Месечни и целеви помощи за деца (детски надбавки) - инфо, документи, ВЪПРОСИ - 14

• 71 683
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
Може ли все още да се подават онлайн документите за детски надбавки?

# 496
  • София-Младост
Tan4eto.29

Този чл.9 от къде е? Да прочетем, че така пуснат в нищото не върши работа. Те по принцип АСП не плаща нищо за втората година, но ще ми е интересно да разбера за какво е ставало въпрос.

Може ли все още да се подават онлайн документите за детски надбавки?
Да, разбира се.

# 497
Този чл.9 от къде е? Да прочетем, че така пуснат в нищото не върши работа. Те по принцип АСП не плаща нищо за втората година, но ще ми е интересно да разбера за какво е ставало въпрос.
Аз за това се интересувам.
Една позната казала на свекърва ми

# 498
Този член 9 е от Правилника за социално подпомагане. Това е месечна помощ, няма общо с майчинството. Трябва да отговаряте на определени условия, които са описани в Правилника.  Освен това се извършва социална анкета в дома Ви, на базата на която се изготвя доклад. Ако живеете с бащата на детето Ви се търсят и неговите доходи и т.н.

# 499
  • Pazardjik
Здравейте , при положение , че съм безработна каква бележка трябва да представя за доходи ?

# 500
Здравейте , при положение , че съм безработна каква бележка трябва да представя за доходи ?
не се изискват бележи 😀

# 501
Поне от бюрото по труда не би ли следвало да се представи бележка? Че лицето е безработно и е регистрирано там? Иначе то всеки може да се самоопредели като безработен.

# 502
Подписва декларация, за което носи отговорност по чл. 313 от НК.

# 503
За регистрирани безработни информация се набавя служебно.
Между другото в заявлението за детски няма  : безработен. 😀
По спомен -осигурен,  неосигурени,  пенсионер, самоосигуряващ. и.т.н

# 504
Здравейте! Интересувам се от еднократни помощи за раждане на дете и за отглеждане на близнаци.
От това, което четох еднократната помощ за раждане на дете (в случая второ и трето) следва да бъде по 600лв на всеки близнак. Тоест общо 1200лв или се бъркам? 🙄

Също четох, че има еднократна помощ за отглеждане на близнаци, която гласи, че е 1200лв за всеки близнак. Това 2400лв ли означава или пак се размечтах? 🤔

Полагат ли ми се едновременно двете помощи?

# 505
Здравейте! Интересувам се от еднократни помощи за раждане на дете и за отглеждане на близнаци.
От това, което четох еднократната помощ за раждане на дете (в случая второ и трето) следва да бъде по 600лв на всеки близнак. Тоест общо 1200лв или се бъркам? 🙄

Също четох, че има еднократна помощ за отглеждане на близнаци, която гласи, че е 1200лв за всеки близнак. Това 2400лв ли означава или пак се размечтах? 🤔

Полагат ли ми се едновременно двете помощи?
правилно сте прочела 😀тези помощи са независимо от доходите.

# 506
Не, че съм алчна, но имам ли право на някаква друга помощ? 😀 Децата ще бъдат номер 2 и номер 3. За многодетни майки няма ли промоции? 😀

# 507
Детски Дск София има

# 508
Здравейте, до сега получаваме 72 лв детски. След увеличението на праговия доход от 1 април и увеличението на помощта трябва ли да се подават допълнителни документи?За месец май ли ще е вече увеличен размера?

# 509
  • София-Младост
Здравейте, до сега получаваме 72 лв детски. След увеличението на праговия доход от 1 април и увеличението на помощта трябва ли да се подават допълнителни документи?За месец май ли ще е вече увеличен размера?
Не се подават документи, автоматично ще бъд епроменен размера. Получаването през май за помощи отнасящи се за април.

Общи условия

Активация на акаунт