Въпроси до зъболекарите от форума! - 3

• 207 434
  • 3 462
  •   1
Отговори
# 2 670
Здравейте!
Взех си от моята зъболекарка система за избелване на зъби с УВ лампа,шина и гел 22%. Вече две спринцовки използвах, ефект към 0. Не съм доволна и искам да попитам мога ли да ползвам всякакъв гел с тази шина? Всички ли стават за УВ лампа, или тя просто забързва ефекта ,за да не се спи с шините? Защото продават доста по - изгодни гелове, ако поръчам пак на тази марка хем са скъпи, хем нищо не направиха до тук. Гледам, че продават и някакви лентички, които се лепят на зъбите, имате ли впечатления?
Здравйте,
Искате да направите домашно избелване. Има различни марки, повечето са на принцип на водороден пероксид, действат и ув светлината се ползва за активация ( може и без нея ).
Идеята на зъболекар ( трябва да се занимава с това и да има опит с избелване, някои зъболекари просто не избелват и нямат натрупан такъв и не знаят много какви резултати да очакват ) и избелване е да Ви информира дали сте подходяща за избелване, да Ви следи процеса и когато не се получава( както е при Вас) или апликацията уврежда зъбната повърхност или венците да се намеси и контролира. В повечето случай се налага да се моделират и променят процедурите.
Лентичките са на същия принцип като всички други препарати и са вфективни, но това което наблюдавам при пациентите, които ги ползват е, че после имат леки проблеми. Всичко е индивидуално. Цвят, ефект, реакция. Simple Smile

Последна редакция: чт, 17 окт 2024, 16:58 от Д-р Майк

# 2 671
Тя ме погледна и каза, че съм подходяща. При моя приятелка има огромен ефект, но моите по принцип си бяха по - жълти. Може би трябва да продължа курса, но тази марка са ми скъпи. Щом може и с други гелове на същата шина, ще си взема други. Всъщност тя в началото ме наплаши, че може да имам чувствителност и вместо 25мин стоях 15мин. Дали затова не се получи.... В емаг гледам, че продават спринцовки само, ще опитам и друга марка и ако не стане ще ходя при нея да видим защо....

# 2 672
Като сме на тема избелване, може ли да се прави ако има пукнатини по зъбите, макар и повърхностни?

# 2 673
Като сме на тема избелване, може ли да се прави ако има пукнатини по зъбите, макар и повърхностни?
Според мен да, това е лично професионално мнение. Някои колеги смятат обратното и са напълно прави. Като всяко нещо си е до майсторлък с плюсовете и минутите. По всички зъби има пукнатини, когато зъбите са "зацапани", пукнатините са скрити. На теория избелването не се разглежда като лечение, а процедура върху тъкани в устата, съответно третирането на повърхността, която вече е с "амортизация" може да доведе до проблеми (с които зъболекарят трябва да умее да се справи и съответно незъболекарят окълпазя).

# 2 674
Въпрос до докторите във форума:
Детето ми е на 3г., в една скъпа детска клиника установиха пулпит. Искат да включат и допълнително неща при интервенцията, която ще бъде под пълна упойка. Има ли някой работещ по НЗОК, който може да проведе въпросното лечение?

# 2 675
  • пустинята Гоби
Не знам защо в скъпите клиники искат децата да са под пълна упойка. Читавите детски зъболекари лекуват зъби без да се налага децата да са упоени.

# 2 676
Умъртвен зъб може ли да има кариес? Ако да, какво се прави в накъв случай?

# 2 677
Здравейте!
Майка ми е трудно подвижна, не може да излезе от вкъщи, не мога да я заведа на зъболекар.  От скоро забелязва кариеси по зъбите си. Някой знае ли зъболекар който прави домашни посещения, и дали е възможно да се направи пломба у дома, разбира се срещу заплащане. Живее близо до София. Ще ми бъде от полза всякаква информация и мнение по въпроса.

# 2 678
Не знам защо в скъпите клиники искат децата да са под пълна упойка. Читавите детски зъболекари лекуват зъби без да се налага децата да са упоени.

Препоръчайте ми такъв, моля, ситуацията ни е доста спешна и ако буквално утре не намерим някой да реагира ще трябва да се пълна упойка във въпросната клиника Sad

# 2 679
  • София

Препоръчайте ми такъв, моля, ситуацията ни е доста спешна и ако буквално утре не намерим някой да реагира ще трябва да се пълна упойка във въпросната клиника Sad
Не сте казали нито в кой град е, нито защо не може да се направи без пълна упойка, нито колко кариеса има детето.

# 2 680
Не може да няма детски стоматолог, практикуваш самостоятелно. Ако не намерите, дискутирайте с настоящия какво налага пълна упойка. (в чужбина съм, при нас е съвсем нормално за повече на брой зъби за вадене, по- сложни процедури при деца упойката да е пълна. но само по здравна каса, в болница)

# 2 681
Здравейте, пак съм аз.
От една, две седмици ме боли мястото, където извадиха мъдреца. Мислех,че е постфактум от раната, но продължава да ме боли при пиене на студена вода и се опасявам да не е болката от друг зъб.
Ходих в ЕО Дент на второ мнение и ми казаха,че зараства нормално, но продължава да ме боли. Особено като пия студена вода. Зъболекаря ми каза,че имам чувствителност на зъбите и възпалени венци. Възможно ли е от това да ме боли и какво да предприема?
Мия си зъбите с паста за уста и вода елудрил.
Благодаря.

# 2 682
предполагам темата е дискутирана може ли да ми кажете заслужава ли си денталния туризъм в Турция и конкретно в Одрин клиники ако е посещавал някой може да ми пишете и на лично да споделите благодаря предварително

# 2 683
  • оттам, откъдето започва България
Моля, ако някой споделя, нека е в темата, мисля че ще е ценно за някои от четящите я.

# 2 684
  • София
Здравейте!
Приятел имаше болка в зъб. Не се виждаше нищо, затова го отвориха /имаше пломба там/ и се оказа, че зъбът е пукнат. Явно пукнатината е до корените и се налага вадене на зъба.
Първият ми въпрос е има ли шанс за спасяване, има ли смисъл да търси друго мнение?
Вторият ми въпрос е - казват му, че няма възможност за имплант, понеже корените на съседните зъби са близо /зъбите му са правилно наредени, няма криви зъби/ - това често ли се случва? Да няма опция за имплант заради близост на други зъби? Четох, че има и базални импланти - дали такъв би бил опция вместо стандартен имплант - четох, че те се поставят по друг начин, затова питам.
Ако се стигне все пак до избор мост - какъв е най-добрият избор?

ПП. И един въпрос за мен - казаха ми, че имам малък кариес, който е толкова малък, че оправянето му ще причини повече щети на този етап, затова да дойда за него отново след година. Плаши ме идеята да чакам да се развие по-голям кариес, от друга страна не искам излишна пломба. Има ли зъболекарска техника, с която най-малките кариеси са оправят без да се засяга здрава зъбна тъкан или е резонно да се чака? Бях чела например нещо за лазер?

Поздрави и благодаря за отговорите....

Общи условия

Активация на акаунт