НОЕМВРИйчета 2❤2❤ тема 2

• 20 501
  • 746
  •   1
Отговори
# 630
Има и група във фейсбук за тромбофилиите. Назначава се и терапия от имунолог. Ако в момента в бременна с тези мутации, незабавно да потърси консултация. За мен хомозигот по 4G си е за хепарин от всякъде.
Hydra 💙, таман наскоро един познат ми разказва. Детенцето им е на 5-6 като е с майка си тя го обгрижва и т.н. Ама наложило се той да го гледа, детето му казало, че е гладно и нашият му отговорил - ей там е хладилника, спасявай се 😂

# 631
Hydra 💙, таман наскоро един познат ми разказва. Детенцето им е на 5-6 като е с майка си тя го обгрижва и т.н. Ама наложило се той да го гледа, детето му казало, че е гладно и нашият му отговорил - ей там е хладилника, спасявай се 😂

Смях се с глас Joy

# 632
Аз съм с най тежката тромбофилия и съветвам да отиде при проф.Паскалева за изследвания на кръвта след което да назначи съответната терапия , тя еХематолог , тромбофилията няма нищо общо с Имунологията , макар , че един известен /добър специалист в имунологията/ , незнайно защо назначава доста странни терапии и за тромбофилия . Проф.Паскалева приема в 3та градска .
Успех!

# 633
  • Тук... някъде
Аз съм с тази мутация 4G/4G и в допълнение хомозигот по ACE, което усложнява положението,но.... изкарах си бременността без никаква терапия и слава Богу всичко беше наред. Др. Калчев, който в момента работи в клиниката на Сигридов, ми прави онвитрото и беше твърдо против терапия, както и в последствие следящия АГ също беше против. Доверих им се и не съжалявам. Което обаче не означава, че съм против назначаването на такава и ако трябваше не 9, ами 19 месеца щях да се боцкам ежедневно. Кървенето според мен е по-вероятно да се дължи на нисък прогестерон, а не на тромбофилия и при кървене  не се приема АП. При мен в началото на бременността се установи нисък прогестерон и ми изписаха инжекции прогестан+ кринон гел вагинално.

Последна редакция: пт, 19 фев 2021, 18:02 от KOKONDRELLA

# 634
В темата за тромбофилии има на първа страница мисля имена на специалисти, които са помогнали на бременни. Кървенето може да е и от ниска или предна плацента.
Ще натопя Delisardeli като доста запозната с темата. Ако не се лъжа тя следеше бременността си при д-р Вецев (май така се казваше) и д-р Чучумишев. Дали обаче те обръщат внимание на тромбофилиите не знам.

# 635
Много ви благодаря момичета разрових и другите групи! И аз също се следих и раждах при Вецев но не знаех с тромбофилията как е той... Щом Дели е ходила и при него значи е проверен! 😋
Благодаря ви още веднъж!  💋

# 636
Надявам се да не ме линчувате, но точно вчера гледах пак разни картинки, от тези, които слагат в темите на първа страница и през 4тия месец времето на будуване вече го дават 2 часа. 90те мин. вече не им ли идват малко?

През първия и малко от втория месец приспивах с кърмене, но от доста време си заспива сам, колкото повече вися около него, толкова по-малък шанс да заспи, защото се разсейва. Иначе в началото и аз му слагах по някоя моя тениска да си гушка, в която съм била облечена и се е докосвала и до него и спасяваше положението понякога.

А по повод тегленето ние си взехме нормален кантар, добре де, малко е смарт, защото е съвместим с приложение за телефона и си го тегля когато искам. Приложението има възможност точно за теглене на бебе, което е супер просто и всеки може да го прави и с обикновен дигитален кантар. Нашият е с отклонение до 50 гр. Преди да го вземем правех същото - теглех се аз с детето, после само себе си и разликата е теглото на бебето. Сега приложението го прави вместо мен и ми дава статистика как наддава. Засичам вече 2 месеца с това което излиза в поликлиниката и повече не мога да искам. Теглото се потвърждава.

