Отговори
# 660
Briela бързичко се запълват часовете.. Аз чаках около  две седмици. Rave добре ми напомни за въпроса с носенето.. И аз ще питам утре.

# 661
Ох, момичета, от снощи нещо имаме проблем с малкия... като огладнее и го сложа на гърда, започва да реве истерично, да се мята и изглежда сякаш не иска/не може да засуче, сякаш изобщо не се опитва... но си личи, че реве от глад... и се мъчим по 15 минути да засуче, в което време той направо остава без глас от рев... не знам какво му става, никога не се е държал така, винаги е засуквал от раз и гърдата го е успокоявала... Случвало ли ви се е нещо подобно? Sad

# 662
  • Sofia
Ох, момичета, от снощи нещо имаме проблем с малкия... като огладнее и го сложа на гърда, започва да реве истерично, да се мята и изглежда сякаш не иска/не може да засуче, сякаш изобщо не се опитва... но си личи, че реве от глад... и се мъчим по 15 минути да засуче, в което време той направо остава без глас от рев... не знам какво му става, никога не се е държал така, винаги е засуквал от раз и гърдата го е успокоявала... Случвало ли ви се е нещо подобно? Sad
Да, случва се. Пробвай в такива моменти да започнеш да го кърмиш докато се разхождаш.

# 663
LoriYa, при нас имаше такива моменти и то от деня на ваксините. Дори не искаше да захапе, гърдата му в устата и реве истерично, рита с крачетата и бута с ръчички. Понякога се отказвах и давах АМ изцяло, след което се цедя. Пробвах и да го успокоя с 30 мл АМ и после захапваше. Няма единно решение.
При мен се увеличи лактацията и вече заспива и само след сукане, пу-пу, дано продължи дълго и да сведем до минимум АМ. Заслугата обаче е освен на моята уооритист, чайове, добавки и цедене, и на детето - вече засуква добре. Обаче как е наддаването, не знам, че дадох временно везната на една съседка с новородено. В четвъртък сме отново на ваксини, не разбрах кои, дано да е само ротавирусната.

Последна редакция: вт, 09 фев 2021, 11:36 от Малага

# 664
Аз гласувам за групата във ФБ, на мен лично много ще ми е удобно, тук понякога не се сещам да влизам покрай малкия и изпускам една камара дискусии😂
Лория, при нас напоследък също има проблем с яденето, нищо че сме само на АМ. Често почва едно мятане, нервничене - обикновено след средата на шишето. Вдигам го да оригне и да продължим, но не е това явно. Количеството не е сменяно от 2 седмици, може и 3. На моменти е такава мъка, че почна и често да връща, и то половин-един час след храна (при неизядено изцяло мляко), сменяме само лигавници като луди... Ей сега като яде в 7 и ме развърта до 9 и 30 с ревове...тръгнах да правя АМ за 10ч, а той взе, че заспа...

# 665
И аз да се оплача от яденето.. Мъча го по 20мин да яде от мен, после ако имам давам цедено 40/60/80, колкото съм успяла и накрая давам АМ, ама е голяма хамалогия. Не иска, мръщи се.. Последните два дни яде супер странно.. Хапне 15минути от мен, после 40 кърма и после едва го карам 20 ам да изяде.. И след час пак е гладен. Не знам стачки ли са, кризи ли са ама е ужас. Нервен супер много, бута, дразни се.. Не сте сами хаха

# 666
И при нас има такива моменти, кагато не иска да се храни. Рен до изтерия.

# 667
Малага,  на 2 месеца са две мускулни ваксини, на трети и четвърти месец пак има ваксина в крачето.
Моя бута така гърдата като е преуморен. Тогава първо трябва да го успокоя с носене и пеене и после захапва.

# 668
Провери дали няма млечница,случвало ми се е когато има вътре млечница да не може да яде .
Аз нямам фейсбук и остава да пиша тук.
Цикъл нямам все още ,вече една година.С баткото нямах ,докато кърмех и сега се надявам така да е!
Малага и аз като теб тъпо и упорито задържах  процеса,пазя ам за спешни случай.Но още пия по 3 чая,една безалкохолна бира и много вода.

# 669
Царева като спомена  ...за фейсбук, моята щерка казва че е отживелица, бил за баби....хахахах.

Явно има по- модерни мрежи вече ама на мен ми е много удобен. Нека е за баби;)

Много народ се събрахме  и във фейса. Предлагам да е за само декември  и пишещи,  иначе много ни четат.....

