Отговори
# 60
Точно и за девствеността щях да питам хаха.. Някой със спряли лохии престраши ли се вече 😅, а за шева питам защото от горе от дясно само съм подута, доктора по снимка каза, че може да е реакция от конците (понеже са вътрешни)..

# 61
Белегът от секциото ще е безчувствен с години Simple Smile иначе болки, придърпвания са си нормални дълго време. Аз от скоро усещам, че ми се наместиха "нещата" Simple Smile Остава девствеността да наруша 😅
Сакън Жанинче, ще стане шесто....
Майтапа настрана, мен ме е страх. Още имам течение де, не съм се разбързала, но ММ взе да говори за трето дете вече. Хареса му нещо.  .
Днес цял ден спим, довечера ще има купон.

И аз имам направление от АГ по ЗК за ПКК и урина, казал е да ги пусна към 20.01. Дал ги е на ММ заедно с прословутия ми болничен за преносване, дето не можах за си го взема заради карантината..... Не съм ги искала,явно са длъжни по ЗК да проследят сред раждане ПКК.

Мен не ме боли вече операцията,  само ме болят още ребрата и плешките, като схваната съм.

Форевър, за  прехранване как го разбираш? Аз си му давам да суче много начесто, а и АМ давам , иначе си е бая наддал, но не е над нормата нещо.....

# 62
Примерно не трябва през час и половина да храниш бебето, а да е от 2 часа нагоре. На 21 дена е, ако кърмата ми е малко, ам давам до 120 мл и е сита. Ако кърмата ми е нормална и е гладна, давам до 60 мл и е сита.  Ако е още гладна, особено вечер - давам й водичка да пие да залъжа глада й и след това я гушкам, давам й залъгалката. Така тя няма наднормено тегло

Белегът от секциото ще е безчувствен с години Simple Smile иначе болки, придърпвания са си нормални дълго време. Аз от скоро усещам, че ми се наместиха "нещата" Simple Smile Остава девствеността да наруша 😅
Сакън Жанинче, ще стане шесто....
Майтапа настрана, мен ме е страх. Още имам течение де, не съм се разбързала, но ММ взе да говори за трето дете вече. Хареса му нещо.  .
Днес цял ден спим, довечера ще има купон.

И аз имам направление от АГ по ЗК за ПКК и урина, казал е да ги пусна към 20.01. Дал ги е на ММ заедно с прословутия ми болничен за преносване, дето не можах за си го взема заради карантината..... Не съм ги искала,явно са длъжни по ЗК да проследят сред раждане ПКК.

Мен не ме боли вече операцията,  само ме болят още ребрата и плешките, като схваната съм.

Форевър, за  прехранване как го разбираш? Аз си му давам да суче много начесто, а и АМ давам , иначе си е бая наддал, но не е над нормата нещо.....

# 63
Миризмата от лохиите вече нямам и едвам цапам превръзката .Усещам се суха..Още 2-3 дена за всеки случай и махам и превръзките..Искам да съм свободна България..И след първото раждане лохиите спряха на 39ден..сега пак същото..
Днес направихме 40дни..Надявам се утре да пуснат еднократната помощ и чула не дочула бягам да купя количка..И след това да направя нещо да раздам.. 🤗 Децата заспаха рано и ние се гушихме с МоЙто мъж..Май аз съм първата престрашила се.. 😄 Усетих се мнооого широка,усетих си и вътрешните шевове не беше много приятно,ама надявам се другия път да е по-добре.Не усетих удоволствие от страх сигурно,треперях цялата,че ще ме заболи..Питах мъжа ми чувството различно ли е..?? Каза,че съм си абсолютно същата,няма промяна.Яено на мен ми се е сторило,че съм казан.. 😄И сега лежа и ми се повдига 🥴😄Това е..

# 64
  • Sofia
Аз след всяко бебе питам дали съм същата 😂 винаги отговорът е, че няма промяна. Дори след едно нормално раждане, лигавицата вече не е нагъната, а гладка, от където идва усещането за по-широко влагалище. Не знам, вярвам, че природата си знае работата Simple Smile ако се губеше удоволствието след едно раждане, едва ли хората щяха да имат по повече деца Simple Smile

# 65
Жанинче права си.. 👍 6-7 месеца въздържание 🤗 Гордея се с него..Все пак този път имам само 2 вътрешни шева и се възстанових по-бързо,но нали аз сравнявам всичко с първия път и си мислих,че пак ще ме боли на куче..По скоро беше дискомфорт,щипене... 🤔

# 66
Рахита се причинява от липса на храна, а не от излишък. И по-точно недостиг на фосфор, калций или вит. Д. В наши дни вит. Д е основната причина, но от нашата тема едва ли има мама, която да не го дава допълнително като добавка. Аз от 22-рия ден ѝ давам капки.
Кърма вече почти нямам и си яде АМ в което между другото също има вит. Д.
А за лохиите още имам леко. Миризма усещах  до преди няколко дни с превръзки оуеис, смених ги с едни много тънички... Натурела, ако не се лъжа, и с тях няма такъв проблем. Още не сме се гушкали с ММ, някак не се чувствам готова. Но пък за сметка на това от 15 тия ден мисля кога да започнем опитите за второ дете Grinning
Тая еднократна помощ всъщност колко е?