Последна редакция: пт, 19 фев 2021, 18:41 от Apricity

# 637
Ами, то в темата има още доста бебета, които са на три месеца все още. А и честно казано, смятам, че това 90мин не може да е вярно за всяко дете. Пък и, за който 90мин работят, няма да си държи детето зорлем по-дълго 😄 Аз се старая да е около това време, но понякога спи на час, друг път на два.

# 638
Има нещо вярно в 90 минути, както и храненето на 3 часа. Това обаче са някакви супер идеални случаи. Моето детенце беше почнало да смуче палеца за да се успокоява сам , спрях го че нали не било полезно и ето на- колкото и ожесточено да смуче сега не заспива и това си е.

# 639
Филип например е още на два месеца. Не знам за таблиците, водя се по детето. Честно казано отказвам да се водя по таблици за каквото и да било, вижда ми се много грвшно да го вкарвам в някакви безумни таблици. Той ако не будува 1:30, ми 1:45. И какво от това - да си режа крайник ли? Наблюдавам го, има ли признаци, че му се спи, гушвам, полюшвам, шъткам и милвам и заспива мвга бързо. До сега ми се е случвало само веднъж да не заспи навреме и орева света.

# 640
Аз не вярвам в храненето на три часа на всяка цена, особено за кърмено бебе. Ако само си иска на три часа- супер, но няма начин да го държа гладен, само и само да дойде заветния час 😀 Аз също не ям под режим в един и същи час по едно и също количество. Ям, когато съм гладна, докато се заситя. Така съм решила да си храня и детето.

# 641
Е да, безумно е да измъчваш детето като е гладно да чака часа за хранене, също както и да го приспиваш когато не му се спи щото е време за сън. Все пак тези неща за да са измислени явно са наблюдавани определен брой бебета, може да има някакви общи физиологични особености, колкото и различни да сме ние хората. Затова казах, че това са някакви идеални условия, имагинерни почти. Като ни изписаха от болницата бебо спеше, ядеше и акаше точно така - на три часа. Беше като швейцарски часовник, не знам какво му бяха направили там - спи, изаква се, събужда се и писва за храна. Вече не е така, но пък в болницата той още нищо не знаеше за живота и беше в някакъв смисъл " с фабрични настройки", сега всеки ден комуникира с околния свят и натрупва някакви неща и съответно режима му се развали, щото като му стане интересно да играе или да си общува с нас няма как да заспи, то е ясно. Затова и се отказах да следвам таблици и графици, само ще стресирам и мен и него, а може даже и да попреча на нормалното му развитие. Гледам да го гушкам и храня и да е чист и здрав и да го наблюдавам и опознавам и се надявам да почна да нацелвам с времето какво да правя.

# 642
Има нещо вярно в 90 минути, както и храненето на 3 часа. Това обаче са някакви супер идеални случаи. Моето детенце беше почнало да смуче палеца за да се успокоява сам , спрях го че нали не било полезно и ето на- колкото и ожесточено да смуче сега не заспива и това си е.

Днес точно лекарката каза, че в момента още не било страшно това с палеца, че и аз съм в този филм от 1-2 седмици... Все още така се опознавали децата и опасно било при по-големите, когато се случва по-съзнателно.

Това с месеците като цяло ме обърква... Като пишат 4 месеца например, се има предвид, когато започне 4ти месец или когато ги има навършени... Същото се чудя и за храненето тези дни. Казват 6 месеца - ама на първия ден от шестия месец ли се очаква да се започне, някъде през шестия месец или се има предвид навършени 6 месеца...

# 643
Това с трите часа май е ретро практика 😄 сега СЗО препоръчва хранене на поискване, дори и с АМ. Иначе и на мен би ми било добре, ако ядеше по-рядко, ама такъв ми е късметът 😁

За месеците мисля, че навършени. Тоест, родените Ноември, да се за хранят Май месец. Поне аз така го разбирам.

# 644
Навършени месеци се броят, и аз така знам.

Общи условия

Активация на акаунт