Хитринки за всякакъв случай - 26

• 55 186
  • 773
  •   1
Отговори
# 105
  • Mediterraneo
Нито в пералня, нито на ръка пера боти от естествен велур. Има си специални четки и препарати за поддръжка. Имам ботуши на повече от 10 години, които не са мръднали на външен вид, нито миришат на обувани.

# 106
Днес си чистих мухъла по бяла мазилка на терасата с най-обикновена белина и памук. Идеално се изчисти, но отново ще стане така докато не започна да я отварям по-често. Получава се от прането и липсата на чист въздух. Как да отворя, като навън мирише на кюмюр. Kissing
Добре че днес беше хубаво времето, че да мога да я отворя изцяло и да я почистя.
.             Преди години изчистих черен мухъл от стените на затворена тераса на родителите ми с хим. гъба на Сано, побеляха и до ден днешен не се е появил отново. Много по удобно е от белина, а после пак може да напръскате със спрей против мухъл (аз не съм го правила). Винаги държа една малка кофичка под мивката и с малко студена вода, задължително ръкавици, меджик гъбата, забърсвам - изплаквам, изстисквам гъбата да не капе и чистя дограма, петна, драскотини по стени, контакти (за последните две не намокрям обилно гъбата, а да е леко влажна в единия край). От време на време сменям водата с чиста и продължавам с чистенето. Много ми е практично така и не тровя другите да дишат химия, за да изчистя нещо набързо. Забравих - и дървени вратички на кухнята с някакъв капризен лак накрая им хванах цаката, пак с такава гъба ги почиствам и забърсвам с микрофибърна кърпа за дърво. Малко дълго стана, дано на някой му е полезно.

# 107
Може ли снимка на тази химическа гъба?

# 108
  • оттам, откъдето започва България
Предполагам че става въпрос за магическата гъба, за която сме писали в темата.

Много снимки още мога да качвам, защото има най-различни марки от магическите гъбки. Най-евтини са на магазини тип 1 лев. Винаги имам у дома от тези гъби и многократно съм ги хвалила. Досега обаче не съм ги ползвала за почистване на мухъл.

Доволна съм от обикновената белина, тъй като явно има свойството да не позволява на мухъла да излезе отново, тъй като убива микробите по повърхности. А и да излезе мухъл - няма да е скоро.

# 109
Благодаря за снимките!
Първите две гъби не съм ги виждала по магазините но ще потърся.
Последната гъба я имам, ползвам ги за дограмата и за упорити петна, не съм пробвала да чистя мухъл с нея.

# 110
  • оттам, откъдето започва България
Забравих да уточня, че гъбите на Сано са неоправдано скъпи, а вършат същата работа като тези от магазин 1 лев, които струват по 0.60-0.70 лв. бройката.

# 111
Забравих да уточня, че гъбите на Сано са неоправдано скъпи, а вършат същата работа като тези от магазин 1 лев, които струват по 0.60-0.70 лв. бройката.
То всичко на Сано е страшно скъпо . Особено омекотителите .

# 112
  • Mediterraneo
А от Алиекспрес за евро идват 10 такива гъби.

# 113
А от Алиекспрес за евро идват 10 такива гъби.
Ама ако поръчаш от Алиекспрес до България времето за доставка е 3 месеца . Те докато дойдат вече ще си ги забравил .

# 114
Ами аз взех, че си поръчах гъби покрай тази дискусия. Когато дойдат - тогава.

# 115
  • Mediterraneo
Точно така. Аз не ги искам от днес за утре. До Испания стигат за около месец поръчките, пак не е бързо, но не поръчвам по спешност все пак.

# 116
https://remedium.bg/sano-sushi-universalna-gaba-za-kuhnya-x6-broya-66027/p       Тези ползвам, купувам ги от квартални магазини за домашни потреби или онлайн поръчвам.  Има едни други подобни гъби, които се състоят от две части, имат лента по средата.. не ги харесвам, не чистят така добре и бързо изчезват.               
Наистина не са много икономични, но за определени неща са ми станали незаменими.

# 117
Ами аз взех, че си поръчах гъби покрай тази дискусия. Когато дойдат - тогава.

Сега тъкмо ги гледам и аз - 100 бр. гъби за 7.24лв с безплатна доставка. Blush

# 118
Е, чак 100 ... трябва пък и място да им търся! За 1,40€ - 20 ми стигат.

# 119

Общи условия

Активация на акаунт