за УВ лампа, или тя просто забързва ефекта ,за да не се спи с шините? Защото продават доста по - изгодни гелове, ако поръчам пак на тази марка хем са скъпи, хем нищо не направиха до тук. Гледам, че продават и някакви лентички, които се лепят на зъбите, имате ли впечатления?

Общи условия

Активация на акаунт