Любов на по-късна възраст - възможна ли е?

• 18 346
  • 704
  •   1
Отговори
# 30
Ето сега чета темата "и двамата с дете" в Семейни отношения и ми се потвърждават опасенията колко е трудно зрели хора с деца да създадат връзка, децата да са щастливи и така нататък.
Значи трябва да промениш заглавието на "връзка между хора с деца от предишни връзки - възможна ли е?"
Невена, като че ли усещаш какво ме човърка. Реших да съкратя името на темата, защото именно с възрастта се появяват "екстрите" като деца от предишни връзки, които усложняват ситуацията. Но дори и да е без деца бъдещият ми мъж, то моето дете може да прави проблеми, да ревнува, което би било съвсем нормално и очаквано или пък мъжът да ревнува от детето, да се чувства ощетен, прецакан, че заслужава нещо повече и т.н.

Може би ако се бях осмелила да напусна тиранина, когато бях по-млада и детето ни по-малко, нямаше да съществува тази тема, тъй като като по-млада с малко дете щях по-добре "да се котирам на пазара за връзки" , именно защото по-малките деца по-бързо свикват с новия партньор на майката.

# 31
Преди десетилетия може на 30 да се водиш на късна възраст, но вече по-скоро от 30 до 40 е върха. Познавам жени на над 30, които са ок сами. Майка ми на 30 (преди 20г.) беше сама с две ужасни деца. Има си и мъж и имам още една прекрасна сестра.
Я живни малко, в разцвета на силите ти си. Най-хубавото предстои.

# 32
Демек, детето ти пречи да се изкотираш.

# 33
Скрит текст:
Здравейте !
Пиша тук, за да прочета различни мнения по тази тема. Истината е, че съм отчаяна, мисля си че няма шанс за мен да срещна любовта отново. Имам чувството че времето ми изтича и часовникът ще започне да тиктака по - бързо.
Тази година лятото ставам на 30. Имам си и прекрасна дъщеря на 6. Не си правя илюзии, че ще ставам по-хубава и свежа, напротив. Иска ми се да имам шанс за пълноценна връзка, но съм реалист. Все по-малко атрактивна ще ставам и все по-малък избор от мъже ще имам. Хем не искам да правя компромиси с качеството на мъжа, хем осъзнавам, че моето качество спада .
Моля споделете - има ли измежду вас дами или пък господа, които са открили любовта на по-късна възраст? Чувствахте ли , че изборът за партньор се стеснява? Че имахте по-малко шансове?  Че сте хванали последния влак?
Тя изглежда супер, и на 61 години малко след като мъжът и почина, си намери приятел, влюби се като ученичка.
Та ти ли ли няма да си намериш??! Я се нагримирай и излез на кафе!
Хаха, само да свърши Короната и ще изляза на кафе, разбира се ! Grinning Благодаря за свежото мнение!
Благодаря на всички за мненията !

# 34
Аз пък те съветвам да си търсиш мъж с дете/деца - минал е през центрофугата на коликите и никнещите зъби, детските болести, капризите и има представа за целия ресурс, който детето всмуква към себе си. Ако е читав баща, ще разбере твоята потребност да се грижиш за детето си и няма да ревнува.
За мен животът започна на прастарата възраст 40 години Joy и става все по-хубав, така че всичко е възможно.

# 35
Пречи ти липсата на самочувствие и да се харесваш. Работи над себе си, духа си, чети, спортувай, грижи се за кожа, коса, тяло и всичко ще си дойде на мястото.
Срещнах голямата си любов на 31, имах вече дете на 4. Влюбихме се безапелационно и сме още заедно.

# 36
  • По света и у нас
Винаги ще има ревниви деца, мъже, досадни деца от негова страна и тн. С това се работи. Самотните татковци не падат от марс. Спокойно.

# 37
С по-малко дете щеше да имаш време да ходиш по срещи? Мхм... давай напред, не гледай миналото.

# 38
Ами то е така, осъзнавам го. В никакъв случай не обвинявам пракрасното си дететнце за това, но си е факт, че изборът за мъж на самотна майка се стеснява. И аз да бях мъж, и аз щях да искам необременена жена-свежарка, която вечер да ми обръща внимание, а не да пише домашни, да сгъва дрешки и обръща внимание на детето си.

Идеята за разведен татко е готина, но ... пак изборът ми е малък. Колко са разведените татковци, които са свястни хора ? Щом са разведени, значи не са толкова свястни. Изключенията само потвърждават правилото.

# 39
Щом имаш нагласа, че детето ти пречи да намериш свестен мъж, така и ще бъде. Каквито са нагласите такова ще е и случващото се с теб. Широтата на ума предопределя и повече възможности в живота. Звучиш тесногръдо и без самочувствие, вдигни го малко този кръгозор.

# 40
Може би ако се бях осмелила да напусна тиранина, когато бях по-млада и детето ни по-малко, нямаше да съществува тази тема, тъй като като по-млада с малко дете щях по-добре "да се котирам на пазара за връзки" , именно защото по-малките деца по-бързо свикват с новия партньор на майката.
Ако мечтаеш да срещнеш любовта, разбира се, че ще я срещнеш, независимо от възрастта, социалният статус или децата от предишни връзки.
Ако се опитваш да изчислиш колко се котираш на пазара, определено губиш по точки, защото е пълно с много по-млади и нераждали момичета.

Мислиш ли, че душата на човекът е това, което обикваме в някого и той в нас ?

Последна редакция: пт, 15 яну 2021, 20:33 от buttercake

# 41
Трябва малко да си метнеш предразсъдъците в боклука, за да си подредиш живота Grinning с добро го пиша. Значи щом и ти си разведена, и ти не си стока, така излиза Grinning
Причини за разделите между хората са всякакви, не бива така да ги заклеймяваш накуп.

# 42
Ами то е така, осъзнавам го. В никакъв случай не обвинявам пракрасното си дететнце за това, но си е факт, че изборът за мъж на самотна майка се стеснява. И аз да бях мъж, и аз щях да искам необременена жена-свежарка, която вечер да ми обръща внимание, а не да пише домашни, да сгъва дрешки и обръща внимание на детето си.

Идеята за разведен татко е готина, но ... пак изборът ми е малък. Колко са разведените татковци, които са свястни хора ? Щом са разведени, значи не са толкова свястни. Изключенията само потвърждават правилото.

Добре, не си ли се замисляла за сайтове за запознанства точно за жени над 30 и с деца? Навсякъде в интернет се рекламират подобни сайтове.
Имах хазяйн който срещна втората си съпруга на 35 и двамата вече с по едно дете и заедно си направиха общо трето детенце и си изглеждаха супер щастливи.
Казваш, че не си в България, а в Австрия- имаш толкова възможности стига немския ти да е на прилично ниво.

# 43
Тази година лятото ставам на 30.

По-късна възраст, а?  Тепърва ставаш зряла жена и ако се грижиш добре за себе си имаш поне десет години с перфектна външност, че и повече.

# 44
Смешно е на 30 години да те мъчат такива мисли, а това че имаш дете трябва да ти дава още по -голямо самочувствие, особено че се справяш сама. Погледни се в огледалото, почувствай се силна и самоуверена. Повярвай, мъжете злитат по жени със самочувствие.
Имам приятелки и с 2 деца, смениха си мъжете и след 45, така че не се кахъри.

Общи условия

Активация на акаунт