Въпроси до зъболекарите от форума! - 3

• 207 434
  • 3 462
  •   1
Отговори
# 2 700

Здравейте казаха ми че имам гранулом и абцес мисля да вадя зъбът защото ме е страх от абцеса пих антибиотик една седмица ама как гледам още има гной  предлагат ми лечение или зъба да се извади  днеска ми сложиха лекарство  но премислям утре да отивам да го вадят какво ще кажете Има ли абцес на снимката вижда ли се страх ме е много вече 2 седмици съм така

# 2 701
Помисли като го извадиш, как ще заместваш липсващият зъб. То ваденето е лесно, после идва трудното...

Последна редакция: ср, 23 окт 2024, 07:36 от teta75

# 2 702
Помисли като го извадиш, как ще заместваш липсващият зъб. То васенето е лесно, после идва трудното...

Така е ама ме е страх от абцеса ако не беше щях да го лекувам а съм пила антибиотик и пак има страх ме защото е горен не знам какво да правя

# 2 703
От какво те е страх, не разбрах?

# 2 704
От какво те е страх, не разбрах?
От абцеса на гранолума имам и снимка ще прикача

# 2 705
Тези неща могат да се лекуват през канала на зъба. Имам един, който така ми излекуваха и нямам проблеми с него. Малко повече ходене на зъболекар, но зъбът е спасен.
Има начини да се лекува и оперативно, да се махне само гранулома. Поне нещо такова ми е обяснявал зъболекар.
Не го вади, а го лекувай! Зъб се вади само когато нищо не може да се направи. Много зъболекари предпочитат да вадят, вместо да си играят да лекуват. Но няма с какво да го замениш после. Мостове, корони, импланти, всичко това е временно, издържат около 10 години и не е като истинските зъби.

# 2 706
Тези неща могат да се лекуват през канала на зъба. Имам един, който така ми излекуваха и нямам проблеми с него. Малко повече ходене на зъболекар, но зъбът е спасен.
Има начини да се лекува и оперативно, да се махне само гранулома. Поне нещо такова ми е обяснявал зъболекар.
Не го вади, а го лекувай! Зъб се вади само когато нищо не може да се направи. Много зъболекари предпочитат да вадят, вместо да си играят да лекуват. Но няма с какво да го замениш после. Мостове, корони, импланти, всичко това е временно, издържат около 10 години и не е като истинските зъби.

Права сте но като има гной ме е страх днес бях ма зъболекар  сложи ми някакво лекарство и чак след седмица съм пак не знам какво да правя лошо ли е ако се изчака толкова време с абцес и гранулом  Благодаря ви предварително

# 2 707
На мен ми правеха промивки през канала на зъба с нещо, миришещо на белина. Не помня вече през колко дни ходех. И моят имаше гной, която изтичаше, но го излекуваха. Не помня да са слагали лекарство, докато лекуваха възпалението, само промивки и памуче отгоре.
Ако толкова те е страх, напои клечка за уши с йод и мацни малко венеца отвътре и отвън, където е възпалението. Йодът спира възпалението и оправя всякакви гнойни рани. Не прекалявай,  да не си изгориш венеца.

Последна редакция: вт, 22 окт 2024, 22:51 от Diorela

# 2 708
На мен ми правеха промивки през канала на зъба с нещо, миришещо на белина. Не помня вече през колко дни ходех. И моят имаше гной, която изтичаше, но го излекуваха. Не помня да са слагали лекарство, докато лекуваха възпалението, само промивки и памуче отгоре.
Ако толкова те е страх, напои клечка за уши с йод и мацни малко венеца отвътре и отвън, където е възпалението. Йодът спира възпалението и оправя всякакви гнойни рани. Не прекалявай,  да не си изгориш венеца.
На мен с една спринцовка ми пъхна нещо явно да промие после проби към каналите и сложи явно антибиотик не знам след това сложи някакво лекарство и каза да стискам зъбът оф не знам ама мисля да пропусна при нея ще си ида при друга но чак в петък а мисля то тогава да жабуря с смрадлика и да се мажа с йод няма ли някой стоматолог да се включи да види снимката дали наистина е с инфекция и гранулом

