Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 35

• 57 034
  • 742
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Аз гледам да подбирам храни, които са режимни и са ми вкусни. Под "режимни" имам предвид НВ ВМХ. Няма да стане отведнъж, но постепенно ще свикна. Напр. оризовките не са ми вкусни и не ги ям. За начало заместих захар и брашната, и постепенно изключвам ориз, картофи и т.н.

# 571
Тия оризовки са такова недоразумение, ама някой им е сложил етикет диетични... Фураж просто, че дори не са и вкусни. Евентуално ако на някого единственият му проблем е с глутена да са му ОК, ама иначе точно като фураж са ми имали (нямали) вкус като съм пробвала някога. Хеле пък като видя някой как казва че не яде ориз (готвен), обаче яде тая глупост щот нали стои на щанда с диетичните храни...

# 572
И аз знам, че не трябва да се движиш по време на изследването. Да си в покой и без напрежение и натоварване. Винаги съм ходила с книга и съм седяла в чакалнята на лабораторията. И за вода са ми казвали да не пия, но предполагам 1-2 глътки няма да навредят много, ако му е зле на човек.
От глюкозата и на мен ми се повдига, докато я пия, а и малко след това, но после е ок.

# 573
Как ви бяха резултатите, извинете ако сте споменавали, дълго време отсъствах от темата.
Интересува ме, защото казвате, че ви е понесла добре глюкозата.
Не само ми понася, ами ми има и вкус на сироп за баклава Simple Smile
Глюкоза 0 - 6,59  ; Глюкоза 60 - 10,10 ; Глюкоза 120= 5,11 ; Глюкоза 180 - 4,39
Инсулин 0- 15,87 ; Инсулин 60- 146,40 ; Инсулин120- 27,11 ; Инсулин 180 -11,11

# 574
  • София
Как ви бяха резултатите, извинете ако сте споменавали, дълго време отсъствах от темата.
Благодаря.
Как интерпретира лекаря изследванията? Гледам, че пиковите са само на ‘60 Мин, после плавно се нормализират?

# 575
Нормализират се заради високия инсулин, а на гладно също са зле стойностите.

# 576

Ако не е тайна, каква диагноза ви постави емдокринологът при тези стойности?
И също тъй като за първи път чувам да се изследва и след третия час, ако сте в София, може ли да споделите при кой ендокринолог ходите. Звучи ми като да прави наистина пълни изследвания. Simple Smile

# 577
Може ли да помоля за мнения и за моето изследване, не съм пила глюкоза, имам на гладно изследване и после след закуска

# 578
  • София
Каква беше закуската?
На мен стойностите ми изглеждат прилични, но има потребители, които по-добре ще се произнесат и ще ви ориентират.

# 579
Може ли да помоля за мнения и за моето изследване, не съм пила глюкоза, имам на гладно изследване и после след закуска
Мен ме притеснява това, че глюкозата пада доста под първоначалното ниво - има не малка амплитуда, което не е добре, но резултатите трябва да се четат на фона на налични оплаквания.

# 580
Закуската беше тост с малко шунка и банан. Също и кафе. Попринцип не закусвам купешки сандвич, но нарочно хапнах, за изследването. Оплакванията са ми често смъкване на кръвната захар.Често два часа след прием на храна. НОМА индекса септември ми беше 5.6, учудих се, че и той е нисък, при положение, че имам малки корекции в храната през това време. А инсулина нормален ли е ?

# 581
Изследването е некоректно.

# 582
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
и аз това си помислих.
знае се как да се оценяват резултатите след глюкоза.
а как да се оценяват и сравняват след закуска/закусчица?
която може да е едно тостче или една торта "Павлова"

# 583
Благодаря ви, за мненията момичета.

# 584
  • София
Изследването е некоректно.
Защото не е направено със 75 гр. глюкоза или еквивалент (примерно един шоколад) или как?
Преди имаше съвети тук, в темата, че тая глюкоза може да замени с някакъв сладък десерт. Верно, че сандвича не е сладък десерт...., но пък е някаква проверка. Друго, за което се сещам е изискването 3 дни преди изследването да се храниш по-високо въглехидратно - ок. 150-200 грама на ден въглехидрати (така и не разбрах идеята на това изискване, но го препоръчват винаги).

Общи условия

Активация на акаунт