НОЕМВРИйчета 2❤2❤ тема 2

• 20 810
  • 746
  •   1
Отговори
# 375
Веси, аз режими също нямам. Понякога яде по цял ден на час, вечер правеше хубава дълга пауза, ама за кратко. Сега най-много 3-4 часа да изкара вечерта, после още два и после през един до 7-8 сутринта 😄 Честно казано, примирих се. Гледам да оцеляваме ден за ден.

И при мен е така, както при Пистачио, Веси. Разликата е, че Ади (2 м. 1 с.) е енергичен през деня, като стане кисел, може и само 15 мин да дремне и пак става енергичен и наспал се. Наричаме му тези дренки power naps и ни влудяват, защото не ни позволяват да си починем. Две седмици му следях съня, спи средно 13 ч 30 мин, рядко стига и минава 14 ч. Аз решила, че се е метнал на баща си, който се наспиваш бързо.
Признавам, че вечер към 18:30 понякога дохранвам с АМ, когато е много нервен, реве и няма успокояване, независимо колко дълго е стоял на гърда. В такива случаи изяжда 30-60 мл и след това заспива. Случва се може би 3 пъти седмично. В такива случаи се радвам много, че съществува АМ.

# 376
  • София
Здравейте, пак не съм писала отдавна, но разходки, ядене, разнасяне в къщи и приспиване, и денят минал.
Pistachio  и нашия има ръбове по главата, мисля че е нормално.
Кажи като говориш с доктора какво е казал. Ние сме на консултация след седмици време.
За реването при кърмене при Антон са два варианта - или трябва да се оригне, което е сравнително лесно вече, вдигам прав и нося известно време или му се спи като на пън, но не може да заспи сам. Втория вариант е ужас, защото докато го укротя се препотявам. Най-лесно става като го кърмя и нося в поза люлка ама тежи вече глезльото. Това обикновено ни се случва вечер преди нощния сън. През деня спи по малко 30-40мин макс и евентуално ако имам късмет един път по час-час и половина 😊
Водорасли съм взимала едно време каката да пие като почнаха яслените болести, но вкусът им се усещаше в абсолютно всичко, в което ги слагах и тя отказваше да ги пие. На толкова малко бебе като нашите не бих давала...

# 377
Веси, съчувствам ти.💞
Нон-стоп реването може да те съсипе. Аз преди 2 дни просто излязох от стаята да глътна въздух и пак се върнах. Напоследък заспива със зверски рев. Отделно: заспива, събужда се, пак реве, пак заспива и пак се събужда да реве. Даже го слагам вече в количката вкъщи и го разхождам. Навън спи и както казва Дух, ако е заспал по време на разходка, продължава си и вкъщи. Но в нас спането е голям зор... М@йк@т@ си е... о направо. 🤦‍♀️

Сега вероятно ще ми кажете, че съм изперкулясала, но той реално не реве, само ако е много вече пресрочил времето за сън почва да мрънка, т.е. към петия час бодърстване. През останалото време седи и се оглежда, понякога иска да играе и търси контакт с мен и баща си, друг път просто седи апатично и зя отпа тавана и лампата. Въпросът е, че нали казват като почне да се прозява да го приспиваш вече, е - той пък тогава най игрив става и приспиването е трудна работа или аз поне нямам търпение. Ако се заиграя с него пък се стига до момента в който много му се иска да заспи ама вече съвсем не може и те така. Сега съм решила като гледа и не реве да го оставям на мира, да не се опитвам да му шъткам и други простотии. Много ми е криво, че детето иска да общува с мен, а аз не го гледам в очите щото в дебелите книги пише че е време за сън и трябва да избягвам очен контакт за да не го развълнувам. С две думи, ще тегля и аз една дебела черта на режимите. Колкото и да опитвам да му върна перфектния тричасов ритъм от болницата не се получава, така ще карам и аз ден за ден.

# 378
  • София
Веси,верно си изперкулясала. Супер си е бебето.
Дух, на моят беб му взеха кръв от вената в болницата. Беше ужасно травмиращо. Слава Богу това е зад гърба ни.
Вчера се разсмя с глас за първи път. Кикот. С мъжът ми ревахме.

