Въпроси до зъболекарите от форума! - 3

• 217 464
  • 3 583
  •   1
Отговори
# 960
Др Мирена Дойчинова
Др Кафелов

Дали ще могат да Ви приемат веднага не знам, обадете се и обяснете ситуацията, и двамата са изключително добри специалисти.

# 961
Кога се предпочита поставяне на корона и кога на имплант?
В случая говорим за пациент, на който вече са му препоръчали корони на два зъба и оферта от 1000лв. на брой. Някой може ли да препоръча зъболекар от Варна за получаване на второ мнение по въпроса?

# 962
Нещо се бъркате, двете са съвсем различни хипотези.
За коронка трябва да има зъб.
За имплант липсва зъб.
Имплантът също има коронка, между другото.

# 963
Има зъб, но той може и да се извади, не са толкова далечни двете решения. В лошо състояние са и двата така или иначе. Та по въпроса ми кога се предпочита едното и другото това ли е отговора ви, когато има зъб - винаги корона, ако няма - имплант?

# 964
Каква е тази коронка 1000лв, освен да се говори за коронка на имплант

# 965
От 6 години имам имплант горе вдясно, шести зъб. И синтетична кост ми присадиха тогава, мисля около 600 лв струваше тогава тази екстра.
Всичко е ок засега. Имплантираният зъб е като мой естествен.

Стейси Грей, а в коя клиника сте ходили да ви поставят импланта? Знам,че ще стане реклама,
но е хубаво да знам за бъдещето. Благодаря!

moarein96 И аз съм на вашата възраст, кървенето на венците не е никак добро нещо. Хубаво е да обърнете внимание на отдръпването и може би да си направите една панорамна снимка  профилактично, за да се види нивото на костта дали е в нормално състояние. Тези симптоми са предшественик на парадонтални проблем. Не, че венците не могат да се отдръпнат и без да имаш парадонтални проблеми, защото има и други причини...Но при вас има и кървене, което си е серизон. Аз също съм с отдръпнати венци на долната челюст, но реално аз имам липсващ зъб в зъбната редица от 14 годишна още, така че при мене  проблема са от друг характер и аз не съм имала кървене никога. Аз лично бих ви съветвала много стриктна хигиена, може да проучите за някакви води за усти за кървящи венци, билкови тинктури -натурални средства, които помагат  срещу кървенето и възпаляването на венците. Даже за жабурене със морска сол съм чела, че помага, но е много индивидуално. Трябва да сте упорита в предотвратяването на проблема и хигиената. Понякога обикновенните средства имат доста по- благоприятно действие от специализирани продукти. Също да подсилите имуннат система, витам Д и най-вече да приемате витамин С, той е точно за венците. Яжте здравословна храна, повече зеленчуци, зеленини, които съдържат тиамин(антисептично и бактериално действие). От собствен личен опит, бих ви препоръчала жабурене с кокосово масло, има по темата и в интернет доста информация за това от хора, които го хвалят доста. Аз лично смятам за себе си, че това ми помага да почиствам по-добре зъбите си, и мога да си дигна двете ръце, че като чели намалява цялостно плаката  в устата, просто не трупам зъбен камък както преди.

Последна редакция: ср, 18 яну 2023, 15:39 от fresh_garlic

# 966
Здравейте! Можете ли да ми препоръчате опитен ендодонт в София, който ще ме приеме бързо.
Започнах лечение на умъртвен зъб при ендодонт преди седмица. След първото посещение се надух и три дни имах жестоки болки в зъба и бузата. Зъболекарят отказа да отвори зъба и вече втора седмица иска да стоя така, докато минело обостреното състояние. Имам лека температура, подуване и зачервяване на венеца. Непрекъсната пулсираща болка в зъба, носа и окото. Според него след седмица ще почисти още веднъж каналите и ще ги запълва. Притеснена съм от метода му на лечение и болката, която търпя. Искам да посетя друг ендодонт, за да види, какво реално се случва със зъба. Днес напипвам и топче на венеца над зъба.
Благодаря!
.   Аз Ходя при Д-р Кафелов.Изключителен специалист е.Работи в център svedent.Обадете се там и вижте кога има свободни часове

# 967
Здревийте. 

През  една седмица ми излизат афти. Обхващат цялата уста,включително и венците.  Знаете,че  минават много бавно,нямам около седмица и пак се започва.
Ходих на дерматолог и зъболекар.
Пих невробекс и витамини,според дефицита на кръвните- витамин д и бе 12,но това не помогна.
Така бях по време на бременността и вече година след раждането.