# 670
Skrubi, първият инжекции минаха преди 2 седмици, планирахме още 2 посещения за ваксини до края на февруари,доколкото разбрах ще ги повтаряме.
Tsareva, аз АМ не го пазя, защото досега изобщо не му стигаше сукане, беше само за загрявка. Всъщност, и сега рядко денем пуска гърдата доволен.

# 671
Привет мами, имам чувството, че не съм писала от 100 години, но все не успявах да дочета докрай темата, за да напиша нещо адекватно. Идеята за фейсбук групата е страхотна и аз се присъединявам. При нас последните седмици бяха трудни. Психически хич не бях добре, а с малката имахме период, в който отказа напълно да се храни, не наддаваше добре, не можех да въведа режим. Сега обаче нещата май се нормализираха. С кърменето при мен работата е доста зле - изкарвам макс 30-40 мл и то след повече часове почивка, при по-често цедене са 15-20 (общо от двете гърди), въпреки всичките билкови хапчета, чайчета и често цедене. Вече съм почти убедена, че имам недоразвита жлезиста тъкан. Имам почти всички симптоми, описани в блога на Хедра. Отделно “кърменето” става само с протектор и то след голяма борба да захапе, но не искам да се орказвам напълно, 20-30 мл. кърма са по-добре от нищо, а и после ще ми е виновно. Иначе вече се поуспокоих, успях да въведа режим на малката и вече тя си хапва 90-120 мл. на хранене. И ние ще ходим при Фурлакис, но на 17-ти, добре че я има групата, та разбрах за него от вас.
Цикъл още нямам, а родих на 13.12. На 12 януари бях на преглед и лекарката ми каза, че лигавицата била назряла и всеки момент трябвало да ми дойде- е да, ама не. Имах обаче овулация преди няколко дни и беше ужасно болезнена както преди, но пък се радвам, че така знам кога е моментът. 🤷🏻♀ Моля се скоро цикъл да не видя, хич не ми липсва 😂
Стана много дълго и ще ме извините, но така е като съм насъбирала за писане ит няколко седмици 🤷🏻♀😇

# 672
Момичета,
ние сме така с храненето доста отдавна. Аз май основно за това мрънкам тук Grinning Мята се, рита ме, щипе и пищи като на заколение и не иска да захапе и това е. Теставах различни варианти да го залъгвам - първо малко изцедена кърма или АМ и докато се усети бутам гърдата, също ми върши работа и като му дам залъгалката и след няколко секунди я дръпвам и бутвам пак да суче (вече разпознава като го лъжа). Но я има и частта, в която след като си изяде изцедената кърма и АМ, да си продължи на гърда. В голям размисъл съм да си запиша час при консултант или да звънна на организацията с безплатните консултанти. Искам да си минем само на кърма, като имам още 1 идея - да тествам със силиконовите предпазители и ако не стане... ще търся помощ =)
Наистина цялото това упражнение ми идва в повече. Цедя с електрическа помпа, която обаче не изцежда всичко, цедя с ръчна, ама ще видим до кога ще е така, защото яденето отнема 40-60 минути, после аз още 30 минути се цедя, ако той не мрънка.
Продължавам с чайчетата на Лактеса, а сега ми казаха за някакъв  Baby bear и днес ще обиколим с малкия наоколо да го намерим.
LoriYa - супер сте с разходка в планината. В събота сме на консултация за бебеносене =) До неделя имаше намаление на носилките на Исара, но не смях да взема, преди да тествам, дано пак да пуснат, че беше доста примамлива офертата =)
Доп: Утре ще има онлайн лекция за кърменето с Елена Василева - мисля и нея да питам Simple Smile
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 09 фев 2021, 11:05 от KitKatty

# 673
Относно цикълът - моят дойде вчера. Родих на 25.11., не кърма.
Относно лохиите - моите не спряха след 40 дни и гинеколожката ми каза да пия вит. С 500мг по едно на ден за една седмица и така спряха.
Благодаря за групичката във фейс бук, на мен там ми е по-удобно да чета и пиша. Ще се радвам да се видим, както и други са писали, кой, кой  е!😊

# 674
Потвърждавам, че Фурлакис говори Много бързо хаха.. При мен май и бързаш допълнително, защото изоставаха малко с часовете. Общо взето същите неща, с изключение на лепенките за памперса. При нас нямало нужда, защото имал хубав разкрач 🤷‍♀️ подложката от столчето и ние не бяхме махнали.. Питах за ergobaby embrance, каза от половин час до час и половина и трябва да е в хубава фиксирана поза на гръб и глава. Дупето и краката са ясни.

Общи условия

Активация на акаунт