Стилът ни според възрастта – лайфстайл тема за пораснали момичета, 40+ (Тема 5)

• 51 399
  • 827
  •   1
Отговори
# 600
Режа ги с нокторезачка след душ, че са адски твърди моите. Мразя да си пиля ноктите и гледам да е максимално малко. Пиля с метална пила. Имала съм стъклена, както и хартиена, не бях доволна.

# 601
  • София
Александрия, сега и в салоните не режат кожички. Аз не се притеснявам от инфекции, просто ми е досадно. Виж Калина се разтоварва и и е приятно. Аз съм така с масажите.  Там и 3 часа мога да откарам. На педикюр ходя заради масажа, с който завършва 😆.
Пиля ги аз. И моите са твърди. Имам всякакви пили, но ми е любима една метална на солинген.

# 602
  • Бургас
И аз мисля да си взема в домашни условия и да си правя траен лак, няма време иначе. Айде сега с бебетата и у дома както бяхме всички/вкл мъжа/, все намирах час -два на кого, но върна ли се на работа, вече не знам, а много държа на ръцете, да изглеждат добре. Мисля, че бих се справила. Косата я боядисвам сама, използвам китовете на Лореал и са ми адски удобни за самобоядисване, а и ми хващат добре, намерила съм си моята техника и боя и това е. Обаче! Чертата и карето искат фризьор всеки месец, особено като ми вдигнат сега и оголят врата, няма мърдане. Веждите и лицето също. Реших се и поръчам домашен фотоепилатор за лицето и ще се мъча сама с него, ако ли не стане, ще го мисля. Държа да изглеждам добре, особено сега с трите деца, родени са, избутани са до някъде, надявам се вече да имат все по-малка нужда /физически/ от мен, за да мога да си обърна внимание на себе си повече,аз самата и в същото време да се развивам и професионално.

# 603
Моите кожички от години не ги режат, само с електрическа пила. Като ходя в нов салон задължително питам работят ли с електрическа пила. Ако не работят, търся друг. Разтворите за гел лак ми съсипват кожата и само с ел пила ми изчистват кожичките добре. Ако не ми махнат кожичките, направо не мога да си гледам ръцете, моите заемат няколко милиметра от нокътя.

# 604
  • София
Аз моите ги избутвам, но не са много. Това вече от 20 години го правя и явно са намаляли.

# 605
  • На острова
Аз от както се преместих в чужбина нито имам свестна фризьорка, нито маникюристка. За мен времето в салон свързвам с релакс и уют (в София си ходих седмично на сешоар), а тук не се почуствах така в нито един салон. Имам лампа и си правя гел лак ръце и педикюр за почивки примерно, в ежедневието съм с нормален лак - червен, бледорозов, тъмен или бял (обикновено Римел 60 секунди, че мн бързо съхне). Ползвам стъклена пила и кожичките избутвам.

За косата - боядисвам се сама, а с оформянето си реших проблема като си взех Dyson сешоар с приставки за къдрици/четка, с една ръка се правя и издържа с дни. Страхотна инвестиция!

# 606
  • София
Никога не съм слагала гел лак. Няма да си съспвам ноктите.  Мисля, че цепенето на ноктите при мен се получи, защото последно с нокторезачка ги намалих. Досега ползвах само пила и не съм имала такъв проблем.
Относно кожичките - преди ги режех. Открих един продукт на Есенс за премахване на кутикули. Само избутвам. Направи ми впечатление, откакто го ползвам кожички те растат по- бавно и са по-малки. Това е едно безцветно гелпе в малко шишенце, с четка.

# 607
Лелееее и аз съм му хвърлила око на тоя Dyson ,обаче ще видим кога ще ми се откъснат 1000 лв от сърцето......
Мразя от дъното на душата си фризьорки и маникюристки.....косата я боядисвам ,издухвам и леко подстригвам връхчета на две седмици сама ...с това се справям най-добре.Прекарвам един ден уикенда ,ако съм си в къщи с масла и я мия на следващият ден.Маникюра ми е къс ,това ли остана от свиренето на пиано😂 непоносимост към дълги нокти.Имам 2-3 лака ,които ползвам и подновявам периодично .Два-три пъти годишно ходя на маникюр&педикюр за кожичките с електрическа пила ,никога не си слагам гел лак.
От както ползвам адекватна козметика -киселини,серуми,ретинол,маски -нямам нужда от козметик ,имам си микродермобразио и ултразвукова пила за почистване.

Сега планирам едни вежди да си направя ,но още проучвам.

