Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори- 69

• 44 451
  • 758
  •   1
Отговори
# 600
Течението какво е- гъсто, кремообразно? Миризма има ли? Сърбеж, парене?

# 601
Може да е опасно, може да не е. Няма от къде да знаем.

# 602

Никаква миризма и сърбеж, не е гъсто. Бледо - бяло.

# 603
Отиди на лекар. Няма как да знаем какво е.

# 604

Никаква миризма и сърбеж, не е гъсто. Бледо - бяло.
Акушер - гинеколог ---> микробиология ----> лечение.

# 605
Пак аз 🤣 Момичета, моя проследяващ на последната ми визитация в 10 седмица ме попита имаш ли още вкъщи хапчета прогестерон (200) и ми каза каквото имаш го допии.. Понеже тук в Кипър ти дават безплатно хапчетата се чудя дали знае колко още имам.. и дали мога да ги пия като утре влизам в 12 седмица и имам хапчета до 14 седмица. Някоя от вас с предишни бременности да е пила дотогава? Имам един спонтанен миналата година и се притеснявам да го спра. Имаше сърчице и нормален размер в 10 седм.

# 606
Само лекар може да ти каже дали да продължиш да ги пиеш.

# 607
Аз ги пих до 15г.с. включително, някои жени ги пият и през цялата бременност, но според мен се консултирайте с гинеколога си дали е нужно при вашия случай.

# 608
И аз някъде до 4 месец приемах прогестерон, постепенно намаляхме дозата. Прогестерон не се спира изведнъж.

# 609
първоначално трябваше да пия до 12 гс дуфастон, който е синтетичен прогестерон. после го продължихме първо до 14гс и после до 16гс даже. последната седмица намалихме дозата, защото било важно да се спре постепенно.

# 610
Момичета,
Някоя от вас имала ли е ниска плацента?
Вярни ли е, че мжое да се вдигне с напредването на бременността? И ако има родили - задължително ли е секцио или не?

И един друг страничен въпрос - бихте ли споделили сайтове, в които може да се регистрирам за подаръци за новородено? ( в чужбина дрогериите изпращат малки подаръчета за бебета, за годинката и т.н)

# 611
Да, може да се вдигне, ще ви следят често и ако се вдигне, може да родите нормално.

# 612
Момичета,
Вярни ли е, че мжое да се вдигне с напредването на бременността? И ако има родили - задължително ли е секцио или не?

И един друг страничен въпрос - бихте ли споделили сайтове, в които може да се регистрирам за подаръци за новородено? ( в чужбина дрогериите изпращат малки подаръчета за бебета, за годинката и т.н)

Аз съм с ниска и то с превия тоталис. При мен така си остана и ще живот и здраве ще раждам секцио при др. Вецев. Досега на 3 пъти имах леки прокървявания/зацапвания, ако се движа повече. В момента максимумът ми безопасни крачки са до 3000 като и Сигридов ме предупреди да огранича значително двигателната активност, за да докараме до по-прилична седмица... но определено има шанс да се вдигне я чакахме досега. Моя позната в Щатите и двете й бременност и започнаха с ниска плацента, която в последствие се вдигна. Имай предвид, че е възможно прокървяване при мигрирането на плацентата, в тези случаи се прилага прогестерон, витамин к и спиране на Аспирин, ако пиеш такъв до спиране на кървенето, ако е слабо- не трябва да те плаши.

# 613
  • София
Кумата ми беше с ниска, но се вдигна и роди нормално. Не е лежала, не е кървяла. Роди в първата седмица на 9м, но бебето беше доста голямо, така че всичко беше наред.
2016 г като раждах си изкарах карти в Лили и ДМ и ми дадоха някакви подаръци.

# 614
Момичета,

Аз получих подаръци от Dm ,aptaclub,hipp,millupa и нивея

Общи условия

Активация на акаунт