# 2 709
Не съм зъболекар, но от моите познания съдя, че този зъб НАИСТИНА е с гранулом. Трябва да се лекува. Сериозни промивки и лазер

# 2 710
Не съм зъболекар, но от моите познания съдя, че този зъб НАИСТИНА е с гранулом. Трябва да се лекува. Сериозни промивки и лазер
Аз се чудя дали да не го вадя  направо защото така само го мисля този зъб одлено и е с инфекция

# 2 711
Няколко души ти казахме не го вади, а го лекувай.
Ако го извадиш, после ще съжаляваш, но ще е късно. Тогава ще мислиш какво да правиш с дупката, защото няма лесен вариант, а не трябва да остава дупка, другите зъби започват да се разширяват и разместват. Та вариантите ти ще бъдат мост или имплант. Много умно, само от страх и защото го мислиш.
А и доколкото схващам, зъболекар не ти е казал, че трябва да се извади.

# 2 712
Няколко души ти казахме не го вади, а го лекувай.
Ако го извадиш, после ще съжаляваш, но ще е късно. Тогава ще мислиш какво да правиш с дупката, защото няма лесен вариант, а не трябва да остава дупка, другите зъби започват да се разширяват и разместват. Та вариантите ти ще бъдат мост или имплант. Много умно, само от страх и защото го мислиш.
А и доколкото схващам, зъболекар не ти е казал, че трябва да се извади.
Вашият случай какъв беше и как премина лечението ще съм благодарна да  споделите

# 2 713
Беше преди няколко години, вече написах как протече - ходих, промиваха го, изтече гнойта, възпалението изчезна, лекуваха го, пломбираха го и от тогава нямам проблем. Отне малко повече време и ходене на зъболекар, но всичко мина и забравих. Сега си имам зъб.  Всеки зъб е ценен и трябва да се спасява.
Бях се замотала, докато се чудех къде да търся зъболекар, че се бях напатила и го изтървах, та направи възпаление. Кариес беше подкопал под пломба, изглеждаше малък и външно не си личеше, че е сериозно положението, докато не ме заболя. Имах адски силна, направо нетърпима болка. Но като го отвориха, да изтече гнойта, ми олекна. Въобще не ми е минавало през ума да го вадя, а единствено да намеря добър зъболекар, който да го излекува качествено.

ПС Ако пръста ти се възпали и забере, ще го отрежеш ли, защото те е страх от възпалението? Или ще лекуваш възпалението.

Последна редакция: вт, 22 окт 2024, 23:52 от Diorela

# 2 714
Беше преди няколко години, вече написах как протече - ходих, промиваха го, изтече гнойта, възпалението изчезна, лекуваха го, пломбираха го и от тогава нямам проблем. Отне малко повече време и ходене на зъболекар, но всичко мина и забравих. Сега си имам зъб.  Всеки зъб е ценен и трябва да се спасява.
Бях се замотала, докато се чудех къде да търся зъболекар, че се бях напатила и го изтървах, та направи възпаление. Имах адски силна, направо нетърпима болка. Но като го отвориха, да изтече гнойта, ми олекна.

ПС Ако пръста ти се възпали, ще го отрежеш ли, защото те е страх от възпалението? Или ще лекуваш възпалението.
Права сте ама чета всякакви лоши неща за тези гранолуми и ме е страх от инфекцията да не отиде по на горе че е близо и опасно за това Толкова ме е страх иначе не съм подута  тя каза че е под него инфекцията   имах малко топче с гной на венеца веднага отидох на зъболекар изписа ми антибиотик пих го 5 дена през това време жабурех с смрадлика миех зъбите си по 3 4 пъти на ден дори венеца там къде беше гнойта виждайки как изтича от него но днес бях на снимка и зъболекаря вижда че на снимката все още има инфекция за това се притеснявам толкова време да стоя така и аз не искам да го вадя напротив искам да го лекувам

Общи условия

Активация на акаунт