# 67
За първи дете 250лв за второ 600,за трето май беше 300лв..
А пък Алпай почна да бута шишето иска само гърда..Днес цял ден цицка,давам шишето бута,дразни се,писка...Давам гърдата и млъква..Май ще се откаже от шишето..

# 68
  • Sofia
Рахит може да се получи и от много храна. Това е когато килограмите растат бързо, а не може да се достигнат съответните нива на калций. Затова понякога на кърмените бебета се дава калциев глюконат, защото кърмата не е толкова обогатена както АМ. Предполагам, че и на захранваните е така Simple Smile

# 69
Ей таман онзи ден ви се оплаках,  че тръмбовам с Яни на ръце до 23 часа вечерта и снощи и днес заспива рано.  Очовечава се детето. Днес като дойдохме в Банско и той гледа , върти глава, разбира че е някакво друго място. Започна да си обръща главата на моя говор, дори да се усмихва.
Всяка седмица ново двайсет.  Значи  до миналата седмица по 3 часа стоим навън, той в количката,  а днес само като го поставих в нея и орева света. Ще видим сега това колко време ще продължи.

# 70
Скруби, къде сте на Банско? Ски? Много хубаво, че се наемате на почивки с Яни. Аз още не мога да се престраша.

Момичета, по темата с ласките, айде да си го кажем секса, аз съм първата престрашила се, ама аз и първа родих Joy
Спряха ми лохиите, след седмица дойде и цикъл(ама аз не кърмя) и на 24.12 като ми свърши направихме сефтето. Болеше си в началото, не се отпусках, но бяхме внимателни. После след няколко дена повторихме, запасени с презервативи и лубрикант и то взе че пак ми дойде Joy на 15 дена ми дойде Confused
Свърши и другия цикъл и смв по-редовни вече, отпускам се, кеф ми е. ММ каза, че е по-хубаво и тясно от преди, жива и здрава да била лекарката Joy
От няколко дена обаче получих някакъв дискомфорт, мислех, че нещо от лубриканта ме е раздразнило, но днес бях при АГ и не - оказа се от конците, нещо си stretching както го нарече тя, опъва ме и усещам дразнене. Предписа цикатридина глобули за 15 дена, та сега пак ще съм в клуба на въздържателите Expressionless
Иначе шийката се е възстановила, матката и тя почти. Гледа и яйчниците, скоро ми предстои овулация, май тази ще си дойде нормална.
Иначе и моя мъник много наддава, ама като е гладен как да го спра да ям? Не става Rolling Eyes

# 71
Моята бебка тая вечер ме побърка. 😊 От 23ч като е ревнала, та чак сега заспа. Направо луднах! А сега цедя, че от нощес съм със запушен канал. 😕 Сериозно се замислям да правя някакви упражнения в къщи, че днес кантарът ме разби. Забременях 55 кг, отидох да раждам 68, изписаха ме 60, а днес - 63!!! Е как е възможно! 🙆 Ще взимам мерки. 😊 Лека от мен и дано всички бебчовци спят! ❤️

# 72
Ох и ние се разхождаме от 1час. Не ще да спи и се превива само. Бута и гърда и биба и мен, иска само са се носи, както седна ме усеща веднага и наддава вой. Днес най-дългия му сън беше 1ч., все по 30-40минити и започва да се мята. Ама и аз понеже реших да го пробвам без капки, да видя има ли някакъв ефект. Явно колкото и да е слаб все някакъв има.

Момичета, чиито бебета са с акне- само по лицето ли е? Деян от около седмица се е опъпчил по цялото лице, в началото беше само челото, сега е пъпчивко. Но от вчера му избиха и по тялото пъпчици, по корема, гърба, ръцете и главата. Само по крачетата май няма. Не би трябвало да е от претопляне, понеже вкъщи е между 20-23°, а той е по боди и ританки, най много да е с боди къс ръкав и блуза и ританки. Чудя се да не е някаква алергична реакция на нещо, което аз съм яла. На консултация сме чак другия четвъртък. Гледам да не го мажа с нищо, че да не стане по-зле.

# 73
Малечка, аз точно с хидратиране го пооправих, той имаше по врата /началото на гръбчето/ и отпред до гърдите, още имам по главата ама са сухи вече, та днес ще ходя за едно емолиентно душ олио и нещо за крусти, че по главата с крема нещо не помага.. Той беше супер зле, челото му буквално беше от вежда до веджа огромна гнойна площ....  Алергия е възможно да е от нещо, но според мен изчакай няколко дни да видиш дали няма да отшумят сами. Не мога да се сетя как се криеха снимки 🤔

# 74
Деси, миличка, много ми е мъчно за мъничето. Дано бързо да се повлияе. Докога ще ги има пъпчици и крусти не знам.... Малечка, съжалявам, че и при твоето бебе е така.
Докторът за ситните червени пъпчици точно емолиентен крем препоръча, аз взех на Мустела лосион като най-мазен според фармацевта. Много е приятен, не омазнява и попива бързо.
Вчера споделих с педиатъра, че детето е неспокойно постоянно, не спи добре и много неутешимо плаче и той каза да добавя 5 капки Биогая вечер. Иначе слагам х5 БиоАмика и рядко Инфакол, ама не мога да преценя колики ли са или нещо друго.

Общи условия

Активация на акаунт