За тези, които четат любовни романи № 38

• 64 180
  • 750
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Самите книги ли не струват, или превода не го бива?
И книгите, и превода.

# 316
Не зная дали някой тук следи Треска на Монинг. Изненадах се, че новата книга явно е последна, тъй като е много завършена, а авторката има сериозни здравословни проблеми. След предните няколко разпчарови книги, тази всъщност е доста добра и приятна. Та препоръчвам я.
Happy, не виждам да има превод на български!? На английски ли я намери?

# 317
Да, на английски, тя и на английски излезе буквално преди дни.

# 318
В момента чета Кодексът Алера на Джим Бътчър, фентъзи базирано на Древен Рим и изведнъж ми се причете любовен роман чието действие да се развива в Древен Рим или Древна Гърция. Satisfied За съжаление не се сещам и не откривам нищо подобно, ако изключа книгите на Кейт Куин. Ясно ми е, че на български е малко вероятно да открия нещо, но на английски поне?
Та... помоооооощ

# 319
Само за Шерилин Кениън се сещам, не са точно за древна Гърция, но има Артемида и други богове и митични създания от Гърция

# 320
Само за Шерилин Кениън се сещам, не са точно за древна Гърция, но има Артемида и други богове и митични създания от Гърция

Да, сетих се и аз, но ми се чете класически любовен роман, без фентъзи.

# 321
  • Euskal Herria
На Аманда Куик има книга, но пак не е класически любовен - пътуване във времето е. Т. е. пак фентъзи.

Дописвам се - мислех, че е книга на Куик, но явно бъркам. Докато търсех в читанка, попаднах на тези, но не съм я чела:
https://chitanka.info/text/34543/37

Последна редакция: нд, 28 фев 2021, 20:57 от 𝒀𝒂𝒏𝒂𝑫𝑮

# 322
Цирцея е много хубава,но пък не е точно любовен роман

# 323
Кейт Куин ми е по-историческа, отколкото любовна.
Явно ще си остана с мечтите Laughing

# 324
Надникнах по въпроса в реддит и гудрийдс, това, което то предложих, е най-доброто Joy Не се бях замисляла,че няма

# 325
  • Euskal Herria
Аз хубаво писах за книгата по-горе, обаче сега ще искам помощ - коя е авторката. Все си мислех, че е Аманда Куик или Айрис Йохансен, но явно бъркам.
Накратко съдържанието: Героинята е богата наследница, нейни настойници са чичо й и жена му. Един ден влиза в антикварен магазин, където слага античен шлем. Това я пренася в Древен Рим и там става слугиня на Маркус Магнум. Двамата се влюбват, но поради предателството на брат му Петриус тя е осъде на изгори на клада. Маркус я спасява, като я убива и това я връща в нейното време. В крайна сметка финалът е щастлив.
Ако това е достатъчно някой да се сети за авторката и името на книгата, ще съм благодарна.

# 326
Надникнах по въпроса в реддит и гудрийдс, това, което то предложих, е най-доброто Joy Не се бях замисляла,че няма
За съжаление и аз стигнах до този извод Joy Нищо, ще си продължа с фентъзито

Аз хубаво писах за книгата по-горе, обаче сега ще искам помощ - коя е авторката. Все си мислех, че е Аманда Куик или Айрис Йохансен, но явно бъркам.
Накратко съдържанието: Героинята е богата наследница, нейни настойници са чичо й и жена му. Един ден влиза в антикварен магазин, където слага античен шлем. Това я пренася в Древен Рим и там става слугиня на Маркус Магнум. Двамата се влюбват, но поради предателството на брат му Петриус тя е осъде на изгори на клада. Маркус я спасява, като я убива и това я връща в нейното време. В крайна сметка финалът е щастлив.
Ако това е достатъчно някой да се сети за авторката и името на книгата, ще съм благодарна.
Мисля, че е Графиня робиня на Вирджиния Хенли

Последна редакция: нд, 28 фев 2021, 22:02 от Cassy

# 327
  • Euskal Herria
Да, тя е, благодаря!
Точно исках да редактирам предишния си пост и да допълня, че приятелка ми помогна за книгата. Simple Smile

# 328
  • София
След като буквално бях облъчена от Изабела Старлинг, започвам "М/у дявола и желанието". Дано си оправя вкуса.

# 329
В момента чета Кодексът Алера на Джим Бътчър, фентъзи базирано на Древен Рим и изведнъж ми се причете любовен роман чието действие да се развива в Древен Рим или Древна Гърция. Satisfied За съжаление не се сещам и не откривам нищо подобно, ако изключа книгите на Кейт Куин. Ясно ми е, че на български е малко вероятно да открия нещо, но на английски поне?
Та... помоооооощ

Ето списък на goodreads с книги, чието действие се развива в древен Рим. Водят се романтични и еротични. Дано има нещо читаво от тях.  Не съм чела нищо от списъка и не мога да препоръчам конкретна книга, но пък може нещо да ти допадне.

https://www.goodreads.com/list/show/16065.Romance_Erotica_books_ancient_Rome

Общи условия

Активация на акаунт