Отговори
# 510
И ние сме в такъв период, в който само бута, удря гърдата, засуква и пуска веднага. Някой път едвам го хващам да го нахраня. И при мен се регулира мно бързо кърмата. По начало не ми бяха особено напрегнати гърдите, но усещах напрежение като дойде време за ядене. Иначе все са си меки. Ето сега ми виси 1ч на гърда и кърма има. Някой път се да ви, някой път уж суче за успокоение и не толкова активно, пък като пусне и плюе, че му се напълнила устата с кърма.
Хюле, според мен също го пробвай 24 часа само на гърда, то ще си проличи ако е гладен. Нахрани го от едната, после ако трябва от другата, ако търси още пак предложи първата. Виж как ще се държи Алпай, може пък да си въобразяваш че няма кърма и дано е така. Ако ти заспива на гърдата, отпуска ръчички и не нервничи, значи се е нахранил. Може да търси да суче, не защото е гладен, а понеже го боли коремчето. Аз като е неспокоен го притискам към мен(кърмим се само в легнало положение), пускам му шум от вентилатор(едно конкретно от ютуб), Галя го по челото, между очетата нагоре и отстрани при слепоочията.

# 511
Малечка и аз не знам защо си мисля така,внушавам ли си.И моите гърди са меки и като дойде време за хранене ме болят,но вчера два пъти едната ми гърда беше подута.Предлагах му едната гърда,щото в нея има повече..всеки път различно кърмя,ту на едно хранене сменям и двете гърди,някой път на хранене само едната,после на другото хранене другата.Все не съм сигурна,че има достатъчно..
Фифи вчера бяхме навън,но не спи много..то шаване,мърдане, мрънкане дори и да е сит..унася се за 10-15минйти и пак..
Джена от тази сутрин за трети път хвърлям ам..за последно му дадох тази сутрин в 8:30 и изяде 40мл..със зор..Кърмих в 12:00 спа около 40минути,после в 13;00 пак го кърмих и се събуди преди малко,и сега пак яде.Мсй се разбра,че днес ще се пробваме цял ден,пък да видим..Половин кутия ам съм хвърлила от 4-5  дни насам..вчера отворих другата кутия и от нея хвърлям яко..

Последна редакция: вт, 02 фев 2021, 15:21 от Хюлия

# 512
Хюлия, не го мъчи с това АМ. През деня и Деян спи по 30мин до час и иска да суче, нощем спи повече. Явно си е някакъв период, може да има скок в растежа, не съм гледала таблици скоро.

# 513
А,по какво разбирате,че ви се е регулирала кърмата..??
При мен са меки,като наближи време за ядене ме болят,когато кърмя другата тече,ако не кърмя повече от 3часа чувствам напрежение има малки бучки и ме болят.. 🤷

# 514
Хюле, моя отказваше от шише да пие,  но му взех на Нук с каучуков биберон размер М. Започна да пие но пак нервничеше и взех нов биберон но размер Л....и си яде спокойно. Може да нервничи, защото бибата на шишето пуска малко.  Ако вечер е нервен сложи го в кошчето за кола леко облечен и го завий добре и правите няколко обиколки на квартала с колата. Като заспи не го вади от коша.
При нас Яни през деня спи само в мен. Вечер заспива в 20 до 7 сутринта,  но яде на всеки 1'30 , така  че ставам безброй  пъти.
Днес излизам с количката и Яни. Отидохме до А1 за сметки, после до изи пей, после до аптеката,  после в ХИТа до една книжарница,  накрая и пазар във Фантастико. Доволно натоварена се прибирам иииииииа........няма асансьор. Бъхтих с количката,  детето и пазара седем етажа. Попай Моряка да ми диша прахта. Направо се разбих. Бях си взела един чипс да съгреша....не можах,  миришеше на гранясало,  та ще изпия две чаши вино за компенсация вечерта.

# 515
Хюлия, аз ползвам приложение за телефона, на което има таймер, който отчита в колко часа е започнало храненето и по колко минути детето яде от гърда. Ползвам го за всяко хранене и гледам след 20-25 минути максимум да я слагам на другата гърда. Следващото хранене започвам с тази, от която е приключило предното. Малката яде от 10 мин до 40-45, зависи колко е гладна и колко иска. Но с приложението знаеш в колко часа яде, колко време и от коя гърда, на мен ми е много удобно.
Регулирана е, когато гърдите са меки, няма напрежение в тях, не текат постоянно, а има мляко точно, колкото на бебето му е нужно.
Аз гледам да не цедя много, само ако излизам и се налага да оставя на малката, защото колкото повече се стимулират гърдите, толкова повече мляко има.
Например в неделя цедих 2 пъти, когато беше яла само от едната гърда, защото вчера я оставих на баба й за 3 часа, и след като стимулирах гърдите допълнително с помпата сега са по-напрегнати. Ако не цедя сега няколко дни и оставя само малката да суче пак си омекват и няма напрежение, защото ще има точно толкова, колкото й е нужно.

