Да преправим старите мебели с любов - тема 37

• 98 862
  • 923
  •   2
Отговори
# 420
За шперплат даже се учудвам, че някой се захваща с такава хамалотия.
За дърво, да, струва си.

# 421
  • В градината...
И плотът на тази маса е шперплат, но си струваше заради дървените крака.

# 422
Помогнете на невежите!
Какво представлява "тебеширена боя"? Най-близко е до ....

# 423
латекс+ гипс.

# 424
Помогнете на невежите!
Какво представлява "тебеширена боя"? Най-близко е до ....

Mama_Nana, ето рецепта за домашна тебеширена боя, в поста на stanoevus, най-долу, в подписа. Продават и готова. А тук обясненията на Eiphnh и нейните 1    красотички 2.

# 425
Златни сте! Kissing Heart

labrex
Видях, че се продава готова, но идея нямам как се "държи" /като блажна, като латекс, като лак .../, а не ми се тръгва на тъмно.
Въртеше ми се в главата акрилна боя с гипс и щях да пробвам, но попаднах на тази "тебеширена", та реших първо да питам, после да експериментирам. Simple Smile

# 426
Стои по-плътно, матова е, преди да я намажеш (запечаташ) с някакъв безцветен лак, който може да е лъскав, сатен или мат. Гипсът, предполагам, помага за сгъстяването и адхезията към повърхността.

Но може и направо с акрилна боя, цвят и финиш по твой избор.

# 427
Плюсът на тебеширената е, че няма нужда от шкурене и от грунд. Директно се нанася.

# 428
Така се "рекламира"но не е точно така.

# 429
Тебеширената боя е създадена, за да удовлетвори нуждата на реставраторите от матов завършек с варов ефект.
Всяко лакиране с гланц я обезмисля. Седи страхотно върху старинни мебели с извивки. Върху нея се нанася вакса. Преди нея не се матира повърхността, не е реклама.

# 430
  • На морето!
Тези столове са в процес на боядисване с тебеширена боя на Лорка.

# 431
  • София
Тези столове са в процес на боядисване с тебеширена боя на Лорка.

Ау, лилавият колко е красив!

# 432
Въпрос към ползвалите грунд на votex velatura eco, зачетох се на кутията пише, че след грунда се шкури, шкурили ли сте?

# 433
Въпрос към ползвалите грунд на votex velatura eco, зачетох се на кутията пише, че след грунда се шкури, шкурили ли сте?
Аз не съм. Пребоядисях (преди това грунд) кухненските шкафове + гардеробите в спалнята.

Момичета, някой вдъхвал ли е нов живот на кухненския плот с фолио?

# 434
Трябва да е идеално чиста и суха повърхността, ако има неравности трябва да си ги загладила преди това.Залепяш внимателно фолиото да не остане въздух и около мивката запълнихме пролуките със силикон.

Общи условия

Активация на акаунт