Отговори
# 315
Аз мисля тогава да взема капсули Лактил, иначе имам още 4 кутии Лактеса( купих 5 с безплатна доставка) и ще си ги пия. В края на седмицата  ще си пусна кръвна картина дано съм добутала приблизително нормални стойности.
Изпих и един чай хип на гранули, много е удобен(почнах го още 2 дена след секциото) , но при мен Лактесата май е по-добре.

# 316
Няма за какво да се обвиняваш. Колкото и кърма да получава Самуил е от полза за него, а и за теб, защото кърменето е ключово за превенцията на рак на гърдата Hug. Подозирам аз, че и при мен ситуацията е сходна. Аз съм с много тежка поликистоза. Цикъл никога не съм имала. Само и единствено в случаите когато е предизвикван за да забременея. Заковала съм количеството до 4 кърмения дневно и две хранения АМ и това е положението. Пих Лактил, чайове, хомеопатия, ядох какви ли не лактогенни храни, цедих по 12 пъти на денонощие и пак толкова. Да ти кажа честно с още едно дете вкъщи мисля, че нямам капацитет да дохранвам със сонда. Ако опиташ сподели как е! За себе си съм решила, че ще изкарам така поне 6 месеца, колкото и да е трудно. Обмислям също варианта да захраня на 4.5 месеца за да махна АМ и да оставя само кърма, но ще го говоря допълнително с педиатърката, защото все пак ми се вижда много рано.
Привет, девойки 🌻
Мина консултацията с Ася.
Разказах ѝ цялата история за фал старта на кърменето, огледа ми и гърдите и ми каза да се гордея със себе си, тъй като съм постигнала оптималното. ☺️
През пубертета имах доста проблеми с хормони, щитовидна жлеза, а в последствие и поликистозни яйчници, млечните жлези не са се развили оптимално. Следователно няма как да произвеждам нужното количество кърма Sad
Посъветва ме да пробвам хранене със сонда и да продължа да пия лактил и лактогенен чай
В моя случай няма какво друго да се направи и цяло чудо, че изобщо успявам да правя 2-3хранения само на кърма.
Да ви кажа честно, поуспокоих се малко. Не съм лоша майка! Просто имам кофти цици 😁 Ася е много мила. Питах я и за спането, каза че е нормално сега да търси близост малчо и да не се притеснявам.след 4-5 месец ще почне да спи спи повече в креватчето.
Консултацията беше 30лв по Вайбър , продължи 40мин.

Последна редакция: пн, 25 яну 2021, 20:13 от paradigma

# 317
Елина, Парадигма, моите проблеми са сходни с вашите по отношение на щитовидната жлеза. Ще си запиша и аз една онлайн консултация.

# 318
Сега ме  разсмя една съфорумка 2006 набор.....

Юнакът на мама

Жив е той, жив е! Там под юргана,
потънал в мляко, лежи и пъшка.
Юнак, току-що сукал от мама,
... юнак с двумесечна сила мъжка.

На една страна захвърлил памперс,
на друга помпа на две строшена;
очи прежумват, глава се люшка,
уста ще лапнат цяла вселена!

Лежи юнакът, а във шкембето
сякаш е скрито ръмжащо мече;
майка повдига пак деколтето,
и кърмата още по-силно тече!

Вечер е сега... Пей, мила мамо,
тез детски песни! Преспивай дете.
На ръце. Нощна смяна. Ще пропуснеш
и тоя сън... Но млъкни, сърце!

Тази, която се с колики бори,
тя не умира: ала нея жалеят
мъж и комшии, а свекървата спори,
че нейните песни по грижовно се леят.

Сутрин майка преварява водица
и почва да чисти , да готви, пере;
телефонът звъни - съвети по жица
свекърва-експерт цял куп ще даде!

Настане вечер - месец изгрее,
звезди обсипят сводът небесен;
майката броди, детето зее, -
Бащата хърка на дивана тесен!

И сестрички, и братче събудени идат,
и се чудят на пищялката дребна, -
по едно чувалче играчици мъкнат
и при юнака дойдат та седнат.

