Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори- 69

• 44 469
  • 758
  •   1
Отговори
# 585
Аз имах мноооого лоши киселини. Бяха ми предписани едни гелчета на ДопелХерц за тях през бременността, но аз също гледах в краен случай да ги пия. Иначе гледах почти винаги да имам банани, лукчета, кисело мляко, прясно мляко, понякога пиех и газирана вода. Flowers Bouquet

Да, оказа се, че киселото мляко много добре ми влияе. Правя си всеки ден айрян по 2 литра и някакси ми е по - добре на стомаха.

# 586
Здравейте. На 26ти март направихме ЧХГ и се установи, че съм бременна (чрез инвитро оплождане) . На 2ри април установихме, че са близнаци(дай боже да си останат 2).
Според изчисленията и гинеколога в момента влизам в 7г.с. Изключително тежко ми е на стомаха, все едно ми е тежко от преяждане, а в същото време се чувствам гладна... От време на време усещам как ми се гади, но до момента не съм повръщала. Вървят ми киселини предимно следобед. Възможно ли е да ми е тежко от това? Някакъв домашен лек без лекарства? Благодаря предварително.
Здравейте! Честито прекрасни новини! Бъдете здрави! В началото на бременността и аз бях така. Намалих хляба драстично. И колкото и странно да ви звучи, борих тежестта и гаденето с бира. Разбира се по няколко  глътки, не по 2-3 бири 😁. Това ми го даде като съвет лекар. Пробвайте ❤️

# 587
Здравейте може ли мнения за резултатите доста се притесних като видях Седимент-Бактерии доста какво ще означава това, нямам някакви оплаквания 🤔 Ще ги покажа разбира се на Аг-то но незнам дали да не ги повторя дали може да има някаква грешка? Винаги пускам в Рамус, този път е в друга лаборатория и затова не съм сигурна. Благодаря

# 588
Не е задължително да имате оплаквания. Ако искате повторете ги, но не мисля, че е необходимо. Суе също е доста високо и показва, че нещо се случва в организма. Говорете по-скоро с АГ за евентуално решение. А и хемоглобина трябва да се вкара в норми.

# 589
Увеличени левкоцити също говорят за инфекция. Както и трите изследвания на урината говорят за инфекция.
Едва ли са сбъркали.

# 590
Не повтаряйте урината, направо пуснете стерилна, за да се види каква е бактерията и с какво да се лекува.

# 591
  • София
Левкоцитите в кръвта са с нормална стойност за бременни.
Иначе и моята урина излезе вчера и също при седимент има доста левкоцити и епителни клетки. Утре съм на лекар живот и здраве и мога да пиша какво е казал. Иначе е възможно, ако има вагинална инфекция заради нея да излизат и тези левкоцити и бактерии в урината.( Не казвам, че е така, но е възможно). За това ще говоря утре да пуснем и една микробиология- да сме сигурни къде е проблемът. Че аз вече съм и в 9 месец и няма за кога да чакам. Иначе СУЕ- то ми е идеално, но явно някъде има проблем.

# 592
Генито ,а на вас Микробиология скоро пускали ли са ви? При мен е обратното супер ме болят бъбреците,а стерилната,обикновенната урина чиста ЦРП ниско,ПКК всичко ок и на нефролог ок и уролог ок,та не е задължително да имаш или да нямаш оплаквания

# 593
Не са ми вземали, явно е пропуснала да ми вземе и може там да има нещо 🤔 Утре ще отида да и покажа изследванията да видим какво ще каже. Много се притеснявам да не каже че, трябва антибиотик аз съм в 22.г.с незнам въобще дали е редно да се пие.

# 594
По-опасна е нелекувана инфекция, отколкото антибиотик. Много жени пият антибиотици по време на бременност, щом се налага, няма какво друго да се направи. Не се притеснявай.

# 595
  • София / Виена
Mомичета, имам два въпроса.
Първо: само аз ли имам косопад по време на бременността? В 29г.с. съм, от известно време забелязвам, че си пада повече от нормалното. (нали уж след като родиш се появявал..), та въпросът ми е - вие има ли ли сте и с какво сте го борили? Искам да е нещо на растителна основа, не бих използвала химии точно сега, но дори и за лосиони само от билки има противопоказания, така че се чудя дали да се примиря, че косата ми ще стане много по-тънка и чак като се роди бебчо ще го мисля или има шанс да спася положението още сега?
И още нещо - При пускане на изследвания за витамини B12 и D спряхте ли витамините за бременни за 10 дни? Някъде ми казаха, че трябва поне за 10 дни да не приемам добавки, другаде, че това нямало никакво значение.

# 596
Когато си пускате вит. Д и Б12, не е нужно да ги спирате. Говорим за бременни. Ако не сте бременна задължително се спират. В случая, ако не приемате добавки от тези витамини, а някакви общи пренатални, там дозите са малки. Дори не са поддържащи. Пуснете си смело. Хемоглобин и желязо също влияе на косопада, но сигурно сте пускали скоро. Това поне задължително го изследват бременните.

# 597
Добро утро! Замислих се нещо . Терминът по цикъл (редовен ми е бил) е 23.04, а по ехограф и документи 4.05 .  Въпросът ми е при евентуално преносване,коя дата би трябвало да се гледа?

# 598
Здравейте!Аз бих Ви препоръчала стимуланта за коса на Икаров ,лично на мен ми помага! Успех!
[[b[/b]quote author=Жизел8 link=topic=1294118.msg42641581#msg42641581 date=1617833393]
Mомичета, имам два въпроса.
Първо: само аз ли имам косопад по време на бременността? В 29г.с. съм, от известно време забелязвам, че си пада повече от нормалното. (нали уж след като родиш се появявал..), та въпросът ми е - вие има ли ли сте и с какво сте го борили? Искам да е нещо на растителна основа, не бих използвала химии точно сега, но дори и за лосиони само от билки има противопоказания, така че се чудя дали да се примиря, че косата ми ще стане много по-тънка и чак като се роди бебчо ще го мисля или има шанс да спася положението още сега?
И още нещо - При пускане на изследвания за витамини B12 и D спряхте ли витамините за бременни за 10 дни? Някъде ми казаха, че трябва поне за 10 дни да не приемам добавки, другаде, че това нямало никакво значение.
[/quote]

# 599
Здравейте. Имам закъснение от 5 дни и + тест. Но също така имам някакво бяло течение. Това притеснително ли е? Имам преглед във вторник.

Общи условия

Активация на акаунт