Към какъв лекар да се обърна?  Ако е  афтонозен стоматит какво е лечението? Какви изследвания са необходими?

# 968
Здравейте,
С какво лекувате афтите, ако цялата ви уста е пълна с тях? Случая не е за мен, а за мой близък. Пипнал е някаква бактериална инфекция поне според джипито и цялата му уста е в афти,  както и висока температура има, такова нещо не бях виждала. Афтите много болят, изписа ли са му някакви мазила, едното е зелено, другото е някакъв гел, уж добри лекарства. Чудех се дали в такъв случай се ходи при зъболекар за тези афти да ги намажат с нещо? Аз преди години имам подобен спомен за себе си , имах една огромна афта на венеца на един кътник, та даже си мислех, че е от кътника и отидох на зъболекар, тогава той каза, че е било афта и знам че ме намаза с нещо, афтата веднага мина, и после все едно не съм имала такова нещо, а когато те минават от само себе си поне 2-3 седимици трябва да се чака.

# 969
Здравейте,
С какво лекувате афтите, ако цялата ви уста е пълна с тях? Случая не е за мен, а за мой близък. Пипнал е някаква бактериална инфекция поне според джипито и цялата му уста е в афти,  както и висока температура има, такова нещо не бях виждала. Афтите много болят, изписа ли са му някакви мазила, едното е зелено, другото е някакъв гел, уж добри лекарства. Чудех се дали в такъв случай се ходи при зъболекар за тези афти да ги намажат с нещо? Аз преди години имам подобен спомен за себе си , имах една огромна афта на венеца на един кътник, та даже си мислех, че е от кътника и отидох на зъболекар, тогава той каза, че е било афта и знам че ме намаза с нещо, афтата веднага мина, и после все едно не съм имала такова нещо, а когато те минават от само себе си поне 2-3 седимици трябва да се чака.

При мен се появяват по  5-6 на различни места. Нямам температура,защото е хронично.
Най-добре е да се обърнете към специалист.

# 970
  • ново
https://www.afya-pharmacy.bg/productbg/2934 Този гел е много добър за афти.

# 971
Вдигане на имунитета за афтите.

# 972
Здравейте,искам да попитам стоматолозите във форума,как може да се оправят изтрити резци. С бондинг или по др начин? И да ме насочат към специалисти в и около Казанлък и Ст Загора. Благодаря

# 973
Здравейте,искам да попитам стоматолозите във форума,как може да се оправят изтрити резци. С бондинг или по др начин? И да ме насочат към специалисти в и около Казанлък и Ст Загора. Благодаря

Като пациент мога да препоръчам д- р Попов, Ст Загора.

# 974
  • София
Здравейте!

Преди около два месеца ми извадиха кътник. Мястото се възстанови успешно и нямаше болка. Около месец след ваденето се появи болка на мястото на извадения зъб, която обаче не е от венеца, той е здрав, розов и неболезнен, на рентгенова снимка също изглежда ОК. Усещам болката точно сякаш ме боли липсващия зъб. Според стоматоложката ми не би следвало изобщо да изпитвам тази болка. Болката е както спонтанна, така и от стимул като студено/топло. Силна е и  понякога вечер преди лягане се налага да пия болкоуспокояващо.
Някой сблъсквал ли се  е с нещо подобно?
Искам да внеса уточнението, че уважавам и вярвам безрезервно на своята стоматоложка. От години я посещавам и винаги е била добър професионалист. Тя продължава да търси причини за болката и се опитва да ми помогне. Но понеже виждам, че и нейните идеи вече се изчерпиха ( поправи и кариесите, които имах), реших да потърся информация сред вас, ако някой се е сблъсквал с подобна ситуация.

Общи условия

Активация на акаунт