Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори- 69

• 44 960
  • 758
  •   1
Отговори
# 120
Благодаря! Hug
Озадачих се от въпроса на моя близка,също бременна,която ме попита защо не са започнали тонове при мен,като при нея са от 28-ма седмица.
Аз съм другата седмица на консултация и ще попитам.Сега съм в 29-та и не сме говорили с моята АГ на тази тема.
Явно си е по преценка на лекаря,иначе не виждам логика в това,че при всеки запопчват по различно време.

# 121
Здравейте, момичета не съм сигурна въпросът ми дали е за тук,но ще опитаам ако не е ме поправете...
Скрит текст:
аз съм с поликистозни яйчници и супер нередовен Ц. От октомври започнах да приемам иногинол и гд е редовен на 38-45 дни идва и такаа последния ми Ц беше наа 11 декември като на 22-23  Януари чаках Ц и така и не дойде.направих тест (24 януари) беше бледа мнооого после пак после кръвен и такаа от 31.7 понеделник петък ми беше 235.7 ЧХГ (явно късна О-не я следя) но до  22 нямаше и след от втора черта... викам си добре ЧХГ расте и щом петък е 235.7,сряда ще е около 1100-200 ако всичко е наред. Записях час и вчера отидох,като докторката ме прегледа (коремен ехограф) видя само сак плоден и според нейни изчисления по последен Ц съм 7с+5,но аз и казах че няма как затади нередовния ми Ц и според мен съм някъде около 5сед. (И сака на тази отговаря) каза ми да отида на 11.02 да видим дали има нещо,ако ли не ще е кухо яйце,та въпросът ми е може ли за 1 седмица да се появи ембрион и жълтъчен мехур,не е ли малко време от вчера не съм на себе си изчетох всичко...
Благодаря ,извинявам се за дългия пост и ако не е за тук моля да ми кажете Simple Smile

# 122
Здравей, моят първи преглед за установяване на бременност беше точно в 5г.с. и се видя плоден сак и едва доловимо жълтъчно мехурче, а две седмици по-късно видяхме и ембрион и пулс, така че е напълно възможно след седмица и при теб да се види ембрионче. ЧХГ е нараствало повече от добре, така че нямаш причина да се притесняваш. Не се паникьосвай, опитай се да бъдеш спокойна, стискам палци всичко да е както трябва! Hug

# 123
Здравейте, момичета не съм сигурна въпросът ми дали е за тук,но ще опитаам ако не е ме поправете...
Скрит текст:
аз съм с поликистозни яйчници и супер нередовен Ц. От октомври започнах да приемам иногинол и гд е редовен на 38-45 дни идва и такаа последния ми Ц беше наа 11 декември като на 22-23  Януари чаках Ц и така и не дойде.направих тест (24 януари) беше бледа мнооого после пак после кръвен и такаа от 31.7 понеделник петък ми беше 235.7 ЧХГ (явно късна О-не я следя) но до  22 нямаше и след от втора черта... викам си добре ЧХГ расте и щом петък е 235.7,сряда ще е около 1100-200 ако всичко е наред. Записях час и вчера отидох,като докторката ме прегледа (коремен ехограф) видя само сак плоден и според нейни изчисления по последен Ц съм 7с+5,но аз и казах че няма как затади нередовния ми Ц и според мен съм някъде около 5сед. (И сака на тази отговаря) каза ми да отида на 11.02 да видим дали има нещо,ако ли не ще е кухо яйце,та въпросът ми е може ли за 1 седмица да се появи ембрион и жълтъчен мехур,не е ли малко време от вчера не съм на себе си изчетох всичко...
Благодаря ,извинявам се за дългия пост и ако не е за тук моля да ми кажете Simple Smile

Може, да. Сега ембриончето се развива адски бързо, дори и да е толкова мъничко. Каквото е зависело от вас до сега сте го свършили, пийвайте фолиева киселина, и да е недай си боже кухо яйце, няма да ви навреди. И си запазете спокойствие до датата на прегледа. Simple Smile
Ако ви гледат с хубав ехограф, ще се види каквото има. Доста жени ни гледат и с вагинален до 3я месец, защото се вижда много по-хубаво, но това е по преценка на лекаря и също убежденията на пациента. Simple Smile

# 124
Тинки Уинки, благодаря ♥️ при мен и мехурче не се видя... Но самата докторка каза че хич не се знае кога ми е била О просто си мислех дали другата седмица не е рано да ме гледа пак (предвид че е с коремен)

# 125
Hariom1 според мен щом е за 5та г.с. е раничко да се види нещо, все пак около 7ма-8ма г.с. се чуват и тоновете на сърчицето и се вижда ясно ембриончето. И също така си мисля, че с вагинален ехограф се вижда по ясно от колкото с коремен в началото на бременноста. Дано всичко е наред, просто бъди спокойна !

# 126
Хариом, с коремен ще се види ембрион и чуе сърчице след 8 г.с. Аз бих ти препоръчала да посетиш друго АГ с вагинален ехограф - там би се видяло и в 6 г.с. Иначе както ти казах и в другата тема - търпение му е майката.

# 127
Здравейте искам да попитам мамите от Варна къде се проверяват резултатите от БХС към Лаборатория по генетика Света Марина. Благодаря Simple Smile

# 128
Здравейте, момичета! За колко време излиза пълна кръвна картина и изследване на желязо?

# 129
Сутринта пуснах в Бодимед и за 2 часа излязоха.

# 130
Благодаря! Hug
Озадачих се от въпроса на моя близка,също бременна,която ме попита защо не са започнали тонове при мен,като при нея са от 28-ма седмица.
Аз съм другата седмица на консултация и ще попитам.Сега съм в 29-та и не сме говорили с моята АГ на тази тема.
Явно си е по преценка на лекаря,иначе не виждам логика в това,че при всеки запопчват по различно време.
При моята АГ започнах тонове в 28г.с. Помня, че тя ми каза, че по план който си имат акушерите ( явно стандарт, който е записан някъде) те  са почвали от 28г.с.

# 131
Аз знам, че тонове се следят от 36та седмица, ако има показания някакви, от 33/34.

# 132
Чак пък от 28 седмица няма нужда, освен ако няма причина за това. Коя от вас иска да се мотае по болниците с този Ковид?
На мен ми направиха тонове към 35 седмица и казаха, че след 38 седмица ме искат всеки ден, а моето секцио беше насрочено за края на 37 седмица Joy.

# 133
Ами при мен нямаше причина, явно си е някакъв стандарт. АГ ми пускаше тонове, когато ходех на ЖК за около минута, две. Не съм се бутала по болниците, а само веднъж в месеца, когати ми е записана ЖК. А вече, когато навлязах в 9 месец ходех всяка седмица на тонове за по 20 мин. в МД.

# 134
За около минита две, нищо не могат да хванат.

Общи условия

Активация на акаунт