АВГУСТ-инчета 2020 ! тема 6

• 18 397
  • 739
  •   1
Отговори
# 420
Ловли, ох 😭 Ама аз не съм решила, то просто се налага 😣 Като я оставя да спи в кошарата просто се събужда по някое време посред нощ и започва едно бодърстване... Иначе си спи в кошарата като я оставиш там в заспало състояние, но сама да се приспи абсурд  Затова я оставям да спи там първоначално и по някое време през нощта ставам и я премествам при мен преди да се е разбудила, за да не ми се налага да я разнасям пак 😩 Преди си спеше в кошарата, събуждаше се по някое време, но беше сънена, давах цица и тя пак си заспиваше. Но сега отдавна не е така...

# 421

И отново преди да се изака е ад за нас и за съседите. То не бе пищене, викане, рев. А не е със запек. 🤷♀ Дано да не ни идва това на главата,
Че тогава вече не знам къде трябва да я крия.

Защо не опиташ със Гастерокинд. Ако не помогне няма да навреди. Хомеопатично е. Може да улесни изхождането, на милата сигурно и е страшно гадно или я боли щом така пищи. Душичка.

Ние пък се наспахме в 1. Какво беше това чудо, не ми се беше случвало до сега. Цяло сутрин си мисля за Алетея,  как издържаш мила. То ад все едно съм била на дискотека. Пях, люлях я, храних я, то му се играе на детето. Все едно съм и дала редбул.  Дано нямаме повече такива вечери. 🤪

# 422
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Моят бебок също го приспивам в неговата кошара, и като се събуди (около 23ч) го взимам при мен на спалнята, да го накърмя, и цяла нощ е до мен, защото цока по няколко пъти, а не ми се занимава да го нося пак до кошарата. Но той си заспива сам като го накърмя. Случвало се е и да се разсъни, да си гука, но аз заспивам, и по-късно явно и той си заспива сам. Стига да не реве , каквото иска да прави Joy

# 423
Rrr3, съжалявам да го чуя, сигурно е изолиран случай при вас заради превъзбуда примерно 😬 Северина просто никога не е била фен на спането, още от родилното ревеше по цяла нощ и трудно заспиваше, там бях откачила направо, защото се чудех какво е това чудо, дето ми се изсипа на главата 🤣 После посвикнах с острия ѝ характер, но с недоспиването човек няма как да свикне.
Ловли, при нас проблемът е, че като се събуди и разсъни сама в кошарата почва да мрънка и ако не я занимаваш (защото ѝ се играе) почва да крещи истерично. Направо лошо ми е ставало като чуя хленч в 3, отивам до кошарата и онуй почва да ми се хили, защото си мисли, че ще играем 😬 Казвам си тя е щастлива, ще я оставя да си приказва да се научи, че мама нощем не играе и не си говори с нея, ама не, тя почва да буди всички у нас с крясъци.
Оф, после защо нямам търпение да я пратя на ясла 🤣 Вчера мм като ми вика "Ти ще имаш ли желание да кърмиш и брат ѝ или сестра ѝ?" 😬 Викам "Да не съм чула, такива хора у нас не искам" 🤣🤣🤣 Да видим дали ще успея да се навия като порасне малко. Ако продължава да е ужасна, просто няма начин... 😬

# 424
И аз оставям Антонио да се приспива сам. Гледам колкото се може по-малко контакт да имаме, когато заспива. Лежа на спалнята до него, но си ровя из телефона или гледам филмче. Лягам така, че да не ме вижда, защото се разсейва като ме фокусира.
Като се научи да се обръща и от корем по гръб, пак ще го местя в кошарата. Сега така ми е добре на мен, че не ставам по 100 пъти.
Алетея, а като спи при теб буди ли се за игри посред нощ?
Аз виждам, че им трябва време, но когато се научат на някаква рутина, лесно стават нещата.
Аз никога не съм си играла с Антонио нощем. И два часа е будувал и си е говорил сам в леглото, но аз не се занимавам с него.
Зълвс ми още си играе с нейния син по нощите, а той е на 1г и 3м.
Просто така е свикнал.
Антонио май 4-5 вечер поред заспива към 8, докато си яде млякото вечер.
Имам надежда, че в събота ще се играят карти Joy

Последна редакция: пн, 18 яну 2021, 10:50 от Лайка

# 425
Момичета, не помня кой беше правил някакво сравнение на столчета за кола? В търсене съм и май засега клоня към Britax, изненадва ме разликата в цените - в България са 700+лв, а в немския сайт към 260евро..Знаете ли дали има възможност да се поръча оттам?

# 426
Момичета, да не ви отчайвам, но с израстването неспането няма да отмине изцяло. Част от развитието е и към 1-2 годинка има период , в който вечер се будува здраво, защото тогава са активни.
Алетея, яслата също не е гаранция, че детето ще спи вечер....

