АВГУСТ-инчета 2020 ! тема 6

• 18 409
  • 739
  •   1
Отговори
# 435
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Ние го къпем през вечер. Така процедирахме и с баткото. Той няма къде да се изцапа толкова, а и нали му мием дупето всеки ден...

Ползвам Персил Сенситив течен за бебешките дрешки.

Аз друго пък да попитам? Има ли още някое от вашите бебочета колики? Frowning Мисля, че моят още има!!! Не мога да си обясня по друг начин мятането на крачета  и свиването на коремчето , придружени от ръмжене. Това го прави рано сутрин, и вечер, като го приспивам. Също така има и запек, откакто спрях пробиотика, ака само с помощта на клизма на 4-тия ден! Но сам не може, а не искам да му давам пробиотик до годинката! Така не привиква ли с него ?

# 436
“Къпя” го всяка вечер. Просто го оставям да лежи в коритото без да го сапунисвам. Правя го колкото да се постопли и отпусне, а мисля го асоциира със спането. До сега само веднъж съм го слагала да спи без да го къпя и беше много неспокоен.
Моя заспива в леглото за максимум 5 Мин, но е свикнал да лежа да него. Вечер понеже го оставям и ходя в другата стая и почнс да се буди и да хленчи ако не съм до него. Слагам го да спи през 1.5-2 часа. Повече от 2 часа му идват много и почва да нервничи и да търка очи.
Все още се буди вечер да яде и май така ще си остане. Явно тук сме изтеглили късата клечка Simple Smile.

Ленка, ако ляга в 9 е нормално да стане в 8.30. Моя си ляга в 6 и сутрин става в 6.

Lovely wife, нямаме колики но продължавам с Прокомбо бейби. Без него ми се струва че пръцка много и ака по-нарядко, но няма запек.
По принцип знам че бебета родени секцио имат нужда от пробиотици, тъй като не получават лактобацили от майките си, както става с бебета родени нормално. Казват че при нормалното раждане, децата минавайки през родивия канал на майката приема от нейните бактерии, включително и лактобацили.

# 437
Ловли, и Йоанка напоследък започна да се присвива и буди докато спи. Аз го отдавам на това, че започнах да я дохранвам с АМ. Вчера като заспа на обяд спа един час, събуди се, помрънка малко, изака се и заспа и спа още час.

# 438
Мерси за отговорите, според дерматоложката тя е с АД, определено на това ми прилича петното.
Всяка вечер я къпе свекървата, а заради АД ми се иска по-рядко, но кой ме слуша..
Има и лишей отпред, преди корема, мацам я с мляко на Топикрем и Юриаж.
Няма ефект, та спрях млечните, и ми се струва, че петното е по- малко.
ММ иска столче за кола до 200 лв, но нали уж не са минали Краш тестове.
То той е супер изнервен и страхлив шофьор, сигурно с нея в колата ще кара като костенурка бавно.
Досега само баща ми я е возил , но кошницата й поумаля, та се чудя за столче втора употреба?

# 439
Вчера някой беше оставил в коридора на блока ни детски играчки и столче за кола с изофикс Blush. За съжаление си ми далече. Иначе това е редовна практика в нашия блок, ако на някой не ми трябва нещо да го остави на партера и всеки да вземе това което му трябва. Гледам на нашия етаж имаме място за колички и колела и има още една седалка.

# 440
Ади още има колики, още е на безлактозно мляко, още не спи през нощта, за капак уж тиквата разхлабвала, нея я запече. Сега в капана на зъбите и запека, но не и давам лаксативи, старая се да и отвличам вниманието и и давам по топло мляко и пюре, не ми се иска да свиква на малко по- трудно изхождане да е с помощ. Вечер спрях да я оставям в кошарата, " спи" при нас, на 10-15 мин я реве за биба, я пърди, я не и е удобно по гръб или се обръща по корем и започва да реве. Не знам дали имам 1 час сън, който да не е разпокъсан от нейното циврене за нещо. На автопилот съм. През деня 3 дрямки по 30 мин вече - то не върви и да лягам да се мъча да спя.

