НОЕМВРИйчета 2❤2❤ тема 2

• 20 810
  • 746
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Следя освен да ядат на всеки 3ч, и да спят на всеки 3ч. След 4м започват да минават към четирифазов сън като възрастните, само дето цикълът с дълбокия сън е около 30-40 минути. Има лекции на тема съня при бебетата.

Рози, давам добавки, защото тези в Ам са нищожни количества.

Кисела краставичка, при моите момичета нямаше сигнал, че млякото не им достига, освен че не наддават. Ама те бяха още малки и недоносени. Сега си реват яко ако са гладни.

# 391
  • София
Дели, какви добавки даваш?

# 392
  • София
Зебричке, сподели някой линк още, инфо. И аз съм сега на тази вълна, че с каката беше лесно, сега с двете не мога да си позволя своеволия.

Моите реват вечер истерично точно аконсе получу така, че са седяли будни  4-5 часа. Дремнат ли малко дори после е лесно.
Но заспиват по различно време. Снощи шо годе едновременно - едната в 2яч, другата в 22ч. Но един час след като си легнах все едно ме надушуха и си ги взех една по една на спалнята. Кари е сукала два пъти за цялата нощ,  Диана - четири. При нея май започна да се отразява регресията, от няколко дни трудно заспива и усещам как на 30-40мин аха да се събуди. Спи неспокойно. Някой път минаваме само с гушкане,  ама....

# 393
  • София
Дагни, давам Вигантол и Малтофер. Изписаха ни ги от неонатологията в Шейново и всеки педиатър, с който съм се консултирала след това, потвърждава терапията.

Вигантол е за превенция на рахит при бързото израстване. Малтофер е за компенсиране на железния дефицит. Повечето бебета към 6м са с изчерпани железни депа, което се предполага да се компенсира при захранване.

Дели, какви добавки даваш?

# 394
Установявам, че това да имаш бебешка везна вкъщи е нож с две остриета, особено ако ти е слаба психиката като при мен.
Вчера изтеглих един пакет брашно от 1 кг - везната показа 0.800. Изтеглих някакви овесени ядки от 0.500 - везната показа 0.430 Flushed

Сега се качих на нашия кантар, както някой бе казал - с бебе и без бебе, е тва вече е друго. Бебето с дрехи излиза 5.900, а на последната консултация беше гола 4.700. Да, онова същото, дето се тръшках, че е качило само 300 гр Grin

Абе страшно мазало, ама ми е далеч по-спокойно.

# 395
  • София
Дели, е така с изследвания и от лекар е напълно ок. Аз, да не обвиня някой, де, ама се възмущавам на неизследвани такива.
ВитД май всички приемат като бебета. Аз си пускам всяка година също ибправя курсове зимата.

# 396
  • София
Ами аз, за да проверя лекарите, пуснах изследване на желязо и ПКК на голямата, като я бодоха. Еми въпреки високия прием, и желязото и хемоглобина са ниски.

Пускахме калций, фосфор и алкална фосфатаза, че имаха съмнение за биохимичен рахит - в норма са й.

# 397
Ние минахме днес ваксината, 7100гр, 64см. Около 900гр е качил за месец и една седмица, продължаваме с 4 капки витамин Д. Отдъхнах си малко, че не е качил пак 1.2кг 😅
Попитах я за ръбчетата по главата, каза, че са нормални.
Също я помолих да ми покаже как да забелвам, че аз нищо не правя, тя го забели на един път изцяло без кръв и рев.
Като цяло съм много по-спокойна след прегледа ☺️

# 398
И аз вчера за пръв път забелих пишлето както трябва , показаха ми.

# 399
Останаха ли още такива, които не пипат там долу момчетата...? Или всички вече минахте това чудо...? Sad

# 400
Останаха ли още такива, които не пипат там долу момчетата...? Или всички вече минахте това чудо...? Sad
При нас таткото много настоява, а и четох ужасяващи разкази на майки, на които им се е наложило да успокояват две-три годишните си момченца докато чичо доктор си свърши работата, плюс че три педиатърки ми казаха, че трябва да го правя, включително и една с по-съвременни разбирания. Нямам вече колебания какво трябва да се прави с пишката.

# 401
Аз не пипам. И няма да пипам до шестия месец. Нашият татко е с вторична фимоза, т.е. получено повторно срастване от неправилно забелване. И помни всичко. По негово настояване ще си го водим на специалист след шестия месец. До тогава нито ние, нито на педито ще даваме да пипа.

# 402
  • София
И двата случаят има риск. Неправилно забелване е по-опасното обаче.
Нашата педи хем е от старата школа, хем е вчас с новите препоръки на уролозите и не го забели докрай,а докъдето позволи и ми показа как да почиствам. Не е имало цепване.

# 403
И двата случаят има риск. Неправилно забелване е по-опасното обаче.
Нашата педи хем е от старата школа, хем е вчас с новите препоръки на уролозите и не го забели докрай,а докъдето позволи и ми показа как да почиствам. Не е имало цепване.
Е то докрай е брутално, ще го боли, колкото позволява само, другото той сам ще си го оправи като осъзнае, че има още един израстък освен пръстите, с който може да си играе. По този въпрос спор няма, всички казват леко и внимателно без да се стига до крайности.

# 404
Аз също не забелвам. Знам че тук доста хора оспорват методите на моя педиатър, но според мен тя освен, че има опит 35 години стаж и чете нови неща. Ето племенникът ми е на 13 години, тя е и негов лекар от раждането му. На сестра ми й беше казала след 5-6 месец да забелва по време на баня по малко и полека. Моят мъж като я попита за Божидар, когато беше на два месеца, тя каза няма да го пипате до годинка, все повече хирурзи смятат, че кожата е важно да остане поне до година.

Общи условия

Активация на акаунт