Обсъждане на имотни обяви-19

• 27 923
  • 833
  •   1
Отговори
# 480
  • пустинята Гоби
Четох, че ще забраняват по-високите строежи на ъглови парцели, но не знам дали се отнася за всички кватали или само за централната градска част. Иначе доскоро имаше подобна регламентация - на ъгъл се разрешава сградите да са по-високи от околните. Сега, че има нарушения е отделна тема.

# 481
https://m.imot.bg/details/1b160795240400794
Районът вече сме го дъвкали, но друго ми е интересно за обсъждане:
"Двустаен апартамент, предназначен за хора с увреждания, намиращ се на партерен етаж".
Това нова стратегия за рекламиране на партерните апартаменти ли е?

# 482
Баня 6 квадрата - добре, ама спалня 8 квадрата за човек в количка?!?  И 20 квадрата кухньохол?!?

# 483
Много не им вярвам на агенция Нов Дом, може и да е за хора с увреждания и актуална, но имат практика да пускат фалшиви обяви и като идеш в офиса и почват да те обработват, иначе идеята не е лоша за инвалиди и да си продадат партерните етажи!

# 484
И аз го забелязах това чудо.
Нямам идея как са го разрешили.
Обединили са двата парцела в един. Явно собствениците на къщата са получили яко кеш и са се съгласили. Перфектно и законно са го направили. Браво. По-горните апартаменти ще имат разкошна гледка на юг, а от всички етажи има зелена западна гледка 👍🏻👍🏻👍🏻.

Последна редакция: вт, 19 яну 2021, 12:51 от Анонимен

# 485
evenfall,  от известно време  е задължително във всяка сграда да има осигурени такива жилища за хора с увреждания. Слагайки ги на партерен етаж не се занимават да организират достъпност на средата (рампи с определени наклони, размери на асансьори, ширина на коридори и т.н.)
man_darin_ka, без да влизам в защита на казуса в Иван Вазов, но за района в момента разрешената кота корниз е 26 м. за жилищни и 32 м. за обществени сгради (т.е 10-12 ет.). Така че едва ли са надвишили допустимите показатели. Дали преди са били по - ниски показателите не ми се рови да проверявам.
И да, лошо е законите ни да се правят за "наши хора". Но когато вече са направени и някой друг се възползва от това не мисля че трябва да се чувства виновен.
NikoT, не са обединявани, поне не след 1950 г. В грешка съм всъщност, отделни ПИ са били, но при регулацията са ги обединили в 1 УПИ.

# 486
  • София
Казусът в Иван Вазов влезе в медиите - при проверката се е оказало, че собственикът на УПИ е един.
https://stolica.bg/raion-triadica/v-stolichniya-ivan-vazov-vdign … -ot-kashta-snimki
Поредният пример, че не сме държава на "абсурдите", а на "мрънкането"!

# 487
Всичко е относително, за условията на София И Вазов е топ. Паркиралите коли вече ги няма, зона е, Чиана пусна снимки назад. Тротоарите поетапно ги оправят,  има още много за оправяне,но поне ги има, за разлика от МанЛи.. А който иска идеални тротоари, да иде да живее в Мюнхен.
Казусът в Иван Вазов влезе в медиите - при проверката се е оказало, че собственикът на УПИ е един.
https://stolica.bg/raion-triadica/v-stolichniya-ivan-vazov-vdign … -ot-kashta-snimki
Поредният пример, че не сме държава на "абсурдите", а на "мрънкането"!

Точно 👍

# 488
Да, и пак стигаме до извода, че не са спазени регулациите за застрояване. Парцелът е обединен с цел да може да се изкарат повече етажи. А това, че вместо плътност на озеленяване има друга къща - явно някой в община Триадица си е затворил очите.
После пак ми обяснявайте колко законно било всичко и как купувачите си били сами виновни...

# 489
Иван Вазов е с високо застрояване още от преди 1990 та. А Лозенец (долен) въпреки че е с ниско, има тук-там 10-12 етажни пак от соц-а. Което показва, че и тогава е имало вратички за когото трябва.

# 490
Лозенец е за ниско застрояване?
Веднага се сещам за хотел Маринела, околните й сгради, златен век, златен рог и не знам си още какво.
Аз само не знам защо си мислиш, че регулации не се спазват само в новите квартали. Дали ще си инвеститор в Манастирски или Лозенец е все тая - той гледа да си максимизира печалбата. След като контролния орган е корумпиран няма логика да се прави само в някои квартали. Прави си се навсякъде, където има ново строителство.

# 491
На мен ми е странно кой разреши на Бароко да строи 25 етажен небостъргач до УНСС, като там е забранено в този район да се строи на такава височина, даже и обяви има вече

https://royalhomesbg.com/estate_property/dvustaen-apartament-prodajva-55000/

# 492
Фък, написала съм долен Лозенец. Откога Японският се намира там?

Разбира се, че инвеститорът това иска, но явно не можеш са разбереш, или не искаш, че в старите местата, където да го прави, са много ограничени и не могат да променят облика, за разлика от новите. Явно е рокет сайънс това. Отказвам се.

# 493
Във всеки квартал има високо строителство, въпросът е дали високите сгради са акцент или преобладават.
Вчера обсъждахме горната част на Яворов - там също има един висок блок (до детелината), но всичко останало е ниско.

# 494
Изказваш се генерално за целия квартал на базата на едно каренце. Ми то и в Манастирски ливади има едно каренце с къщички. Там няма да има високо застрояване. Много е свежичко.

Общи условия

Активация на акаунт