Да преправим старите мебели с любов - тема 37

• 95 203
  • 923
  •   1
Отговори
# 795
  • Под сянката на разлистените кактуси
Tunata, адмирации за перфектната работа! Аз мога само в един цвят. Хвана ли сe да правя нюанси и преливки, със сигурност ще оплескам нещата, затова не се и наемам.
Все пак бих се радвала да споделиш какви са стъпките. Мерси! Hands Clap

Skiorche, благодаря! Виж на страница 9 от темата, там съм описала как се прави, има и видео от Ютюб

# 796
  • В градината...
Tunata, чудесно, а и в този и нтериор и с тези сребърни нещица отгоре, супер е.

# 797
  • София
Tunata, а на коя марка е тази “глазура” (така ли се води по етикет?) и има ли различни цветове?
Мерси!

# 798
Skiorche, аз живея в САЩ. Черната глазура я поръчах онлайн, оттук:

https://www.hghhardware.com/2334817/Product/Axalta-LWS4700.007

Казва се black powder glaze, не мисля че има други цветове, но честно казано не съм гледала

# 799
Здравейте момичета,
Чета темата и се възхищавам на творбите ви.  Вече успях да пребоядисам едно шкафче с боя.  Сигурна съм в компетентността ви и  затова бих искала да ви задам един въпрос: дали мебели на Икеа може да се пребоядисат ? Имам предвид това:

https://www.ikea.bg/products/storage-furniture/chest-of-drawers/ … medzheta/60366789

И ако може - дали с тебеширена или с друга боя?
Купихме го, сглобихме и установихме, че не отива много на другите мебели. Не мога да накарам ММ да го разглобим и върнем.
Благодаря ви предварително.

# 800
По принцип всичко може да се пребоядиса, но в описанието на шкафа прочетох "хартиено фолио". За първи път чувам за шкаф, облепен с хартиено фолио. Не знам дали няма да се повреди или да се разлепи от влагата в боята? Ако все пак решиш да пробваш, първо бих тествала в някое ъгълче или само едно чекмедже.

# 801
chimaera, ще стане с тебеширена боя. Ако искаш да ползваш латекс, сложи грунд. Ето видео как се боядисват мебели от Икеа:

https://www.youtube.com/watch?v=6Zi6MUSTV3E

# 802
Благодаря ви, момичета! Ще се пробвам.

# 803
Готино е, но отнема 4-5 дни. Мисля, че това се спомена. Инак изглежда впечатляващо 🌞

# 804
Здравейте!
Искам да освежа този шкаф.

Ще го използвам за коридора, като ще слагам плетени панерчета и там ще си прибирам разни неща.
И ще има и цветя цветя.
С каква боя мога да го боядисам?
Искам да си остане бял, не искам фолио.
Талашит е. Даже е доста запазен, но все пак искам да го мина с една боя.
Не знам с какво може да стане, така, че да не се лющи.

# 805
Това видя ли..над твоя пост е....

chimaera, ще стане с тебеширена боя. Ако искаш да ползваш латекс, сложи грунд. Ето видео как се боядисват мебели от Икеа:

https://www.youtube.com/watch?v=6Zi6MUSTV3E

# 806
Ако няма яко да го стържеш при бърсане, грунд (примерно Боро контакт) и след това на 2 ръце това, в Практикер тонират по РАЛ (ако не искаш искрящо бяло).

Скрит текст:

Между всяка ръка се изчаква 24 ч. да стегне, а след втората ръка се препоръчва около седмица да не се мие и бърше (покритието хубаво да стегне). Аз купих сатен и съм доволна, не е лъщящо, но не е и абсолютен мат.
Бих препоръчала да сложиш отдолу малки крачета (като копчета, така да кажа), за да не се надира дъното отдолу, ако и като буташ, за да почистиш зад или под шкафа. Така няма да ти надира и подовата настилка.
Видях леко отлепен (зачебръстен) кант долу на ръба - можеш много внимателно да го залепиш със секундно лепило тип Капчица (внимаваш да не си залепиш пръстите, най-добре с латексови ръкавици). 

Аз подобно СКШ - бял соц. кухненски шкаф гланц, боядисвах с домашна тебеширена боя, но с нея е много разправия - грунд, боя 2 ръце, лак 2 ръце, като между всеки етап трябва пълно изсъхване - отнема време, капе боя, омазваш се, миеш се. С онази боя става много лесно - с велурено валяче, сухо го пъхаш в боята. Самото валяче, между първа и втора ръка, го увиваш плътно в найлонов плик (фолио), за да не изсъхва и не го миеш.

# 807
Много благодаря!
Нищо няма да стържа, иска да е максимално лесно, като за човек с две леви ръце.
Значи директно както е сега(избърсах го хубаво и го измих) слагам първо грунд, чакам да съхне и тогава боя ли?
А крачета как точно да сложа и какви?

# 808
Измива се с обезмаслител първо, да няма мазни петна. После грунда...

# 809
Измива се с обезмаслител първо, да няма мазни петна. После грунда...

Да, измих с обезмаслител.
Грунда точно за какво се слага преди боята?

Общи условия

Активация на акаунт