# 441
Сигурна ли си че е лактозата? При бели европвйчета изключително рядко има бебета с непоносимост към лактозата. По- вероятно е непоносимост към кравешкия протеин ако я храниш с АМ.

# 442
Harista всичко,което си споменала правя без омекотителя на нашите дрехи, явно ще трябва да го махна и да започна да гладя и нашите или поне горните дрехи и чаршфите(там,където малкия се допира). Иначе за 1 година да съм се гримирала 2 пъти и то за Коледа и за Нова година 😁. Парфюмите ми ги забравих как миришат вече. Ползвам за малкия Персил сензитив. Вчера му изгладих всички дрехи и така ще е вече...
Мале направо като ви слушам какви проблеми имате със сънят вечер и не искам чак да идва момента, когато трябва да го уча в неговото легло 😁.
katerichka какво означава “кой ме слуша”? Ти ли си майката или тя? Я вземай контрола в свои ръце! Заради точно ей такива случки съм повече от щастлива,че сме на 3000 км от моята 😁.
Lovely до колкото знам пробиотика се дава до годинка, докато се развие храносмилателната им система и докато се захранят,защото при започване на захранване и въвеждане на нова храна също могат да се появят колики. Не мисля,че се привиква.
И ние сме с Персил сензитив,но с този проблем на малкия ще купя май един еко перилен препарат точно за бебета и хора с екземи или ми бяха препоръчали Eco Egg.

# 443
Има ли такива от вас,които все още не са сложили ваксините?

# 444
Паола пробвай с Fairy non bio за бебета. С него съм от самото начало и до тук нямаме никакви проблеми с кожата, а той е с изключително бяла- направо прозрачно бяла и нежна кожа.
Моя проблем вечерно време е че трябва да го храня и това ми накъсва съня. Иначе аз го храня с той яде без да се буди. Добре че вече яде в легнало положение и не всеки път го вдигам да се оригне.

# 445
.  Имаме само 1, този месец пак отлижиха , защото декември бяхме с корона  и трябвало да минат поне 30 дена

Иначе лактоза ли е, белтък ли е , факт е , че никой в нас не спи. Като зареве малката и кучето се изнася в другата стая.

# 446
Катеричка, може да провериш в adac оценки на различни столчета. Но са скъпи наистина. Аз взех Cosatto All in All Rotate, защото ми припадна промоция от 700 на 500, но е 0-36 и в групата за столчетата ще ме разкостят за това, комбинираните групи не били хубаво нещо. Аз пък просто исках стол, който да не се разпадне и останах доволна от качеството.Не исках да се налага накрая отново да купувам столче, като тези на Лорели и Кика Бу например имат много подозрителен вид. Може би тези на Чиполино са по-качествени. Ако не разполагате с голям бюджет, по-добре вземи по-евтино, но ново столче, отколкото втора ръка, било то и по-висок клас. Пластмасата старее и това нарушава здравината ѝ. Иначе ако пишеш в групата за столчетата, там може да те побъркат, от мен да знаеш 🤣

# 447
.  Имаме само 1, този месец пак отлижиха , защото декември бяхме с корона  и трябвало да минат поне 30 дена

Иначе лактоза ли е, белтък ли е , факт е , че никой в нас не спи. Като зареве малката и кучето се изнася в другата стая.

Защо не пробваш с хипоалергично мляко? Обикновено дава резултат много бързо, така че след 3-4?ддна ще знаеш дали е непоносимост към кравешкия протеин.
Лично аз не бих залагала на непоносимост към лактоза.

# 448
Мерси, Алетея. Мен пък Кикабу чисто визуално ми допадат, но не съм ги виждала наживо и ще се въздържа засега.
Britax искам, но според моя не трябвало да се изхвърлям, и евтините вършели работа.
Пера с Тео бебе, но към Дм  марката се насочих, защото няма такава силна и натраплива миризма като Тео.
Не мога да не търпя свекито, щото съм в дома й.
Имам къща, но е трудно отопляема и моят не ще  да живеем там. Но запролетее ли се, се местим там, имам двор и малко лалета.

# 449

И ние бяхме с ковид декември. Ние отлагаме заради анемия и бактерия в носа.

Общи условия

Активация на акаунт