Била, Метро, Фантастико, Хит, Т-маркет и др. - 12

• 98 989
  • 1 077
  •   1
Отговори
# 915
гаражното производство на Одрин дори не искам да го коментирам. Внимавайте какво консумирате от там.
Никой не е казал, че трябва непременно да се пазарува от сергии и от пазари в Одрин. В един обикновен супермаркет като Мигрос или Карфур например, има абсолютно същите продукти, които ги има и в цяла Турция в същите вериги. Просто цените са ниски. В Мол Ераста в Одрин като влезете, вижте какви са цените... буквално ще си напълните багажника. Ако сте с кола де...

# 916
В нашето семейство много се внимава за качеството на храната и се избягват някои продукти. В Турция има качествени и вкусни храни. Например имат няколко течни шоколада без палмово масло, за разлика от Нутелата, която се продава в EU в огромни опаковки и е с палмово масло.

# 917
Аз днес с изненада установих, че серията черни шоколади в Лидл (Peru, Madagascar, Grenada и от сорта) нямат палмово масло. Поне в съдържанието отзад не пише.

Последна редакция: нд, 19 дек 2021, 22:56 от diziler

# 918
В Лидл голяма част от шоколадите нямат палмово масло в състава, дори и тези с ниски цени. Поне според текста на съдържанието. Надявам се да е вярно.

# 919
Горният шоколад го имам в момента, но адски ми е лошо от него. На вкус е хубав, но киселините, които ми причинява са ужасни. 

# 920
А в тези има ли палмово масло, някой знае ли?

# 921
По принцип Линдт са в черния списък по токсичност. Отдавна не ги ям, а и също ми причиняваха стомашни проблеми.

# 922
А в тези има ли палмово масло, някой знае ли?

Скрит текст:
Тук пише, че няма https://www.lindt.bg/lindt-excellence-85-100-g-bg-617854

Съставки: какаова маса, какао с намалено съдържание на мазнини, какаово масло, кафява захар, ванилия
Алергени: БАДЕМИ, ЛЕШНИЦИ, други ЯДКИ, МЛЯКО и СОЯ

# 923
@Soft_Rain Това не го знаех. Като вкус, най-много ми харесват Линдт, червения и белия. Тези черните от серията "excellence" не ме кефят на вкус, но са уж една идея по-малко вредни, заради намаленото количество захар.
Мислех си, че 4 лв се води "скъп шоколад", но през 2019 бях в Женева и там Lindt в супермаркетите беше нещо от порядъка на 4.80 франка за 100 гр. А уж си е местен. Така че тук във Фантастико като видя промо за 2.99 лв, значи си е на далавера

@ЧревоУгодник, мерси за инфото. Преди време някой ме беше подлъгал, че в Линдт няма палмово масло. Но един път помня, че видях на някакъв етикет (не помня дали на тези целофанираните бонбони, дето са в картонена кутия) ... че са с палма. Не помня точно на кой продукт, но беше Линдт. Което си е разочарование, защото са уважавана компания, държат на качество и на цена.
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 19 дек 2021, 23:54 от diziler

# 924
То не е само до палмово масло, под токсичност имах предвид от тежки метали. За високата си цена това не е качествен шоколад. Ако имаш и някакви стомашни проблеми, съвсем ще ти ги утежнят.

# 925
Шоколадите и бонбоните от Lindor серията на Lindt имат палмово масло. Малко по-евтини са от показаната серия по-горе, но пак са скъпи в сравнение с масовите марки.

# 926
Днес бях в Билла и видях на отделна масичка натрупани кутии Линдор, с 30% намаление (от 10 на 7 лв)  и се сетих за това, което писахме тук. Та направих снимка на съдържанието:

Растителни мазнини (кокосова, от палмови ядки)

# 927
  • софия
"Масло от палмови ядки" явно е по-изисканото описание на простото "палмова мазнина" или са различен продукт?

# 928

Има ли подобен чедър в Билла?

# 929
  • Бургас
Има го в Лидл.

Общи условия

Активация на акаунт