Една му гривна на китката върже,
друга му тика биберона студена,
бати го дръпне за чорапа бърже -
а той ги гледа, - тайфа смутена!

"Кажи ми, сестро, де е бащата?
кога ще ме друска като пружина?
Кажи ми, пък да лапам гърдата, -
аз искам, сестро, да суча за трима!"

И баща, и майка, сина си прегърнат,
и спомени трупат нови с децата, -
той люлее, тя - кърми, дорде осъмнат,
и ожидат на старини тишината ...

Но съмна вече! В зори задрямал,
лежи юнакът, кърмата тече...
днес, във форума на бг мама
ще се говори за това дете.

# 319
Малкото чудо стана на месец. Днес ми казаха че изглеждам много добре и сия я , а аз казах че съм влюбена. Нямам търпение да изживявам всеки следващ миг и да изпълва дните ми с любов и радост.
Пия чая на Хип , донесоха ми и този на Лактея, ще пробвам след този, да видя дали има разлика. Няколко дни гърдите ми са меки , но виждам че Стела си яде достатъчно. И през нощта щях да гръмна 120 мл, след кърмене. Не мога да разбера на какво се дължат промените, може би емоционално. Свекито ме навести и беше в ужас че няма да правя погача и че не знам дали искам да кръщаваме детето. За погачата тези които исках да ги видя и да я видят дойдоха. 10- 12 човека ( в тесен кръг)нито имам къде, нито имам силите да ги посрещам на гости. Ако работеха заведенията , щях да ги водя на кафе и торта. Бих направила парти на открито някога пролетта,  тип чаено парти.

# 320
Briela, най добре направи консултация за да знаеш можеш ли да подобриш нещо.
Аз искам да подхвана една нова тема. Как се чувствате в емоционален план? Имате ли наченки на следродилна депресия? Аз честно казано се чувствам доста добре. С първото ми дете беше много зле положението. Голям рев беше месеци наред. Сега съм толкова спокойна и щастлива, направо нетипично за мен. Може би, защото ММ е по гъвкав с работата си сега и мога да разчитам на него винаги когато се уговорим, понеже работи за себе си. Когато се роди баткото беше в голяма кантора и с дни не си виждахме очите.

# 321
Парадигма и аз като теб с първото бях в ступор,  а ММ също се бе стреснал и работеше денонощно, за да не се прибира. Сега и двамата сме различни. Аз знам какво ме чака и съм се мобилизирала, а ММ дори отменя пациенти, за да ми помага. По-скоро на психиката ми е кофти,  че новия ни апартамент не стана преди раждането и сега съм със свекито,  но го лекувам с червено вино и всеки уикенд далеч на Банско.
Моята коса също пада и дори тази вечер си направих маска,  която вместо 1 час стоя почти три часа на главата, защото приспивах Яни.
Утре сме на първи две ваксини.
За захранването: аз ще започна на 22.04, когато навършва пет месеца.
От 01.05 съм се оговорила с една детегледачка и мисля да се върна на работа.

# 322
Scrubi,как откри детегледачката?
На мен ми е първо дете и се чувствам много добре, спокойна съм. Единствено ме притеснява съчетаването на работата с грижите за бебка. Засега успявам да работя само по 3-4 часа следобед, ходя до офиса, и то не всеки ден, но от март работата ни се засилва и нямам идея как ще се организираме. Това единствено ми носи напрежение.

# 323
  • София
Аз също имам проблем със щитовидната жлеза, но явно не ми се отразява на кърмата... Така че, Бриела, задължително консултация. Hands V

Иначе аз се чувствам супер.
Признавам, че тези депресии за мен са си лиготия...
В днешно време всяка втора бременна или скоро родила е в депресия. Frowning

