Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 35

• 57 234
  • 742
  •   1
Отговори
# 390
Болките в коленете може да са от много кила.
А може и от  висока пикочна.

Сега видях резултатите.
Не мисля, че си чак за лекарство. Ако си спазваш режима, ще си добре.

# 391
Frozenn, лява тазобедрена, дясна китка и дясно рамо са при мен.

# 392
Килата са ми 88, на 170 см височина. Вероятно не е от завишена пикочна киселина, защото есента пусках такова изследване покрай една болка в бъбреците, и беше наред. Коленете не ме болят постоянно и затова мисля, че някоя храна обостря болката, както при тазобедрената става, дясна. Замислям се дали не е вид артрит, защото съм с Хашимото и вероятността за друго автоимунно е голяма.

# 393
Аз съм доволна от ефектите на режима. Болки в рамото нямам никакви, в китката получавам неразположение ако се преуморя на компютъра, а тазобедрената напомня на себе си от време на време, но генерално няма болка, само присъствие усещам понякога. Общо взето, мога да кажа, че нищо не ме боли и не ми пречи на работата или ежедневието. С течение на времето все по-малко усещам проблемните места.

# 394
Като зачекнахте ставите, мен ме болят китките и ставите по пръстите от 2 дни и се чудя какво ли пък стана сега....
Дано да мине скоро, не ми се беше случвало досега.

# 395
  • София

Сега видях резултатите.
Не мисля, че си чак за лекарство. Ако си спазваш режима, ще си добре.
Елора за мен ли се отнася? Simple Smile

# 396
Да, за теб се отнася.

Килата са ми 88, на 170 см височина. Вероятно не е от завишена пикочна киселина, защото есента пусках такова изследване покрай една болка в бъбреците, и беше наред. Коленете не ме болят постоянно и затова мисля, че някоя храна обостря болката, както при тазобедрената става, дясна. Замислям се дали не е вид артрит, защото съм с Хашимото и вероятността за друго автоимунно е голяма.

За да болят ставите може да има много причини.
Така да мислиш, че може да било от въглехидрати, протеини е несериозно.
Но да, въглехидратите като се прекалява, се вдигата килата и може и от килата да е.
При мен така беше.
Впрочем велоергометъра при мен направи чудеса с коленете.
А бях 110. Правих само тибетците и си купих велото, защото е най-бавен уред и щадящ. Трябваше ми нещо за раздвижване. След първото въртене ми минаха болките, после много рядко се обаждаха.
Посети лекар.

# 397
Високите нива на КЗ и инсулин увеличават вътрешното възпаление на тъканите, така че е възможно след ядене на неподходящи храни да има засилване на болките.
При мен, отчетлив положителен ефект има след приемане на омега 3 рибено масло. Още преди режима си бях взела заради косопад да пробвам. На косопада нямаше ефект, но на болките в рамото имаше забележителен, та определено не беше плацебо, поне при мен.

# 398
Помислете и за стари контузии. На мен в такова гадно студено време винаги ми се обажда едното коляно, което контузих в гимназията. А за артрит - до колкото знам болките там са симетрични, а не едностранни.

# 399
  • Стара Загора
Благодаря на всички за информацията.
Мисля да се придържам към месо, риба и яйца със салати и да включвам бобови 1-2 пъти месечно, както и си мисля за малко овесени ядки или чия за закуска, тъй като имам проблем с нередовен стомах. Мисля си също и за зелени ябълки от време на време, предната бременност много ми помогнаха да отрегулирам стомаха.
Тази седмица ще пусна изследванията и ще видим колко зле ще е положението.

# 400
Чуденка, ако държиш да ядеш нещо овесено е по-добре да са трици.

Последна редакция: пн, 22 фев 2021, 10:11 от alivi

# 401
  • пак там
Да напомня за мазнините...

Особено на тези с нередовен стомах.

# 402
Да напомня за мазнините...

Особено на тези с нередовен стомах.
На мен не ми помагат ако ще с лъжица да ги ям.

# 403
Те трябва да се ядат системно. От лъжица-две като те спече, нищо не става.

# 404
chudenka86, докатобях бременна имаше моменти и по 4 - 5 дни да не мога да свърша работата. В тези моменти - лактулоза. Безопасна е при бременност и не вади от кетоза.

Общи условия

Активация на акаунт