# 427
loewin, как се справихте с прехода да спи от хола в спалнята? Имаше ли протести, заради смяната на обстановката?
И аз искам скоро да я науча да заспива през деня в кошарата в спалнята, която е на горкия етаж. Чудя се обаче дали да изчакам още 2 месеца, тъй като имам план да я местя в друга стая. Thinking Обаче пък този план може да не се осъществи, така че май по-добре да я науча да спи спалнята.  Grinning
Алетея, ММ успя да постигне самостоятелно заспиване между храненията нощем. Тогава още я кърмех. Аз спях на горния етаж, а той и малката на долния. Носеше ми я горе, за да я накърня и после я приспиваше долу. По едно време му писнало да я носи докато заспи и просто започнал да я оставя в леглото, пеел и малко и тя заспивала. После пък баба ми показа как да я приспивам след банята с тупане по дупето. Сега вече нито я тупам, нито и пея.

Последна редакция: пн, 18 яну 2021, 10:56 от ellocin

# 428
Бубка три пъти я слагах в люлката, като първо я кърмих, гушках и после я оставям.
Ако мрънка я вдигах, но тя не мрънка и аз отивам в кухнята. Заспа си сама.
Следвам метода на Трейси Хог, какво мислите за тоя структуриран режим?
Аз съм свободолюбива и мисълта за дисциплина, следване на всичко по часовник и стриктни правила малко ме потриса.
Но ми се иска тя да има режим, макар че засега само вечерен режим имаме.

# 429
Моята тази сутрин ме учуди, като се събуди в 8 и 30, вместо в 7, а заспива към 21 вечерта. От около месец не се буди през нощта. И честно казано не съм и настоявала за нищо досега, тя сама си изгради режима.

# 430
  • София
Минт, няма проблем да поръчаш от немски сайт, стига самият сайт да предлага доставка до България. Аз септември и октомври поръчах от един сайт бебешки играчки и дрешки и в рамките на 10-тина дни пристигнаха. Сайтът е www.mytoys.de, провери дали седалката, която си харесала, не я предлагат там. Ако имаш нужда от съдействие с немския, насреща съм Grinning

ellocin , бях принудена да я преместя за дневните дремки в спалнята, защото свекърите ни идваха няколко пъти на гости и нямаше как тя да спи в хола и още 4 човека да не могат да закусят/обядват, защото госпожицата спи. Та първите дни беше трудно. Задължително я приспивах на ръце и просто я оставят в кошарата после. После постепенно започнах да я слагам, давам й едно мече-одеалце, слагам бибата и пускам едно облаче, което възпроизвежда звук на вятър и лягам на спалнята до нея. Първите 3-4 дни имаше малко протест, мрънкаше и не искаше да заспива. Така се случваше да пропусне някоя и друга дрямка, но сравнително бързо свикна. Не я оставям съвсем сама в стаята, до нея съм на леглото, но си пета телефона и не й обръщам внимание. Сега вече в рамките на 5-10 мин. заспива. Но осъзнах, че е адски важно да уцеля момента. Обикновено на 2 часа и 15 мин. трябва да я сложа да спи. По-рано няма за заспи, по-късно ще е превъзбудена и ще трябва да я приспа на ръце. Но без мечето и вятъра не заспива.

# 431
Здравейтеее,
Ние сме нови тук. Родени сме на 31
08.2020. Момче. Родено със секцио. Второ раждане.

# 432
  • Denmark
След поредната доза депресия Grinning да питам Алетея, като й запушиш устата с цицата, пак ли й се играе/реве или заспива? Grinning Аз така процедирам иначе и Ричард се събужда нощем и иска да играе ама няма време за реакция, толкова съм бърза.
Иначе напълно те разбирам, защото и моя да го оставя в леглото му и той реве. Спрях и да опитвам...
Като ви чета, виждам, че положението хич не е розово при нас с тези будения по 10 пъти. Ако трябва той да си е в леглото и аз да ставам всеки път, няма да оцелея, честно. Disappointed Relieved
Ако помните, бях казала, че го уча през деня поне да си заспива в креватчето. Една и съща играчка, тъмно е, ихае наоколо на лавандула, уж за да асоциира, но не и не. Реве много докато заспи, пищи, върти се. Много ми е тежко това по цял ден.. Пък и спи само 30 минути.
Съответно пак започнах с цица да го приспивам на спалнята. Тишина е и понякога спи и по час, час и нещо. Минусът е, че само аз мога да го приспя..

Паола, дано се оправи малкият бързо! Hands Pray

# 433
Ох, с тези безобразни цени и на столчетата за кола тук... Наскоро в темата за столчетата от един профил (не знам мъж или жена) на магазина Рошко обясняваха какво им обуславяло безобразните цени тук, как ние сме виновни и не трябва да купуваме от чуждестранни сайтове (да, добре 😑)

Марая, абе става в повечето случаи по твоя метод, но като се раздрънчи отвратителното парно...

# 434
Напоследък се чудя за къпането дали да не я къпем през вечер, понеже четох, че не е хубаво всяка вечер, защото се измивал някакъв защитен слой от кожата. Макар че, някак си друго си е д си я изкъпем, намажем, да се затопли и отпусне. Та не знам кое е по правилното, вие как процедирате, момичета? И ми е интересно също какъв бебешки перилен препарат ползвате?

Общи условия

Активация на акаунт