Въпроси до зъболекарите от форума! - 3

• 207 298
  • 3 461
  •   3
Отговори
# 3 450
За мен Елудрил Класик е най - добрата вода за уста . Използвам я постоянно . Вариант е да я разреждаш по - малко за да не е толкова силна . Джибуриш съвсем за малко , няколко секунди . Или си взимаш пакетче чай лайка или самата билка , правиш чайче , което можеш да ползваш няколко дни и джибуриш . Дано по - скоро ти мине , че не е улучил точния момент да те боли . Вземи клечки за зъби с конец и почиствай редовно .

# 3 451
То най-добър вариант е зъбен душ за джобове. Иначе с една спринцовка, ако не ти се взима душ сега, го промивай него специално. Под налягане се чисти по-добре от жабурене.

# 3 452
Потърсете ендодонт.
В момента се лекувам при такъв и когато отидох на преглед първо оцениха възможността да спасят зъба вкл. и състоянието на коста. Ако има възможност за лечение ще действат, ако не ще ви насочат към хирург.
Ние нямаме в нашето градче такъв специалист Hushed, затова ходих при хирург - той видя до къде са запълнени каналите и каза че понеже вече съм на години, каналите са калцирали и не могат да се пробият и запълнят  до край, и поради тая причина е възможно в тях да има някакви патогени все още. Да съм изчакал още десетина дена и ако боли - вадене Laughing. Иначе зъболекарката  ми пломбира зъба, макар че и казах че ме поболва от време на време към ухото, тя доста се занима с него жената , умъртви нервите, почисти го, три пъти му слага лекарство, много се стара жената, то вече месец само с него се занимава. Не меболи винаги - един ден ме боли един ден - не . Ям си на него, няма реакция на студено , топло и почукване. Ходих и на ушен лекар и той каза че нямам проблем с ухото. Хирурга каза да не пия антибиотик защтото нямало смисъл, а само да чакам. А бях почнал Оспамокс, две хапчета бях изпил, ама май не видях ефект. Та понеже нямам избор ще чакам какво да правя, цял месец че и повече одисея егаси чудото един нищо и никакъв зъб. Това е снимка след като е пломбиран зъба. Скъпичко ми излезе тия пулпит, но ми казаха че още по скъпо ще ми излезе и евентуално кореново лечение, но най лошото е че и то е без гаранция Satisfied 

# 3 453
Здравейте,
След неуспешно вадене на мъдрец, при което коренът остана в костта и венеца, моят стоматолог ме насочи към др. Емил Клайн за довършване на процедурата.
Може ли мнение или отзив за него и за кабинета му?
Днес се чухме и той ми каза, че за да не ме хоспиташизират за 3 дена ще мина през частния му кабинет на ул. Преспа. Като погледнах улицата на Google maps ми се стори като кабинетът да е в една стара, леко занемарена зграда и малко се притесних сега.
В същият момент, моят стоматолог каза, че само на др Клайн има доверие при усложнена зъбна картина като моята.

Здравейте! Посетихте ли в крайна сметка д-р Клайн? Предстои ми и на мен вадене на 2 мъдреца и съм се спряла на него за момента.

Дали отидохте пре др Клайн? Останахте ли доволна? Аз се чудя за вадене на мъдрец при него?

# 3 454
Здравейте. Бременна съм в 9 г.с. и от два дни усещам лека болка и подуване на венеца около долен мъдрец. Днес посетих спешен кабинет и ми го промиха. Излязло доста храна според зъболекара. Изписа ми само вода за уста елудрил класик. Чета разнопосочни мнения за това дали е безопасна при бременност. Но м воя случай май нямам много избор и трябва да я ползвам. Лекаря беше така любезен да ми каже и какви рискове може да настъпят и доста се притесних. Иначе самия зъб не изглежда болен и при потупване не ме боли. Моля за всякакви съвети и дали няма по-подходяща вода за уста за бременни?
Здравейте, според мен е достатъчно, че са изчистили храната и зъбния камък от венеца. Мястото ще се успокои. Не ползвайте вода за мен сте в много ранна седмица.
Имах такъв случай, когато бях бременна. Моята зъболекарка ми обясни, че джобавете на венците се възпаляват, когато се насложи храна и зъбен камък. Като се изчистят мястото за 2-3 дни се успокоява.
Ако имате болка след това време потърсете зъболекар.

# 3 455
Здравейте, дъщеря ми смени 2 долни централни резеца на 5г и 3-4м. Сега се клатят 2 долни странични резеца. Това нормално ли е? Не трябваше ли да се разклатят двата горни централни? И предвид ранната възраст (сега е на 5г и 11м),възможно ли е да има някакви дефицити на витамини и минерали например? Дори зъболекарката беше учудена като извади първите толкова рано. Поникнаха между 5 и 9 месечна възраст, ако е от значение.

# 3 456
Не мисля, че има нещо притеснително. И при дъщеря ми първите зъбчета поникнаха, когато беше на 4,5-5 месеца. Беше дете с много силен имунитет, почти не е боледувала. Съответно започнаха и да поникват постоянните зъби по-рано, отколкото при други деца.

# 3 457
Здравейте, дъщеря ми смени 2 долни централни резеца на 5г и 3-4м. Сега се клатят 2 долни странични резеца. Това нормално ли е? Не трябваше ли да се разклатят двата горни централни? И предвид ранната възраст (сега е на 5г и 11м),възможно ли е да има някакви дефицити на витамини и минерали например? Дори зъболекарката беше учудена като извади първите толкова рано. Поникнаха между 5 и 9 месечна възраст, ако е от значение.

Напоследък се наблюдават такива случаи. Това се дължи на акселерацията на обществото. Няма нищо общо с липса на витамини и т.н. Просто поддържайте строго правилната орална хигиена на детето, за да бъде предпазено от развитието на кариес. Може да се консултирате и с Вашия зъболекар за допълнителни профилактични дейности - например флуоризация.

# 3 458
Утре в 9,30 ще ми вадят двата предни долни резци. Много ме е страх. С високо кръвно съм, трябва ли да съм си пила лекарствата за кръвно преди ваденето.И друго- вечерта сме на Р.Д. на заведение. Мога ли да пия алкохол?

# 3 459
Утре в 9,30 ще ми вадят двата предни долни резци. Много ме е страх. С високо кръвно съм, трябва ли да съм си пила лекарствата за кръвно преди ваденето.И друго- вечерта сме на Р.Д. на заведение. Мога ли да пия алкохол?
Щом сте с високо кръвно помолете упойката да не ви бъде адреналинова.
Алкохол и цигари не се препоръчват поне 48ч за да се избегне инфекция.

# 3 460
Пиете си лекарствата, както нормално ги приемате.

# 3 461
  • оттам, откъдето започва България
Curaprox Ежеседмичен почистващ гел за протези BDC 105, 100 ml удачен ли е за частични протези?

Общи условия

Активация на акаунт