Отговори
# 270
Елина, бебето на гърдата да суче. И докато суче стискай и масажирай.

# 271
Елина, аз вече четири пъти минах през това за съжаление. По съвет на консултант и АГ правя следното:
1. Пия норуфен, защото освен Т. намалява и възпалението
2. Пия Лецитин до 5 хапчета на ден от 1200 мг.
3. Топъл компрес преди цедене
4. Студен компрес след цедене
5. Често сукане и цедене
6. Лек масаж, но без да търкаш кожата за да не се травмира. Масажът може да е в посока към зърното, ако излиза нещо, но ако не излиза нищо може и обратно за да се оттече млякото към лимфите за да не боли.
Компресът най-добре се получава с памперс залят с чаша вода. Съответно затоплен в микровълнова или охладен в хладилник. Ако до 24 часа Т не спадне консултация с лекар. Може да се обадиш и на Ла Лече Лига днес.

Момичета, моята одисея с кърменето продължава. Както не ми стигаше кърмата, от вчера гърдите ми са пълни, а тази сутрин се събудих от ужасни болки в лявата гърда. Малкият сука, цедих се, но болката продължава, я гърдата отдолу има няколко твърди малки топченца, много болезнени. Сложих топло , за да мога да изцедя и да отпуша каналите, но явно е много навътре. После наложих и студен компрес, за да облекчи, но вече имам и лека температура 37,6. Пращам сега ММ за зеле, друго какво ще ме посъветвате? В понеделник ми е консултацията с Ася, но трябва да закрепя положението

Последна редакция: сб, 23 яну 2021, 15:11 от paradigma

# 272
Анни и на наш Деян едното му клепаче е така от вътрешната страна към нослето. Ту се скрива, ту се появява едно червено петно като капиляри, явно е от напъването нещо  и аз не съм сигурна. На Деян му се появи от няколко дена гранулом на пъпчето и пак го промиваме със спирт. Явно си им е слабо място там и от постоянно напъване за акане или като плачат, стават и такива бели. При вас какво е положението с аканите памперси? Ние продължаваме да пълним гащите по 5-6пъти на денонощие, а е само на кърма на 38дни. Мислех, че вече ще намали акането 🤔

# 273
Значи и Никола има червено в началото на клепача и се появява и изчезва и аз се чудя какво е?
За пъпчетата не съм компетентна.
На преглед и ваксина сме началото на месеца.

# 274
Ние бяхме на консултация. Новото 20 е, че на 6 месеца педиатърът дава направление по ЗК за ехограф на коремни органи и за кръвни изследвания. Иначе детето расте добре - на 2 месеца е 57 см и 5.600 кг. Вигантола го намаляваме на една капка дневно. Днес за 3 часа разходка с количката имаме навъртяни 11 км. Simple Smile
Paradigma, спря ли кървенето при теб?

# 275
Eлина, като ми се беше появил блистер, прочетох, че може да се прави и масаж докато си вземаш душ с топлата вода. Малчо продължава да засуква и да се дърпа, как не му остава част от мен в устата не знам Grinning и цялото това чудо доведе отново до "запушване" и нов блистер...
За памперсите - доста се намали пълненето им, само основно пишка. То и това чак си е за притеснение, ама ще го видя няколко дни как ще е Simple Smile
Вашите бебчета гукат ли - малкия се опитва да каже нещо, ама излиза само ръмжене и вече няколко пъти се чува това така чакано "агу" Grinning

# 276
Моята бебка, която е на 29 дни, се опитва да каже ООооо, иначе казва Уааа Уааа когато почне да плаче. Преди беше ААААаааа, когато плачеше, а сега Уааа Уааа Grinning Ръмжи, издава звуци, казва буквата А гръмогласно и се опитва да казва буквата О.