# 516
Скруби..
😳 Как си носила всичко не знам..пък и до 7ми етаж.. аз щях да опъна търнака сигурно..👏
смених му биберона преди няколко седмици,защото млякото което ползваме е за рефлукс и е гъсто..Благодаря за съветите 🌹
Джена аз гледам часа и така се ориентирам..Значи моята не е регулирана,щом тече по-малко докато се храни малкия.
Тъкмо ми пусна гърдата..сукал е 1 час..Благодаря ти за изчерпателния отговор.. 🌹
Огромно благодаря на всички,които се отзоваха и ми дадоха отговори,кураж и съвети..Страхотни сте всичките.. ❤️

# 517
Хюлия, ако сте били на смесено от началото може кърмата да е по-малко заради недостатъчна стимулация. А може и да си е добре, за това направи пробен ден само с кърмене, да добиеш някаква яснота.

# 518
След толкова години еволюция е абсурдно колко хаотично е всичко с кърменето.
Например аз трудно мога да се съглася, че с помпата се цеди по-малко, отколкото при сучене. Понеже поне 10 дни основно цедих и давах от шише, смятам че каквото има помпата го обира по-добре от детето или колкото него. Кохато се цедя, аз не спирам, когато спре да капе, а изчаквам поне още 10 минути. Случвало се е да цедя по 45 минути за двете гърди. Изцеждам примерно 60мл в добрите случаи. После кърмя бебето, тегля го преди и след и тя е изсукала между 30 и 60 от двете (и то за 40-60 минути) и никога повече отколкото е изцеждала помпата. Затова ми е странно като кажете, че помпата не може да се справи, както бебето. При мен поне не е така.
Бориса яде през деня на около 3 часа, първо суче после я дохранвам с АМ. А нощем спи от 12 докъм 6:30-7 без нощно хранене.
През деня не спи много. Все още има колики, но сякаш сега с хипоалергенното АМ и омнибиотика понамаляха.

Последна редакция: вт, 02 фев 2021, 16:25 от Briela

# 519
Малечка в болницата беше само на кърма..в деня на изписването няколко пъти му взех ам,за да се изкъпя и оправя багажа..Няколко дни след това почнах сутрин и вечер да го Дохранвам с ам и така се задържахме известно време с до три дохранвания с ам..И след това почнах след всяко кърмене,защото беше видимо гладен..И оттогава си мисля,че не му стига..

# 520
  • Sofia
Няма смисъл да обсъждаме как и защо се случват нещата с кърменето. Достатъчно информация има вече. Страхът на майката, че не му стига го има от десетилетия. Аз затова съм дохранвана с хумана от Кореком, а брат ми и сестра ми кърми изцяло до шест месеца и после захранени. Убедена съм, че с помпата няма как да гониш нарастването на нуждите с растежа на бебето - освен ако цял ден не цедиш

Последна редакция: вт, 02 фев 2021, 18:01 от janin4eto_87

# 521
Мами, моля за съвет какво да правя,
Дясното зърно ме боли от сутринта, мазах се със специален крем. Току що видях, че бебката ми от рефлукс малко е върнала мляко и имаше малко кръв, защото се хранеше от дясното ми зърно. Има ли нещо на нея, нещо ще й стане ли, какво да предприема за нея и за мен?
Благодаря ви... притеснена съм

# 522

Форевър, няма страшно. Мажи го по често след кърмене.

Скруби, аз едвам издърпвам количката  до асансьора,  ти как си я мъкнала 7 етажа ??? Аз бих звъннала на някой съсед , за да я прибере на 1 етаж, и се качвам сам с бебето на ръце. А количката като оправят асансьора.  И примерно багажа след това ще кача. По някога така съм оставяла пазаруваното в колата докато оправят асансьора. Даже ако не ти се занимава със съседи и количката в колата и бебето на ръце вече по ще мога. И ние сме на 7 етаж....

Аз като почна да кърмя и се случва това чудо слизане на кърма и особено чувство, а като дърпам с помпата го няма.Та си мисля че бебето дърпа повече от помпата....

Хюли наистина пробвай с по голяма дупка шишета.
Ние вече си спим след вечерното АМ си спи 5 -6 часа пу пу пу

# 523
Хюле що не каза, че си с АМ срешу рефлукс. Мони я храних с  такова. За него ти трябва по-голямата дупка,  защото е гъсто. Също аз го разбърквах с лъжица,  а не го друсах, че се пени повече от обикновените млека и тази пяна седи дълго време и като я изгълта бебето....мале мале. После една супер яка лекарка др. Тинтява Мустакова ми каза, че тези млека са по-гъсти и тежки,  за да не се връщат от стомахчето,  но са трудно храносмилаеми и бебето може да има трудно храносмилане. Пробвай да го смениш. Колко рефлукс да имате. На фонтан ли връща Алпай или просто си повръща?

# 524
И Константин е много зле със съня в последно време, а днес е някакъв ПИК направо. Яде през 2 часа почти цял ден, а е изцяло на АМ.
Решила съм от утре да записвам по колко време спи, за да видя дали е достатъчно.
Имам чувството че има т.нар. Тих рефлукс. Усещам го как връща понякога, но нищо не излиза през устата.
Случва се да проплаква веднага след хранене, да се буди от сън с плач и малко по-късно пак да заспи,  понякога в съня си търка главичка в матрака все едно нещо го боли/дразни.  Дали пък и колилите не са виновни за този дискомфорт. Не знам вече. Confused
Дано малката шушка да се кротне че направо и мен ме боли вече.

Общи условия

Активация на акаунт