Последна редакция: пн, 25 яну 2021, 23:35 от rave

# 324
Здравейте, момичета Heart
За пъпчетата - и ние сме с лепенка, но вашите са си съвсем наред. На Виктор много изскочило му беше, педиатърката сложи лепенка дето не се мокри, онзи ден я сменихме, защото имаше ако по нея, не знам как Joy дотогава не беше мръднала, мога да ви ги снимам, ако искате какви са. Почти му се е прибрало пъпчето, но все пак си му лепнахме нова.
Да се отчета - хемоглобина му е добре вече, намалиха дозата на желязото, но продължаваме. Запича се от него, та купих Омнибиотик Панда пробиотик, е проработи. Оставаше и за 70 лв. да не свърши работа....
Струва ми се обаче, че ще му трябва по-стриктно следене, защото е роден в 34 г.с. На втората консултация в болницата ми казаха, че трябва всеки месец при неонатолог, нашата педиатърка нищо не ми казва такова, тя малко и ме дразни честно казано.
Скруби- Мони водеше ли я за по-често следене? Поздравления, че искаш да се върнеш на работа! Предполагам ти липсва.

За емоционалното състояние - да, усещам си, че не е наред всичко, както и очаквах. ММ помага страшно много и реално изобщо не мога да се оплача, но цялото това еднообразие на деня, а същевременно минава тоооолкова бързо, ме напряга. Всяко нещо различно от памперси и стерилизиране ми граничи с невъзможното Confused

Друга тема да повдигна аз - започнахте ли да спортувате? Никога не съм била по спорта, но обичах да ходя на йога и пилатес преди. По едно време доста се бях зарибила по йогата, много четях и се интересувах. Решила съм от утре да почвам полека с йога и след това по-сериозни упражнения. Мисля да правя и кето диета, ама ще видим засега.

# 325
Преди малко се върнах от контролен преглед 2 месеца след раждането (докторът е нощна смяна днес). Матката е зараснала добре, но не му хареса белегът от секциото, изписа ми крем Дерматикс. Вече ми е разрешен всякакъв спорт (секциото е по метода на Щарк!), питах за следваща бременност - след поне 6 пълни месеца от раждането. Тези дни ще изследвам хормони по мое желание.
Като се прибрах, бебето беше изкъпано, нахранено и приспано от татко му. Grinning Изцедих се и си сипах три пръста вино. Blush

# 326
Сийлов,  Мони се роди в 33г.с. и само веднъж сме отишли на контролен преглед при неонатолога др. Стоичкова.
Аз спортувам от ден 13 след раждането. От скоро включих и упражнения  за задно рамо, че да са ми по-яки ръцете като нося Яни.
Бриела, детегледачката я вземам от сестра ми, която я освобождава.  Тя като роди преди 3 години,  трябваше да се върне на работа след 6 месеца.....просто шефът й е италианец и там няма такива дълги майчинства. Ако искаш мога да попитам от къде я е намерила и да ти пиша на лични .

# 327
Sealove първия ми син е роден по рано от твоето бебе, ходихме всеки месец до година при неонатоложката която се грижеше за него по време на престоя му в болницата и при педиатър, т. Е на всеки две седмици бяхме на лекар.За нас неонатоложката беше от огромна полза. Сега също смятам да посещавам неонатолог- не знам дали толкова често.

# 328
Минахме първия преглед в големия сняг. +660 гр, + 3 см. Все още има жълтеница, ще даваме вода със захар,  и / или престояла кърма. Даже казаха че може и тази от фризера да ползваме. Ще започнем и вит Д да даваме. Дадоха направление за ортопед,  за мамите дето ще ходите при Фурлакис,  той дали ходи в Надежда,  или да се обадя в болницата, понеже пишеше че няма часове.
За депресия по- скоро не, аз съм си депресирана от преди това. Ако изключим нервните кризи, дори с детето ми е по- спокойно. А и чакам скорошния ден, в който свекъра ще си отиде на село. Много мина,  малко остана. Иначе би ми се искало ММ да помага с детето,  поне един памперс да смени. Сега като давам кърма от шише, може да се смили да проспя нощното хранене( поне една нощ).

# 329
Минахме и ние прегледа - 5500гр, 57 см. Сложиха ни две ваксини. Това наистина е ужасно преживяване за детето. Сега ще му дам 1/2 доза панадол заради обезболяващия му ефект.

Общи условия

Активация на акаунт