Стилът ни според възрастта – лайфстайл тема за пораснали момичета, 40+ (Тема 5)

• 51 412
  • 827
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Сама си правя маникюра. Имам много и хибави лакове. Не спирам да купувам нови. На седмица сменям маникюра. Сега съм намалила ноктите, защото два нокътя се цепят. Дълги години нямах проблем с цепенето, но сега се появи. Даже от 2 седмици съм без лак. Мажа с масла, но трябва да израстатздарви нокти, за да стане хубав маникюр.

# 586
  • София
Сама си правя маникюра. Имам много и хибави лакове. Не спирам да купувам нови. На седмица сменям маникюра. Сега съм намалила ноктите, защото два нокътя се цепят. Дълги години нямах проблем с цепенето, но сега се появи. Даже от 2 седмици съм без лак. Мажа с масла, но трябва да израстатздарви нокти, за да стане хубав маникюр.
И на мен ми се появи този проблем. Масла не ми помагат, но витамини да. Аз имам много дълга плочка и ги поддържам къси и въпреки това се цепят палците предимно.

# 587
Ши лак или там както го наричат. Много по-удобно ми е, не губя времето в лакиране, съхнене и тн. Ноктите ми растат бързо обаче и за това на 2 седмици, че ме изнервя като израснат и разликата се вижда.

# 588
  • София
Аз мразя седенето в салони. В къщи ми съхне за същото време, но си гледам филм, ровя си в нета.

# 589
  • Велико Търново
Аз лично не съм сръчна, а от 15 години ходя    само с червен маникюр, който ако не е направен прецизно, по - добре без него. В салонът ме правят за 40 минути. Винаги смятам, че ако умеех да си правя косата, да си лакирам ноктите, да си правя педикюра като професионалист щях да съм маникюристка или фризьорка ☺

# 590
  • На острова
Включвам се да поощря gabiplus в желанието и да се известли. Аз много от рано почнах с черната боя заради бели косми, и тогава в ранните си 20 г., си спомням си боядисвах на две седмици корените, че много си личеше. После постепенно почнах да се известлявам сама (бях в салон за изсветляване, но тя не смъкна много цвят), и от 4-ка минах на 5-ца, после 6-ца и т.н в момента се боядисвам 10-ка или 11-ка и мисля, че това е най-доброто решение, което взех преди време. Но това се случи за около 10 години, търпелив човек съм 😁. Сега мога да изкарам и 4 седмици без да боядисам корен. Не казвам, че е много красиво, но не е очебийно и дразнещо. Просто коренът е прошарен и се слива с русото.

Иначе от както следвам тази дама в Инстаграм и сивото много ми харесва. Но май само на нея, тя е и модел все пак (52 г.). Не ми стиска да се оставя така, иначе е голяма мода и си има такова течение на silver sisters.

# 591
След дълги години по салоните и аз почнах от 2-3 да се правя сама - ноктите ми се съсипаха от гел лаковете, та се научих да се лакирам криво ляво, a колекцията ми от лакове се умножава в геометрична прогресия, даже ИС акаунт си има да не забравям какво вече съм купила :roll_eyes:
https://www.instagram.com/agent_provocateur_maitresse/

PS Sis, с риск да прозвуча грубо аз лично мисля, че така както аз мога да си изпипам червения маникюр рядко си намирам маникюристка, която да е толкова дребнава и презицна като мен Wink

Последна редакция: нд, 31 яну 2021, 14:14 от Agent Provocateur

# 592
  • София
Аз лично не съм сръчна, а от 15 години ходя    само с червен маникюр, който ако не е направен прецизно, по - добре без него. В салонът ме правят за 40 минути. Винаги смятам, че ако умеех да си правя косата, да си лакирам ноктите, да си правя педикюра като професионалист щях да съм маникюристка или фризьорка ☺
Ако можех и косата сама да си правя щях да съм супер щастлива.
На мен в салон под час, час и половина маникюр не ми се получава. Докато се замъкна, докато паркирам, обикновено поне 10 минути чакам и така си става доста време, което уплътнявам по-добре в къщи. И аз нося червен лак доста често.
Щом не ви хваща саклет, няма лошо. Аз съм малко луда и супер се изнервям 😄.

# 593
  • Велико Търново
Примерно на работа съм от14.00 , на маникюр от 13.00, излизам от нас в 12.45, при мен всичко се случва до минута. В салонът никога никой не чака, явно клиенти и персонал си разчитат добре времето.

# 594
Как издържате с маникюр 1 път месечно?  Аз на 2 седмици ходя..

Защо? Колко му е сама да си скъся ноктите и да се лакирам?
С гел лак ще ти е малко трудничко да го свалиш сама без поражения. Оставам с впечатлението, че се говори за гел лак.
Не всеки има нужда от гел лак. Между другото имам лампа и съм се правила сама, но вече с това бебе не ми се занимава. Въпреки това ноктите ми са в изрядно състояние Sunglasses.
Имам хубави ръце и нокти Grinning.

# 595
  • София
Пак е над час, но както казах, щом ти е приятно няма лошо. Аз предпочитам на зъболекар да отида. Не е моето нещо.
Повечето ми приятелки прекарват доста време по салони и се кефят.

# 596
Обожавам да ходя на фризьор и маникюр, разпускам психически по този начин. Но маникюристка не мога да си намеря, а не съм обиколила малко. Фризьорка си намерих, ама е толкова бърза, че докато седна и съм готова и направо ми отнема целия кеф. Подстригва ме за 20-30 минути.

# 597
  • София
Аз съм ходила на маникюр точно 2 пъти през живота ми, преди десетилетия...
Гел лак никога не съм правила. Отстраняването на кожички около ноктите е вредно и опасно, защото е отворена врата за всякакви инфекции. Отделно, че можеш да се заразиш с хепатит и какво ли още не, не може да се има доверие на маникюристките, че си дезинфекцират правилно инструментите.

# 598
Аз си пиша мейлите като съм салона или обслужвам социалните мрежи. Иначе съм все в колата и по задачи.

# 599
А, мерси че заговорихте за нокти. Не знаех къде да питам.
Режете ли си ноктите, или ги пилите само ? И с какво ги режете ? Аз с ножичка не мога, пък казват да се избягва нокторезачка.
Пила - хартиена, метална или стъкло? Купих си стъклена мин.година, уж трябваше да е вечна, пък набързо се изтърка.

Общи условия

Активация на акаунт