НОЕМВРИйчета 2❤2❤ тема 2

• 20 490
  • 746
  •   1
Отговори
# 660
В случай на упорит запек ползвам Мелилакс микроклизма.
Момчето ми имаше запек след захранването. Нали и той не искаше биберон, не пиеше вода и цели шест месеца страдахме взаимно. Сега зимата пак не пие вода и отново е със запек.
При кърмене и двете ми деца до момента не са имали запек. Това ме навежда на мисълта, че основния виновник е липсата на течности в организма.
Не знам как е при бебета, които изцяло или частично са на АМ.

# 661
Елинор, дано малката почне да качва, предполагам знаеш че те не изяждат еднакво количество на всяко хранене, а сумарно за денонощие се гледа количеството. През нощта май хапват най-дебело, че има най-много мляко, а тя рано си махна нощното. Но пък ако е добре детето и не страда...знам ли.А това за нехранителната кърма мисля че са тъпотии, имаш и доказателство - с тези гърди си отгледала баткото, значи не е това. Не знам - педиатърката предлагала ли ти е изследвания за някакви дефицити дали има? Освен това ако не ядеше нормално толкова време нямаше ли да се обезводни - ти май не даваш вода?

# 662
Хелинорче, аз съм на мнение верно да върнеш едно нощно към 3-4, когато лактацията е най-силна. Съгласна съм и с Веси, че бебетата сучат най-добре нощем (от двумесечните ми опити с Филип съдя, когато се е закачал само тогава се случваше). Но това е, защото нямат много стимули, които да ги разсейват и като цяло, защото сучат по-добре в просъница. Аз не кърмя, цялото ми знание е от Хедра и други IBCLC, та може да не съм права. Наистина съветът ми е да четете блоговете на международните консултати по кърмене, както и да търсите изобщо консултанти по НАПК. Дори и само по телефона дават ценни съвети.

# 663
Хелинор, пожелавам ви успех. Ние минахме през стачка и бях много стресирана, бях на косъм да купя АМ и да се откажа тотално от кърменето. Не знам как издържах. Кърменето хич не е лесна работа, поне за мен. Какви ли не проблеми се появиха, но съм щастлива, че вече почти 4 месеца успяваме някак. Дано и при вас се наредят нещата.

# 664
Хелинор, това намерих от статия на Хедра:
"Понякога обаче има бебета, които не наддават добре дори при изобилно количество мляко. Обикновено това е заради проблеми със сукането или защото храненето е твърде стресово и се опитват да го избягват.".
Не знам дали ви е такъв случая. Дали не яде само от предното мляко.
И аз се мъчих вчера при опит да дам изцедена кърма от шише - напълно безуспешно. Изобщо не засуква шишето, бута го с език, дъвче го странично, каквото изпадна в устата го изплю навън.
Зачудих се дали замръзената и размразена кърма има по-неприятен вкус.

# 665
Фифиана, може и такъв да ни е случая. Почти всеки ден на едно от храненията сме в стачка. От какво да е този стрес? Дали не е, че понякога се дави като засуче?
От шише ядеше само 3 дни в родилното, докато ми тръгне кърмата.

# 666
Моето дете беше на 6 дни, когато лекарката използва термометъра. Нито съм се стресирала, нито пък детето е страдало от,, разни предмети в задника му". Има методи от едно време, които съвсем не са за изключване и сега. Едно е да не ти е ок, друго е да бъде заклеймено като нещо лошо. Това е спомагателно средство, термометърът не се вкарва и върти все едно си бъркаш чая с него. А и щом педиатърът го прави, значи не би следвало да е тооооооолкова анти използването му.

# 667
Фифи, чела съм, че има бебета, които не харесват размразена кърма. Може да тестваш с прясно изцедена да видиш дали ще я плюе, поне да знаеш дали заради това не иска. Може и биберона да не харесва или да не помни как се яде от шише.

Хелинор, точно от блога на Хедра:
Цитат
В началните месеци на кърменето детето може да започне да отказва да се храни на гърда по много причини:
Некомфортно хранене на гърдата поради често задавяне, проблеми с дишането;
https://xedra.wordpress.com/2015/12/02/strike/

# 668
Каква дебелина чувалчета ползвате, на каква температура в стаята и как обличате бебо за сън? Аз имам зимен чувал 2.5 tog и го пробвах една вечер с боди, но ми се стори, че му е жега. Температурата в стаята варира 21-23 градуса защото сме с локално отопление на пелети и колкото и да е автоматизирано не поддържа еднаква температура а се пуска и спира според термодатчика. Голяма дилема ми е през зимата Как да го обличам вкъщи при тези  колебания, а и на двата етажа е различна температурата.

