Стилът ни според възрастта – лайфстайл тема за пораснали момичета, 40+ (Тема 5)

• 51 428
  • 827
  •   1
Отговори
# 510
  • В полите на Пирин планина
Да, има римувъри - с тях се сваля боя, а не с блондор. Може иначе по-щадящо с нагрети масла, но трябва постоянство. Също с маска с шампоан + вит. С.
Маже се след това по-светла боя, но се започва от дължините, да кажем 3 пръста от скалпа, стои се 20-тина минути, а след това се маже корен и се стои още 30 минути. Правила съм го в домашни условия, но от червеникаво-кестеняво до ниво 8-ца.

# 511
Sweat Smile А аз на 40 с няколко плюса реших да се боядисам шоколадово -кафява и стана черно. Няколко месеца пробвам да го махна, но не успявам. Преди това бях червенокоса и бялата коса правеше също голям контраст. Винаги съм  се боядисвала на 7-10 дни - и с червената, и с черната коса.  
Вече свикнах да се гледам . Примирих се, че ще съм черна. Един път съм правила обезцветяване и щетите за косата никак не са малки - става  много суха и без блясък.

# 512
  • София
Показвам се за кратко...

Последна редакция: пт, 29 яну 2021, 16:40 от gabiplus

# 513
gabiplus, според мен едно шоколадово кестеняво ще ти заспи! Simple Smile

# 514
Да, има римувъри - с тях се сваля боя, а не с блондор. Може иначе по-щадящо с нагрети масла, но трябва постоянство. Също с маска с шампоан + вит. С.
Маже се след това по-светла боя, но се започва от дължините, да кажем 3 пръста от скалпа, стои се 20-тина минути, а след това се маже корен и се стои още 30 минути. Правила съм го в домашни условия, но от червеникаво-кестеняво до ниво 8-ца.
С по-светла боя върху черно няма да стане нищо. Черното е 1, или 2 и ако сложиш 5 отгоре, нищо няма да се промени. Промяна с боя става с по-тъмна боя върху по-светла, обратното е трудно, а при черното невъзможно. При черното трябва да има някакъв блондор в боята, за да изтегли пигмента, просто не е нужно да се изсветлява до бяло, ако се гони кафявата гама, а просто да се махне черното.

# 515
Наистина прави хубав контраст с очите. И не смятам, че  те състарява.

Последна редакция: пт, 29 яну 2021, 17:21 от Amanda.D

# 516
Съжалявам за офтопика, но някоя от вас да е химик - имам нужда от спешна помощ с една задача?

Синът ми е олимпиец по химия. Ако не е спешно - довечера ще го питам?

# 517
  • Бургас
форума УмрЕ и ми публикува мнението 2 пъти

# 518
Калинче, след римувъра имам предвид, а не направо върху черната боя...

# 519
  • София
Съжалявам за офтопика, но някоя от вас да е химик - имам нужда от спешна помощ с една задача?

Синът ми е олимпиец по химия. Ако не е спешно - довечера ще го питам?

Благодаря! Трябваше ми за тест в момента. Но ще го имам предвид по принцип и ако се наложи, ще се обърна за помощ!:blush:

# 520
  • София
Още малко черно на дневна светлина: ... махам снимката. Simple Smile

Последна редакция: пт, 29 яну 2021, 17:04 от gabiplus

# 521
  • Бургас
Момичета и двете изглеждате чудесно с черно. Не мисля, че ви състарява. И аз съм с черна коса, но нямам желание да я променям. Белите корени си личат при всеки цвят. Единствено светлите кичури до някъде спасяват положението, но само до някъде и не става сама да се намацам у дома, иска си специалист /пък аз на фризьор ходя веднъж на 2 години ... горе-долу/

Изсветлявала съм се за червени кичури /два пъти/ и оранжево омбре. Съсипва косата, пък колкото и да е ефектно

# 522
  • София
Черна коса със сини очи е супер!

# 523
Габи, много ти е хубаво. С обезцветяване ще я изтощиш.

# 524
  • София
Ако бяхте на мое място- с какво щяхте да замените 20 годишното черно? Simple Smile
Някакви червени нюанси?
Руса съм била веднъж много назад във времето и хич не ми отиваше. Един мой приятел в изблик на откровение веднъж ми каза: "Направо си грозна руса. Я пак се боядисай черна..." Simple Smile

Краят на черната ера идва, въпросът е какво да правя след това, когато вече няма да развявам гарванови гриви.... Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт