Отговори
# 300
Да, помня, че на Бъдни вечер бяхме 2-3 героини😄

# 301
Ние я къпем през вечер и мием дупето при нужда. Вече в коритото с мрежа за къпане. Косичката понякога я пропускаме( особено ако е голям рев).
Лохиите  уж спряхя. Ако се напъна много в тоалетната пак започват да текат. Вече един месец Не мога да ходя нормално,  и ме боли корема. Не смея да пия нищо, заради кърменето. То може но не ми се рискува. А .... толкова убедително си обяснявахме че не ни се прави секс, че почти го направихме. Не смея докато не мине прегледа. Иначе не се чувствам в най- секси формата ми. Някога лятото...
За стриите, ексфолирам и мажа с бебешко олио. Нямам надежди че ще изчезнат. Само мечтая да си обуя дънките с висока талия.

# 302
Амиии мажа се с витасин и с мустела за стрии, отделно мустела за стягане и понякога правя ексфлолиант с кафе.. Няма братче.. Не помага май нищо 🤔 а даже и с павловича мас дето бебето мажа се плескам понякога, че и тя уж за това също помагала.. Взех си бельо стягащо още на първата седмица и колан ама не съм от най - редовните.. Иначе и на малчо му пада косата, смешен е много хахах
Честити месечинки на всички 😍

# 303
Днес ми направи впечатление, че като малкият плаче само едното оченце му се мокри от сълзите. Другото става съвсем леко влажно, дори му е леко подуто отдолу. Чудех се дали не е запушено слъзно каналче. Утре ще звънна да запазя час за педиатър. Иначе това оченце което се мокри нормално преди 2 седмици беше като възпалено, с гурелчета и сълзеше. За 2-3 дни по-често почистване с физиологичен р-р се оправи.

# 304
Здравейте , момичета ! И аз чета редовно , но рядко ми остава време да пиша .
Набързо от прочетеното - къпем го всяка вечер с косата и също забелязвам , че често на другия ден стои като омазнена , но според също идва от това , че е много финна и мека , а не мръсна .
Някой спомена капки Лефакс - при Крис действат отлично . Няма колики и дори регулира изхождането с тях .
За стриите , имам от първата бременност и нито една от следващите две . До сега съм пробвала много неща и никакъв ефект , или временен . Ще се радвам да споделите , ако някой открие чудодейното мазило .
Нашето оченце също сълзи и хваща леки гурел чета ... почиствам и изчаквам , не слагам капки и мисля , че минава без лекарства .
Лека вечер , мами и бебоци ❤💙

# 305
Ако някой трябва да дава витамин К на 30-ти ден, мога да подаря капки КаВит, отворени на 26-27.12. Съхранявани са в хладилник. Пише, че се използват месец след отварянето, предполагам се окисляват, но пък един единствен път са отваряни. Жанинче, имаш ли представа стриктно ли трябва да се спази условието?

# 306
  • Sofia
Ако някой трябва да дава витамин К на 30-ти ден, мога да подаря капки КаВит, отворени на 26-27.12. Съхранявани са в хладилник. Пише, че се използват месец след отварянето, предполагам се окисляват, но пък един единствен път са отваряни. Жанинче, имаш ли представа стриктно ли трябва да се спази условието?
По-скоро се има предвид бактериален растеж, но предвид, че са били в хладилник и все още не са минали 30 дни, не виждам проблем. Аз самата не спазвам стриктно такива предписания. Е, няма да дам сироп на три години, но Нурофен , Панадол не изхвърлям след шестия месец..

# 307
  • София
И ние къпем всяка вечер, но косата е през вечер.
Ще започна да я мия само с вода, когато не използвам шампоан... Да видим дали ще има промяна. Четох, че така се прави... А ние досега я пазихме суха, когато не беше ден за миене.
Може би наистина защото е много тъничка и фина. Ето снощи я измихме и днес сутринта вече лъщеше и понамирисваше.

Ето и пъпчето.
Както казах, педиатърката ми обясни, че с оформянето на коремните мускули, щяло да 'спадне'.
Скрит текст:

Аз също имам косопад. Засега нищо не правя, а май трябва...

Последна редакция: нд, 24 яну 2021, 23:44 от rave

# 308
Косата ми почна да се сипе преди 2 седмици. Беше чудо. Сложих си 2 ампули трифазик на Рене Фуртерер и косопадът драстично намаля. Смятам да ги продължа още месец. Слагам ампулата веднъж седмично. Бебката почна да има колики от три дни по-осезаемо особено между 8 и 12 вечерта. От снощи почнахме био амика пък да видим какво ще стане. Някой от вас спазва ли някакви хранителни ограничения заради кърменето?