# 608
  • София
Аз ползвам на Опи. Скъпо е, но е супер икономично като количество. Поне по година ми кара. Не знам дали намалява растежа.

# 609
Лелееее и аз съм му хвърлила око на тоя Dyson ,обаче ще видим кога ще ми се откъснат 1000 лв от сърцето......
Мразя от дъното на душата си фризьорки и маникюристки.....косата я боядисвам ,издухвам и леко подстригвам връхчета на две седмици сама ...с това се справям най-добре.Прекарвам един ден уикенда ,ако съм си в къщи с масла и я мия на следващият ден.Маникюра ми е къс ,това ли остана от свиренето на пиано😂 непоносимост към дълги нокти.Имам 2-3 лака ,които ползвам и подновявам периодично .Два-три пъти годишно ходя на маникюр&педикюр за кожичките с електрическа пила ,никога не си слагам гел лак.
От както ползвам адекватна козметика -киселини,серуми,ретинол,маски -нямам нужда от козметик ,имам си микродермобразио и ултразвукова пила за почистване.

Сега планирам едни вежди да си направя ,но още проучвам.
Намерих едно момиче, което работи адски добре phi brows и цената е 250 лева, защото е завършила курса ноември месец и за момента салонът ѝ е вкъщи. Много прецизна, красива и естествена е работата ѝ. Мисля февруари да я посетя.

# 610
  • София
А, мерси че заговорихте за нокти. Не знаех къде да питам.
Режете ли си ноктите, или ги пилите само ? И с какво ги режете ? Аз с ножичка не мога, пък казват да се избягва нокторезачка.
Пила - хартиена, метална или стъкло? Купих си стъклена мин.година, уж трябваше да е вечна, пък набързо се изтърка.

Аз си ги режа с нокторезачка.
Изобщо не понасям пила, цялата изтръпвам и настръхвам от пиленето на пилата.

п. п. В салоните може да не ражат кожички вече, но ги избутват - т. е. - пак се отваря нокътната плоча и може да се инфектира. Тия кожички си имат функции - предпазват и запечатват нокътя и не разбирам защо някои държат да ги отстранят.

Последна редакция: нд, 31 яну 2021, 15:17 от Alexandria*

# 611
  • В градината...
Не съм ходила на маникюрист никога, ами гнусно ми е някак.
Моите нокти много лесно се чупят, нямам навика да домакинствам с ръкавици, защото отиват часове в това и не ми е комфортно, та лесно ми се чупят  ноктите. Особено пък като е топло в градината, все съм с пръст по ръцете.
Подобно на Агент съм с къси нокти и се лакирам сама. Купувам си за по лев-два и  като ме грабне някой цвят ... Не бих си причинила големи химии по ноктите.
А за фризьор умирам  - но ходя на 3-4 месеца за подновяване на кичури на корените. Винаги отиват по 3 часа и що не запсивам, така се размазвам.

# 612
Преди година-2 режех с малка ножичка и после пила само за заглаждане и оформяне. Сега ползвам предимно нокторезачка и пиля съвсем малко. От звука на пилата ме хваща съклета, ползвам метална и хартиена. Имам сравнително плътни нокти, не режа никога след мокрене/къпане, защото съм чела, че тогава ноктите се разслояват по краищата. На маникюр бих ходила, но ако си намеря читава маникюристка. Няколкото опита при различни, ме отказаха тотално. Да не говорим, че нервата ме хваща на подобни места, а празни приказки не понасям. И аз съм предубедена към хигиена, кажеш "не махам кожички", не изтиквам, не пипам около плочката нищо, тя пак "съвсем лекичко, ще стане по-добре". Бе. Заглеждала съм тези кьоскове из мола с маникюристките, но не се "престрашавам". Някой пробвал ли е?

# 613
  • Mediterraneo
Никога през живота си не съм ходила на маникюр. Не планирам да започвам. Ходя с къси нокти, лакирам се рядко. И на фризьор мразя да ходя. Такова губене на време не е моето, а и най- вече не понасям да ми пипат косата. Сега като я скъсявах едва издържах миенето, момчето се раздаде, то масажи, маски, аз се чудех как да стана по- бързо.

# 614
  • Sofia
И аз не ходя на маникюр, настръхвам от вибрациите от пилата и ми е неприятно.  Сама със стъклена , усещането е по-поносимо. Само когато са станали дълги и ги скъсявам до край. Така пилата е най-рядко. Grinning Сменям цвета на 3 дни, омръзва ми.
А израснали нокти с гел са грозна гледка.

Общи условия

Активация на акаунт