# 379
Аз не давам спирулина, а водорасли в течен вариант и определено му се услаждат, не ги разреждам в нищо. Спирулина и аз преди години съм пила, но не видях ефект. Водорасли приемах през последния триместър и докато масово всички пиеха желязо, аз имах изследвания бетон до последно. Но аз като цяло приемам различни добавки в зависимост от това какво има нужда организма ми и къде има дефицити. Има и друго - много хора пият хаотично каквото решат или някой им препоръча. За жалост обаче и най-препоръчваното и скъпо нещо да си вземеш, то може изобщо да не е съвместимо с организма и вместо положителен, да има или нулев, или дори негативен ефект. Лошото е, че традиционната медицината и лекарите още не са дораснали до там, а изписват за каквото получават пари най-често. Силно се надявам да правя най-доброто за детето и лекарите изобщо да не се налага да ги посещаваме, а ако трябва, да са рутинни прегледи само.

# 380
Лекарите изписват по-скоро нещата които знаят, и гледат да не рискуват - винаги консервативно го карат, поне моите наблюдения са такива. И при тях го има това като в други професии, че след специализацията повечето не си ъпдейтват професионалните познания, а прилагат каквото са научили, че работи. А в университета не се учат такива работи - хранителни добавки и т.н.
Дагни, за ревливите бебета съм чувала, че стават после будни и умни деца, ако това може да ти е успокоение и да те държи докато минеш през тази фаза, имам и наблюдения върху едно-две деца и мисля, че е вярно.

# 381
  • София
Дано да е вярно.
Аз съм чела друго уви:
Ревливо бебе - хиперактивно дете - неконцентриран избухлив тийн - неуравновесен възрастен със склонност към зависимости.
Пази Боже.

# 382
  • София
Хора, защо давате добавки на бебета? В АМ обикновено има добавени синтатични витамини, желязо със сигурност  (поправвте ме, ако греша), ако кърмите то добавките трябва да приемате вие.

Не знам за закон за венозната кръв,  на Вики от пръст й взеха чак на 2-3г. Дотогава само венозна. Но не навсякъде взимат,  май само в Токуда. Но и става най-бързо, без рев, достоверно е.

Веси, отпусни се, бе, жено. Като те чета и направо се изпотявам Simple Smile Хубаво е да четем по големите книги, но и да се водим по бебето. Има такива, които не дават признажи на сън, а рязко им се доспива след 3-4 часа. Няма лошо.
Аз си свалих една програма baby daybook и в нея записвам кога бебетата ядат и спят. Ами, оказа се че са си нагласили сами нещата. На мен ми се струваше хаос ежедневието ни, пък то се оказа с ритъм. Само някои моменти следя да не изпуснем като дълга следобедна дрямка или слагане за нощен сън преди 21.30 (и това да не позволя на кари да спи дълго след 16-17ч) и сме пушка.