# 309
Здравейте момичета! Този уикенда Ева направи първото си дълго пътуване. 😊
Мина Балкана и ходи на гости на родата в Троян. Проспа цялото пътуване. Мислихме да спрем за малка разходка на Билото, но духаше страшен вятър, а на Беклемето имаше страшно много хора и се отказахме.
Преди няколко дни бебка ни спретна голямо шоу. То беше рев и писъци и тъкане на уши през целият ден и нощ.Пускахме ѝ бял шум, разнасяхме я, баба ѝ преградна от пеене и няма успокояване. Аз бях убедена, че я болят ушетата. Заведохме я при педиатърката, а тя ни изпрати при УНГ. Естествено нищо и нямаше, а за първ път е получила колики. Сега и давам след обед и вечер био Амика. Поне питах за оченцето и сълзенето. Лекърката каза, че до шестият месец ще го израсте и да продължаваме да масажираме слъзният канал.
Започна доста често да ни се усмихва, а също и на играчките на активната гимнастика. Слагам я по няколко пъти на ден в нея, защото се забавлява сама. Открила е ръцете си. Завира си юмручето в устата, отдалечава го, гледа го и го насочва пак към устата си съвсем осъзнато. Даже и му "говори". ❤️ Започва да става много забавна.

# 310
Здравейте и от мен, Ицко днес е на един месец, порасналото ми момче! Следобеда сме на педиатър, да видим колко е пораснал, за 2 седмици беше качил 700 грама, любопитно ми е със същия темп ли расте 😁 Само на кърма сме, но малчо си е лакомниче, през деня понякога и на час, час и половина си цока... И аз се бях похвалила, че правим нощна пауза от 5-6 часа, но тази нощ си се будеше на три часа и си хапваше стабилно, според мен може и скок в растежа да е, че от сутринта си огладнява на час и половина...
Моите лохии спряха, още ползвам ежедневна превръзка за всеки случай, но кръв не тече отдавна. Ние с ММ още на третата седмица възстановихме половите отношения, защото на прегледа при АГ ми казаха, че съм се възстановила и мога ако искам 😃 Ама аз нямах и големи разкъсвания принципно... Първия път болеше, но вече се чувствам нормално.
За стриите - моят корем последните две седмици от бременността се нацепи жестоко, преди това нищо нямаше. Аз качих само 8 кг за цялата бременност, но явно това е без значение... Сега си влизам в старите дънки без проблем, даже съм по-слаба с 2 кг от преди да забременея, така че от тази гледна точка съм доволна 😊 Само коремчето не ми се е прибрало съвсем, напъхвам го в дънките, но ако съм по бански ще си се вижда 😬 Предполагам скоро ще се прибере де... При вас как е?

# 311
Привет, девойки 🌻
Мина консултацията с Ася.
Разказах ѝ цялата история за фал старта на кърменето, огледа ми и гърдите и ми каза да се гордея със себе си, тъй като съм постигнала оптималното. ☺️
През пубертета имах доста проблеми с хормони, щитовидна жлеза, а в последствие и поликистозни яйчници, млечните жлези не са се развили оптимално. Следователно няма как да произвеждам нужното количество кърма Sad
Посъветва ме да пробвам хранене със сонда и да продължа да пия лактил и лактогенен чай
В моя случай няма какво друго да се направи и цяло чудо, че изобщо успявам да правя 2-3хранения само на кърма.
Да ви кажа честно, поуспокоих се малко. Не съм лоша майка! Просто имам кофти цици 😁 Ася е много мила. Питах я и за спането, каза че е нормално сега да търси близост малчо и да не се притеснявам.след 4-5 месец ще почне да спи спи повече в креватчето.
Консултацията беше 30лв по Вайбър , продължи 40мин.

# 312
Елина, каква доза лактогенен чай и лактил е допустимо да се приемат на ден?

Важното е че си направила всичко възможно за кърменето, дори и няколко хранения на ден е от голяма полза за бебето.

# 313
Елина браво Wink

Аз съм се заела да харча пари.
Поръчах три питки да почерпя колегите за утре, поръчах си чанта за количката намерих нова запазена , на хубава цена .....и намерих и найлон за количката за 10 лв. Ще ходим надвечер да го премерим дали ще стане. Нов е . Но нещо по размерите не мога да преценя дали ще става за модела. Остава да намеря мрежа,че на село има доста мухи и комари лятото...

Щерката и тя пазари като невидяла, в Pullandbear има големи намаления...Ама то детето си заслужава  и си учи, има стипендия  и си ги купува само.

На мен ми дойде, вече съм сигурна, от вчера, и корема си ме наболява, и си тече.... а дано след това спре вече, че ми писнаааа.

Отивам да си направя и аз един чай...

# 314
Крем Лактил пия 2х1 , чай ми препоръча да си взема от аптеки Декрасин лактогенен чай или извлек, но извлекът бил по-скъп , та както си преценя. Такива аптеки има в София и Варна,аз ще си го поръчам онлайн. Каза да следвам предписанието на опаковката.

Общи условия

Активация на акаунт