Месечни и целеви помощи за деца (детски надбавки) - инфо, документи, ВЪПРОСИ - 14

• 71 640
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте, някой знае ли ако майката на детето е с ТЕЛК, има ли някакви допълнителни предимства за получаване на помощи за нея или за детето?
Ако майката има над 50%, може да подаде в АСП за социална оценка и следващите 3 или 5 години, зависи от това за какъв период е ТЕЛК-а, да получава помощ. Но това няма връзка с детето. Помощта е лична.

# 571
Здравейте, някой знае ли на абитуриентите завършващи 12 клас до кой месец вкл. ще изплащат детските. Юни броят ли го или е до май месец. Сега очаквам да преведат за май месец, но за следващия месец съм в чуденка дали ще вземем.

# 572
Последните матури са на 03.06. тази година, би трябвало да изплатят и за юни.

Не забравяйте, че абитуриентите остават без здравни осигуровки от юли. Даже и да бъде прието за студент детето през септември/октомври, трябва да подаде декларация образец 7 в НАП и да си плати осигуровките за летните месеци. Освен, ако не започне работа, от която ще го осигуряват.

# 573
Последните матури са на 03.06. тази година, би трябвало да изплатят и за юни.

Не забравяйте, че абитуриентите остават без здравни осигуровки от юли. Даже и да бъде прието за студент детето през септември/октомври, трябва да подаде декларация образец 7 в НАП и да си плати осигуровките за летните месеци. Освен, ако не започне работа, от която ще го осигуряват.

Да да, това го знам, той даже започна работа, че се притесних да не е без осигуровка за юни. В училище им дадоха стипендиите и за юни месец, но матурите им бяха през май. Все още няма диплома и оценките не са излезнали от матурите затова се чудя за юни наистина има логика да го броят и него за учебен.

# 574
  • Бургас
Момичета,да попитам при колко неизвинени отсъствия спират детските?

# 575
5 неизвинени часа

# 576
  • Бургас
Благодаря ти,Кло!

# 577
Момичета имам въпрос. На 26.05  детето ми навърши 1 г. На 02.06 имах превод (кажи речи цялата сума) Сега денс 14.06 отново имам превод половината от сумата. Да очаквам ли в юли месец пари и на коя дата? Важно ми е да знам , защото планираме почивка

# 578
Подаде ли пред работодателя декларация за втората година майчинство? Нали знаеш, че парите вече няма да бъдат същите. В юни са ти изплатени за месец май парите.

# 579
  • Пловдив
На 30.05 подадох документи за детски. Още никой не ми се е обадил. Възможно ли е да не ми звъннат?

# 580
Деси, подала си в последния момент. Най-вероятно в юли ще ти изпратят на куп за двата месеца. Ако искаш, след 15.06. може да отидеш, за да си получиш заповедта. Няма кой да ти се обажда, ако всичко е ок с документите.

# 581
Подаде ли пред работодателя декларация за втората година майчинство? Нали знаеш, че парите вече няма да бъдат същите. В юни са ти изплатени за месец май парите.
да , всичко е подадено навреме,но така като ми превеждат няколко суми не мога да се ориентирам кога ще бъде следвашия превод.Ясно ,че в началото на месеца ми преведоха за май ,но днес защо пак ?

# 582
Извади си пик от нои и готово.Сигурно са ти превели за май до 26 май и после останалите 3 работни дни от май,сметнати като втора година майчинство вече.Гадая само,улеснение си е извади си и можеш да следиш всичко.

# 583
Днес имаше и превод на детски надбавки. Може това да е било второто плащане второто плащане.

# 584
София Дск има превод на детски

Общи условия

Активация на акаунт