Проблеми със свекървата

• 13 444
  • 207
  •   1
Отговори
# 120
Опитай се да говориш със свекърва ти и да й обясниш какво не ти е приятно да прави, това гледане докато кърмиш, например. Кажи й, че си много нервна, явно от хормоните, не, че тя те дразни и ще видиш, че всичко ще ти се нареди. Не си трупай негативизъм, отразява се на бебето. Не се оплаквай и на мъжа ти, това само ще го отдалечи от теб, просто си поговори с нея.

# 121
"На харизан кон, зъбите не се гледат." Извикали сте ги да помагат, ами ще ги потърпите. Разлика в поколенията, няма как. За да е мирна къщата, мама и татко си гледат децата сами. Мъжът ти има право на 15 дни отпуск по бащинство, взима ги и се оправяте сами. Едно бебе не е такава непосилна задача. Вече вие сте родителите, пораснете и станете независими от мама и тати. Защото иначе дрязги все за нещо стават. ✌️

# 122
  • София
"На харизан кон, зъбите не се гледат." Извикали сте ги да помагат, ами ще ги потърпите. Разлика в поколенията, няма как. За да е мирна къщата, мама и татко си гледат децата сами. Мъжът ти има право на 15 дни отпуск по бащинство, взима ги и се оправяте сами. Едно бебе не е такава непосилна задача. Вече вие сте родителите, пораснете и станете независими от мама и тати. Защото иначе дрязги все за нещо стават. ✌️
Май не си чела темата и се изказваш неподготвена - мъжът е взел 10 дена отпуск (явно толкова е могъл), а момичето има и друга операция. А бабата е там за да помага - а не за да досажда, дразни и тормози.

# 123
  • Варна
А бабата е там за да помага - а не за да досажда, дразни и тормози.

Ама тя бабата не смята, че досажда, дразни и тормози - смята, че помага, подкрепя и съветва като по-опитна... Всичко е въпрос на възприятия, така че изходът е детегледачка или родителите сами да се справят. Иначе се търпи, най-много някой дипломатичен разговор. Е, може и с рогата напред, но това крие други рискове и е предмет, евентуално, на друга тема.

# 124
  • София
Кой нормален смята, че помага, ако нахълтва посред нощ, в чужда спалня и виждайки, че синът успокоява на ръце ревящото внуче, му го издърпва от ръцете и започва да го разнася из къща? Айде моля ви се, това си е чиста показност - "вие младите нищо не можете, ей сега ще си покажа как се дундурка бебе, щото аз знам всичко и съм Дъ Бест". И това е само 1 пример - за останалите - аналогично. Помощ ще да е, ако са отиши до нейната спалня и да я помолят да дойде да помогне. Обратното е нахално вмешателство.

# 125
  • Варна
Различни поколения му викат на това.  Smiley
И двете са нормални от своята си камбанария, просто малко търпение и от двете страни и такива неща се преодоляват.

Сега сериозно, надявам се авторката да е добре здравословно, не се е появявала. Това е важното, другото ще мине по един или друг начин.

# 126
Е колко да те боли това секцио? От ден 2 след секциото (с усложнения) си го гледам бебето. Боли ама не е болка за умиране. Търпиш и толкова. Все пак детето си гледаш.

# 127
Май не си чела темата и се изказваш неподготвена - мъжът е взел 10 дена отпуск (явно толкова е могъл), а момичето има и друга операция. А бабата е там за да помага - а не за да досажда, дразни и тормози.
[/quote]
Мда, за 10те дни съм изтървала, но за другото съм на същото мнение. Викаш ли мама/свеки на помощ, търпиш. Големите хора му казват компромис. Иначе се оправяш както можеш. Като не се съобразява, благодариш за помощта и я изпращаш.

# 128
Е колко да те боли това секцио? От ден 2 след секциото (с усложнения) си го гледам бебето. Боли ама не е болка за умиране. Търпиш и толкова. Все пак детето си гледаш.
Не бих била толкова категорична. Всеки си има свой предел и праг на болка. И за мен най-добре е никакво вмешателство на баби, но ако авторката е преценила, че не може да се грижи адекватно за бебето, то по-добре да викне помощ. Все пак говорим за живо същество със негови си нужди, ако не може да ги задоволи физически, го поставя в риск. Не е редно.

# 129
  • София
Още една дето не е прочела и 2 страници от темата, ама се изплясква неподготвена. Ти си имала 1 операця, тя 2 (втората не секцио). Отделно всяка операция се отразява различно на всеки. Ако за теб е било ок да вдигаш 3-4-5кг. бебе, за авторката може да е забранено по медицински причини. То не оправдава селското вмешателство на бабата.

# 130
  • Варна
Аз пък си направих труда да изчета всичките страници на темата и общото ми впечатление е за неоправдано хленчене и фасони от страна на авторката. Явно иска да се въртят на пета около нея и да я обгрижват. Да ама нещата са се променили, сега е нейния ред да се върти на пета и да обгрижва друг.

Мъжа няма какво да го ядем. Ходи на работа човека, а вечер явно поема бебето, мярна ми се назад в нейните постове написано, че го прави. Тя да се хваща в ръце и да започва да си върши работата у дома. Ако другата й операция води до трайна неспособност да върши каквото и да е, щеше да има телк и да я компенсират финансово.

# 131
Кой нормален смята, че помага, ако нахълтва посред нощ, в чужда спалня и виждайки, че синът успокоява на ръце ревящото внуче, му го издърпва от ръцете и започва да го разнася из къща? Айде моля ви се, това си е чиста показност - "вие младите нищо не можете, ей сега ще си покажа как се дундурка бебе, щото аз знам всичко и съм Дъ Бест". И това е само 1 пример - за останалите - аналогично. Помощ ще да е, ако са отиши до нейната спалня и да я помолят да дойде да помогне. Обратното е нахално вмешателство.
Направо шут в г**а и дъртата вещица да си ходи.

Мисля, че точно това е направила авторката и сега няма време да се включи.

# 132
Същият шут, на същото място е получила авторката от собствената си майка, май няма да е и последният. Сигурно има защо.

# 133
Ако имаше някаква сериозна оперативна намеса извън секциото, щеше да я спомене още в началото, а не са казва, че заради секциото не може да прави нищо.

# 134
Ако имаше някаква сериозна оперативна намеса извън секциото, щеше да я спомене още в началото, а не са казва, че заради секциото не може да прави нищо.

Точно!! И после ще ми обясняват "дамите", че аз не съм прочела темата. Ако не можеше да си гледа детето, това щеше да е казано от лекар. Тя е изписана, значи проблем не би трябвало да има.

Общи условия

Активация на акаунт