# 383
Здравейте! Чета ви редовно и най-накрая реших да пиша, за да споделя 2 съвета за съня, които на мен много ми помогнаха.
Ние сме с големи проблеми със спането особено през деня. Кратки дремки, дълго приспиване, дълго будуване и т.н. Вечер не будува, но става често да яде - 3 пъти в добрите вечери, иначе 5-6 пъти.
От 2-3 седмици имаме голямо подобрение през деня, като това, което правя е да го слагам да спи на всеки 90 мин. Часовника тук ми е най-добрия приятел, тъй като моя син също няма признаци, че му се спи и така е будувал по 2-3 часа. Да, ама се оказа, че му се спи много по-често.
Правя следното - ако сутрин се събуди в 8, изчислявам, че в 9:30 трябва пак да е заспал. При което в 9:15 започвам рутина - сменям памперс, галя го, обличам чувалче, пускам завесите (black out много помагат) и в 9:25 го кърмя. Точно в 9:30 е заспал. Слагам го в леглото и ако се разбуди му давам биба и пак се унася сам. Така си смъкнах приспиването от 1 час на 5 минути. Четох, че бебетата имат мост към съня на всеки 90 мин и при моя син определено е така. Откакто го практикувам сработва 90-95% от времето, като само следобяд става по-трудно и не винаги успявам. Ключа е - в мига, в който се събуди да погледнете часовника и да изчислите 90 мин и да почнете да го приспивате 10-15 мин преди това.
Другия ми съвет е за подобряване на нощния сън. На всяка цена да направите дрямка преди него. При мен винаги се случваше да има дупка от 3-4 часа преди нощния сън. Вече задължително го приспивам към 18-18:30 за поне 30-40 мин, след което като се събуди си играе малко (10-15мин) и веднага в банята. След банята баща му му прави процедури - масажче, обличане, мазане с кремче и т.н. След това го кърмя и почти веднага изпада в сънливо състояние. Тук кърменето продължава 30-40 мин, за да се запаси за вечерта. След това заспива дълбоко и спи 4-5 часа непробудни. Когато пропусках последната дрямка винаги заспиваше трудно и после спеше неспокойно, с мятане на ръце и крака и будене след 1-2 часа. Така че последната дрямка е най-важна. Тук зарязвам всякакви правила.. ако трябва и в раницата го приспиваме, люшкам, кърмя, пея, бял шум, пускам всичко в действие, само и само да не я пропуснем. Дори сме излизали на разходка по тъмно.
Това са моите съвети, чета супер много за съня и това са най-полезните неща (поне в нашия случай), които съм намерила. Дано помогнат и на вас! Успех!

# 384
  • София
При нас е същото с последната дрямка.
Тру стори.

# 385
Подкрепям за последната дрямка! Ето вчера не беше качествена и беше олеле майко цяла вечер.

Веси, Дагни е права. Нормално е детето да иска да си играе, да си мрънка,да си оглежда. Даже малкият, когато му се доспи, така започва да гледа тавана, стената, като в една точка и после си пее някакви негови звуци и заспива.

# 386
  • София
И при нас работи това с последната дрямка преди нощния сън. Ако я изпусне, малкия истерясва към 20:30 и всички се накъдряме от нерви докато заспи в 21-21:30.
90минутното ще го пробвам да видим.

# 387
Аз също го слагам да спи на час и 30 мин, след събуждането, но той спи по 30 Мин. Вашите по колко спят?
Аз правя тази дрямка вечер, след което гимнастика, къпане, масаж, кърмене и сън. Ако не заспи е меко казано АД!
Днес бяхме на консултация, постави му 2ра доза от същите ваксини и се разбрахме следващият път да е приема на 1вата доза на ротавирусната, когато ще е само 1 ваксина.
Попитах за тези "неравности" на главичката, които коментирахме по-рано, каза че е напълно нормално, сега се оформя черепа. Много му се зарадва колко е пухкав, само дето си вкарвам разни мисли и аз. Това майката е много тъпо животно 😂😂 само черно вижда 😂

# 388
И аз подкрепям това за 90 минути. Мнлго по лесно заспива така. Вече не обикалям часове из нас със слинга. Горе долу на час и половина май много два и заспива добре.

И ние бяхме на консултация. Изсмя ми се, че му е ръбата главата и каза, че всичко му е наред. Опипа корема, погледа в устата, опипа черепа, измери глава, гърди, корем, тегло и дължина. Постави го на крачета и каза "охо браво". Пак ме натири за ортопеда и каза, че никъде не пишело консултация с ортопед, а преглед за дисплазия, който тя е направила на първия месец и ще направи пак на 4 ия месец и каза, че не разбира желанието ми в тая ситуация да го мъкна по болници.

За хемангиомът каза, че е много малък и тя не препоръчва в момента никакво лечение. То по принцип се прави с кортикостероиди и каза, че няма нужда, ако нарастне много тогава.

# 389
Лелеее, момичета, с часосе реве, не иска да спи. Заспива дяволчето, обаче се буди... започва се от 19ч нататък. Оставих го сам по едно време, е няма и няма. Че даже и игра после, смя се. 🤦‍♀️ В количката го возих, не подейства. Ако му стане навик, не знам как ще я караме така.

Общи условия

Активация на акаунт