# 669
Всеки родител решава как да си гледа детето. И аз не използвам термометър, има си бебешки клизми. Обаче не мога да се съглася напълно с това за педиатъра. Все още много от тях препоръчват даването на вода, на подсладена вода, на сок, храненето под час, махането на нощните хранения още от родилното. Тези неща моята педиатърка ми ги говори. Искаше да не го кърмя по 9 часа нощем?! Освен, че двамата ще ревем по цяла нощ, най-много да си прецакам кърмата. Аз съм решила да се водя по най-актуалните препоръки, които са за хранене на поискване, захранване и вода на 6 месеца.
Може би примерите ми не са точно като това с термометъра, но имам предвид, че трябва родителят да помисли и проучи преди да изпълнява препоръките на педиатъра, защото много от нещата, които са се правели едно време, вече се отричат.

Ние поддържаме около 20 градуса вкъщи плюс-минус един-два градуса. Вкъщи стои с боди с къс ръкав и гащеризон. Вечер го завивам с тънко одеало. Скоро мисля и аз да почна с чувал, като най-вероятно ще използвам най-тънкия. 2.5 мисля, че си е доста дебел и ще му е горещо. Доколкото знам е по-добре да му е по-хладно, отколкото да му е горещо.

# 670
Относно храненето през нощта, моята също ми каза да го махам от 2я месец. Но аз не съм го спирала насила, защото той си спеше. Сега започна да се буди гладен и не му отказвам,въпреки че тя така ми е казала. За водата всеки си решава,след като проучи кое е по-полезно за детето му, и пак е според вижданията на родителя. А и затова казах някои неща от едно време, а не всички.

Аз друго се чудя...🤔 Ние тука обсъждаме, спорим, съветваме се, а мъжете ни до колко вземат участие в тези решения или колебания?!Като се замисля, моят за нищо не ми се бърка, освен за обличането /претоплянето, притесненията ми, че ще настине навън и тем подобни майчински работи. / и много рядко за други неща. А дали и те си имат група за татковци 2020?😂😂

# 671
Helinor17 неискам да съм банална, неискам да те стресирам излишно нито пък да те натоварвам с мнението си, но просто до болка ми е познато Disappointed Relieved и вярвай или не мисля често за вас.
В началото си имала много кърма, както имах и аз с каката, бебето е свикнало със силната струя. След като започва да прави нощни паузи около 6-7 часа в часовете, които най-много се произвежда кърма, кърмата намалява. И сега както при нас беше суче само силната струя и спира като намалее. До обяд нещата горе долу са добре, защото имаш натрупана от вечерта. След обяд неиска да суче тъй като вече е намаляла кърмата, не че нямаш просто струята не е силна и бебето реве и неиска да суче. Това беше при нас и според мен и при вас е така. Ако започнеш да цедиш през нощта, може би ще ти се увеличи  кърмата.

# 672
Веси, това с чувалчетата и температурата бая го мислих, пробвах какви ли не варианти. Защото таблиците, които чета в нета имат известни разминавания, а и смятам, че зависи и от бебето. Първият месец постоянно проверявах моя докато разбера как му е добре - пипах гърдите и отзад вратлето. При нас като че ли таблицата на angel baby е най-добре:
Скрит текст:

Нуну, и аз бях с хиперлактация и като ми се регулира кърмата, бебо почна да се мръщи и дразни. Вече посвикна, но ако много се дразни правя компресия на гърдата за да увелича струята и помага. Така че и на мен ми звучи възможно.

# 673
Ами моят мъж се включва отвреме- навреме с някое мнение. Реално той ме накара да кърмя и съм доволна от това. В болницата не успях да го накарам да засуче и така изкарахме на изцедена кърма 6 седмици. Но мъжът ми започна да настоява да пробвам да кърмя, защото все пак цедене то ми отнемаше доста време на ден, и в крайна сметка се научихме. Освен това той също открива разни техники за успокоение, за приспиване или развеселяване. Общо взето работим в екип и обсъждаме на всеки идеите. Напоследък вече започна доста активно да се включва в игрите и приспиването, понякога го храни и от шише. Но като цяло аз повече се интересувам и чета, а той действа по инстинкт/интуиция.

# 674
  • Варна
Направо се чудя как може да няма някакви опреснителни курсове за тия педиатри (че и лекарите като цяло). Възмущавам се какви съвети дават все още, като чета из групите.

Аз си мислих да предлагам да направим група във фб за родителите, а не само мами. Smiley При нас таткото се интересува много и чете неща заедно с мен и обсъждаме всичко.. спане, ядене, обличане и т.н. Коментираме и постове от групата и форума и даже някои вече ви познава косвено. Blush

Общи условия

Активация на акаунт