Хитринки за всякакъв случай - 26

• 57 922
  • 773
  •   1
Отговори
# 180
Момичета, като не влиза в сух вид, имате ли идея като се намокри колко ще тежи и как може да се скапе качествен уред/бешe споменато, че е Miele/ за 1500/2000 лв заради завивка, която струва 50/100 лв???

# 181
Тарталета не ходя на такива перални и не знам на колко градуса пере .Дори в моя град  няма .  Каква е разликата от обикновена пералня освен големината?

# 182
То и българските обществени перални май са си с размера на домашна, под 5кг  приемат, не са като лаундроматите по света в които можеш да изпереш хипопотам.

Завивката съвсем без чаршаф ли я ползвате? 😮 Не се събират в обикновена пералня тези големите.

# 183
  • София
Момичета, като не влиза в сух вид, имате ли идея като се намокри колко ще тежи и как може да се скапе качествен уред/бешe споменато, че е Miele/ за 1500/2000 лв заради завивка, която струва 50/100 лв???
И аз си го помислих, но потребителката каза, че е старо Миле и че завивката била много лекичка. Само че не знаем като се намокри пак ли е лекичка или натежава, щото плюшът обикновено натежава (но пък поне 7-8 години не съм купувала нищо плюшено и знам ли, може да е различно вече). И аз не бих си рискувала уреда по принцип, но и не значи, че го експлоатирам изключително по книжка Simple Smile

Скрит текст:
Здравейте, момичета!
Малко акъл да ми дадете? Relaxed Поръчах една завивка от тия дето са като плюшени от една страна, 220/240. Прочетох в коментарите, че се събира в пералня.Обаче моята е Миеле втора ръка,5 кг, и тази завивка не се събира вътре.Едно ъгълче към 50см не се събира.Ако я намокря предварително, според вас дали ще влезе?Тя е лека, не мисля,че ще навредя на пералнята Thinking Или да се примиря,че зимата на всеки 10-5 дни ще трябва да я нося на химическо? Innocent Grin

Последна редакция: ср, 17 фев 2021, 10:27 от ToniShu

# 184
  • Пловдив
Няма да рискувам, ще я занеса на химическо като дойде време.Старо Миеле е, но е много вярна другарка.Още не сме я ползвали завивката.Мерси! 🍀😊

# 185
  • Mediterraneo
Тарталета не ходя на такива перални и не знам на колко градуса пере .Дори в моя град  няма .  Каква е разликата от обикновена пералня освен големината?

Няма друга разлика, тази е водещата при мен. Пак избираш градусите според прането, аз пера на 65. С едно зареждане от 15 кг си пера двете завивки за спалнята, суша ги и ги прибирам. Няма драми с тъпчене в домашната пералня или носене на химическо( което по- скъпо и отнема повече време). Завивките на децата, калъфите на диваните, протектора на матрака също пера на обществената пералня. 5 евро, половин час и всичко е чудесно изпрано, ароматизирано и сухо.

# 186
Всички калъфки, завивки и  протектори пера в пералнята на предназначена за такива неща програма.  За час и половина са готови . После в сушилнята без топки . Никога не си претоварвам пералнята.  И да искам да ги пера в обществена няма къде .

# 187
Извинявам се предварително ако въпроса ми не е за тази тема.
Някой ползвал ли е продуктите на Greenway и ако може мнения.

# 188
Може ли линк ? Никога не съм чувала тази марка .

# 189
За силиконовите форми да кажа две думи... И в пералня,  и в миялна и на ръка  -  ще се слапят след време.  Силикона лепне.  Явно старее. 
На съседката станаха така.  Няколко пъти ги чистихме в нашата миялна -  после ги изхвърли. 
От опит,  личен  -  силиконът се скапва.  Два лигавника Томи Типи на децата.  Експлоатация брутална -  три-четири пъти на ден,  децата са звб,  демек сами се хранят от ден първи и мазането беше голямо).  Мила съм на ръка,  в миялна,  с обезмаслители,  в пералня с хавлии на 60,  че и 90, градуса... В един момент започват да лепнат и имах чувството че се разлагат.  Издържаха до десет месеца.... Два три пъти сменях лигавници и други марки ми подариха,  се тая.  Всички лепнеха след половин година.  Сега съм с пластмасови.  Тааа от последния силиконов изхвърлих всичко силиконово за готвене и хранителни цели от дома.  С едни вакуумни купички се случи същата история -  и те след шестия месец почнаха да лепнат.

# 190
Може ли линк ? Никога не съм чувала тази марка .

Водят се Еко продукти
https://greenway-bulgaria.com/

Последна редакция: ср, 17 фев 2021, 19:01 от вили55

# 191
За силиконовите форми да кажа две думи... И в пералня,  и в миялна и на ръка  -  ще се слапят след време.  Силикона лепне.  Явно старее. 
На съседката станаха така.  Няколко пъти ги чистихме в нашата миялна -  после ги изхвърли. 
От опит,  личен  -  силиконът се скапва.  Два лигавника Томи Типи на децата.  Експлоатация брутална -  три-четири пъти на ден,  децата са звб,  демек сами се хранят от ден първи и мазането беше голямо).  Мила съм на ръка,  в миялна,  с обезмаслители,  в пералня с хавлии на 60,  че и 90, градуса... В един момент започват да лепнат и имах чувството че се разлагат.  Издържаха до десет месеца.... Два три пъти сменях лигавници и други марки ми подариха,  се тая.  Всички лепнеха след половин година.  Сега съм с пластмасови.  Тааа от последния силиконов изхвърлих всичко силиконово за готвене и хранителни цели от дома.  С едни вакуумни купички се случи същата история -  и те след шестия месец почнаха да лепнат.
Ами, направо се отказах от покупката на силиконова форма за мъфини, дето се канех тези дни да купувам.
Сърдечно благодаря за инфото!

# 192
Е, защо?! Кой съд за готвене е вечен? Все някога ще го смените каквото и да е. Доста време си издържат и силиконовите форми, стига да се почистват добре.

# 193
Каления гювеч е вечен, и шолите. Силикон има кофти качество, има и високо качество, но при липсата на идея кое какво е по-добре да не се купува. Тавички и те така, според качеството и издръжливостта. Най-добре да не се готви и храна отвън, това е единственото вечно, друго всичко е разочарование  Smiley Йена  май е най-добрия вариянт, защото хем не залепва, хем може да се търка с всякаква тел ако е нужно. Керамиката също е добра, но евтините не са издръжливи за дълго, та и там е според качеството. Пък и трябва да се внимава с температурата и при двете. Всичко си има кусури.

# 194
Каления гювеч е вечен...
Хич даже не е вечен! Моят онзи ден даде фира. Верно, че се изтърси от ниско в преспа пухкав сняг, нооо ... се разцепи на две Joy

Общи условия

Активация на акаунт