Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 35

• 57 098
  • 742
  •   1
Отговори
# 555
Darling, мен ме бяха предупредили- без вода, без движение, не съм пушач, ама и без цигари съм чела. Отделно изпиването трябваше да е за десетина минути на бавни глътки.

# 556
  • София
А каква е идеята по време на изследването да не се пие никаква вода?
Мен ми бяха разрешели чашка - до две за двата часа (от тези пластмасовите, по 200 гр., дето са).
И без движение - само до тоалетната ходих два пъти, мисля.

# 557
Чела съм, че движението и водата намаляват кръвната захар.

# 558
Вода може няколко глътчици, според това, което ми казаха на мен, без движение, без храна, за цигари не знам. Нормално е да ти стане лошо, особено, ако не ядеш много сладко. За мен беше голям шок да изпия всичкото това ужасно сладко нещо.

# 559
Много ви благодаря за бързите отговори! На мен не ми казаха, че не трябва да се движа... по стълбите в болницата, по стълбите вкъщи, после обратно... дори спрях и до “ДМ” набързо. Изобщо не знаех, оххх, дано не съм направила голяма беля...

# 560
Много ви благодаря за бързите отговори! На мен не ми казаха, че не трябва да се движа... по стълбите в болницата, по стълбите вкъщи, после обратно... дори спрях и до “ДМ” набързо. Изобщо не знаех, оххх, дано не съм направила голяма беля...
То чак "голяма беля" аз както го разбирам тоя израз не може да стане Simple Smile Но да ти се компрометират резултатите от изследването - може. С цялото това ходене напред-назад си харчила глюкозата, която си поела (освен ако не се движиш на слънчеви батерии Wink ) така че в крайна сметка ще излезе, че имаш по-малко глюкоза в кръвта и съответно - по-нисък инсулин...Та резултата няма да е много верен ама пак, горе-долу ще можеш да се ориентираш инсулина спада ли, не спада ли...

# 561
  • София
Прави сте, разбира се. Но винаги съм се чудел - кой човек след ядене на каквото и да е (камо ли на сладко) задържа 2 часа абсолютно неподвижен...., че и вода да не пие. А тук говорим за 75 гр. глюкоза, не за 1 бонбон, нали...

# 562
Никой не го прави, но има протокол, който всеки правещ изследването трябва да спази, от там и коректн данни, които могат да бъдат сравнявани. Иначе биха се получили големи разлики между различните изследвани хора. Целта е да се ограничат максимално страничните фактори.

# 563
Да питам и аз. Преди две години се опитах да спазвам режима, но не ми се получи и сега реших да пробвам само да изключа глутена.
Проблемът е, че няколко дни повръщам след храна и пак не се чувствам добре.
Вчера закусих оризовка намазана с хайвер и няколко маслини
Обяд- бъркани яйца с масло, салата от авокадо и краставици със зехтин
Вечеря- свинско филе и зеленчуци на скара с парче сирене.
След вечеря ми стана лошо и повърнах. Възможно ли е да съм в някакъв период на абстиненция или нещо не правя както трябва?

# 564
Аааааа, никой. Много хора тъпчат сладко и лягат да спят. Имам приятелка, която за лека нощ може да си хапне кутия бонбони без проблем.

# 565
Скрит текст:
Да питам и аз. Преди две години се опитах да спазвам режима, но не ми се получи и сега реших да пробвам само да изключа глутена.
Проблемът е, че няколко дни повръщам след храна и пак не се чувствам добре.
Вчера закусих оризовка намазана с хайвер и няколко маслини
Обяд- бъркани яйца с масло, салата от авокадо и краставици със зехтин
Вечеря- свинско филе и зеленчуци на скара с парче сирене.
След вечеря ми стана лошо и повърнах. Възможно ли е да съм в някакъв период на абстиненция или нещо не правя както трябва?
Повръщането ти е от друго, не е абстиненция. Най-вероятно дори не е свързано с промяната в храненето, тоест причината надали е пряко свързана с това че не ядеш глутен.

# 566
И аз имах малко движение м/у взиманията на кръв, защото нямаше как да остана на място в лабораторията да чакам.
Не съм изкачвала стълби, но едно 5-10мин имам спокойно ходене.

# 567
При моето обременяване ми казаха, че може вода, но в краен случай и малко.

За цигари нищо не са ми казвали. Една съм дръпнала.

# 568
Прави сте, разбира се. Но винаги съм се чудел - кой човек след ядене на каквото и да е (камо ли на сладко) задържа 2 часа абсолютно неподвижен...., че и вода да не пие. А тук говорим за 75 гр. глюкоза, не за 1 бонбон, нали...
Aз. Никакъв проблем нямах с изпитата глюкоза, можех и още толкова да изпия и не 2, ами 3 часа си стоях в колата и си четях из форума, защото ендокриноложката държеше и на стойности от 180 минута.

# 569
  • София
Aз. Никакъв проблем нямах с изпитата глюкоза, можех и още толкова да изпия и не 2, ами 3 часа си стоях в колата и си четях из форума, защото ендокриноложката държеше и на стойности от 180 минута.
Как ви бяха резултатите, извинете ако сте споменавали, дълго време отсъствах от темата.
Интересува ме, защото казвате, че ви е понесла добре глюкозата.

Общи условия

Активация на акаунт