# 277
Нашият малък господин днес ни побърка. Взе си той сутринта дремките и като се почна...цял ден мрънкане, рев, мрънкане, рев. Иска на ръце, да гледа, усмихва се ту на мен, ту на татко му..после мрън-мрън....спи 1 час..хранене и после пак същата история.
Изгубен Аз давам Био Амика вече месец и стигнах до извода че на нас ни действат..., НО естествено по трудният начин. Онзи ден поръчахме Лефакс на един приятел който се прибира от Германия след 10тина дни. Решихме да спрем Био Амиката и да изчакаме Лефакса. 2 дни без капки и ни побърка. Рев...рев след всяко хранене по час реване и страхотни газове. Напоследък се изхожда и доста трудно. По 1-2 пъти дневно или 1 път на 2 дни /което е нормано/, но със страшен зор.

# 278
Момичета  пъпчетата на вашите деца ми изглеждат съвсем в ред. Аз си мислех, че са изцяло изпъкнали и кръгли, това дето сте снимали са си супер пъпчета.
Днес го приспах в 21 часа. Отне ми два часа.  Вече започвам всяка вечер да го приспивам в 19 часа, за да не заспива след 21.
Яни вече се усмихва съзнателно и дори се опитва да се смее, ама още не го е усъвършенствал. Не иска да го нося легнал. ....само вертикално и обърнат с лицето напред да гледа......това обяснява защо вече не иска нито в слинга, нито  в ергономичната раница....защото в тях лицето му е към мен. В петък направихме два месеца.

# 279
Скруби, и аз си мисля , че са ни супер пъпчетата, ама като казаха момичетата изпъкнали и аз ше шашнах.....То вече Аман......Поне ноктите оправих. НЕ СЕ сетих хич да ги снимам как бяха, но сега са супер.
Е има още малко враснало, но не са надути и червени.

Арома, аз давам Био Амика веднъж дневно и след нея е голямо акане, пръцкане, газове, рев, присвиване и тнт.

# 280
Да Изгубен,аман казах и аз още от сега,а какво още ни чака.. Скруби не знам въобще за какво става въпрос не съм го преминала с малката..притеснява ме,че е синьо..
Аз давах Биогая и получи диария..В акото му имаше жилки кръв и веднага го спрях,не го давам от почти 2 седмици..Сега правя само чай бебезан..
Преди няколко дена говорих на Алпай колко е непослушен,че не спи вечер и сме като пияни цял ден и той се засмя с глас..Опитва се да гука,търси ни с очи,смее се съзнателно..Одеве си говориха със свекито,оплакваше у се нещо..Аааа ууу уааа..дрънка си..😆

# 281
  • София
На мен ми се струва, че масово се предписват тия лепенки с нужда и без нужда...
Утре ще снимам и нашето пъпче как е, изглежда ми подобно на вашите.

изгубен, много неприятно с тези ноктета. Колко често го правиш ?
Моята племенница има такъв проблем, вече е на 16 г. и всеки месец ходи задължително на козметик да й ги коригира. Та козметичката й казала, че много рядко се оправя, обикновено си остава за цял живот и просто трябва да се поддържа. Confused

Бебетата с коса - мазна ли им е ?
Ние я мием през вечер. Единствено непосредствено след измиване е чистичка и мирише хубаво... На следващия ден вече е мръсна. Unamused

Последна редакция: нд, 24 яну 2021, 01:12 от rave

# 282
Рейв на Алпай косата не се омазнява..Даже тази седмица за пръв път пропуснах банята..3 дни му миех само дупето,че беше студено и вкъщи не можеше да се затопли..

# 283
Докато къпехме на мивка - косичката през ден-два, но откакто ползваме вана, няма как да се опази суха. Пък и на мен на следващия ден не ми мирише "на бебе" Simple Smile предполагам се цапа от постоянно галене, както и докосване по време на кърмене.

# 284
  • Sofia
Рейв, омазнява се, да. Според мен така изглежда, защото е много фина и едва ли е точно "мръсна". Аз къпя Тео всяка вечер, защото след това спи по-стабилно Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт