НОЕМВРИйчета 2❤2❤ тема 2

• 20 502
  • 746
  •   1
Отговори
# 615
Мизери опитай с твоя блуза, пижама. Остави му я до него и така ще си мисли, че си там. При нас работи, когато е много раздразнен. Аз слагам Калоян да спи на час и 15 мин, така може да е заспал до края на 90 мин. Понякога обаче н Еми се спи и прави 2 часа бодърстване. Вие всички ли кърмите за приспиване 🤔 така няма ли да се научат на гърда? Аз давам бибка и бял шум или Brahms's lullaby, зависи в какво настроение е. Пък и ми се струва много на често да хапва така 😟.

Вчера ми стоя буден по 3 часа! 🤦 В ужас се видях - в слинг, в количка, на ръце - нищо. Накрая излязохме с колата и там заспа. Лошото е, че спа само 30 Мин 🤷 цял ден беше крив, но има и такива дни.
При нас също имаше стачка, направо ми се ревеше, но не съм го мъчила. Наваксваше през нощта.

# 616
Хелинор , и Димана този месец беше наддала само 600гр. Sad , педиатърката предложи вечер преди шягане да дохранвам за нощния сън поне . Опитах няколко пъти , но тя отказва Sad , едва вчера изпи 60 мл., АМ след кърмене . Сега за 2 седмици е качила 200 гр., Sad
Отделно все още е в кърмаческа стачка и е един рев и дърпане при кърмене , направо е страшно Sad

# 617
Възможно е и така да го науча с кърмене да заспива, но засега това и двамата ни устройва. Ще го мисля по-нататък. Преди го приспивах само на ръце, но доста ми натежава вече, гледам да си спестявам носене, доколкото мога, над 7кг е вече, а аз не съм от най-силните 😄

# 618
Аз също се опитвам на 90 Тата минута да съм го приспала, ни при нас само слинга или на ръце работи. Никога не е заспивал саю поне аз докато го гледам. Иначе нощем си спи сам в кошарата. Но го слагам когато е заспал.

# 619
  • София
Дух, а колко нощни папкания има твоят беб?
В колко го слагаш, кога става за папу и кога ви почва денят?

# 620
Хелинор , и Димана този месец беше наддала само 600гр. Sad , педиатърката предложи вечер преди шягане да дохранвам за нощния сън поне . Опитах няколко пъти , но тя отказва Sad , едва вчера изпи 60 мл., АМ след кърмене . Сега за 2 седмици е качила 200 гр., Sad
Отделно все още е в кърмаческа стачка и е един рев и дърпане при кърмене , направо е страшно Sad
Говорихме днес с пасиатърката да направим пробно кърмене, но тя предложи да ни даде везната си от кабинета и ще я ползваме уикенда. Ще замеря за всяко ядене преди и след и се надявам вече на някаква яснота.
Сутринта отново изпомпах 80 мл.след нахранвянето й, т.е. тези мл. плюс изяденото от нея би трябвало са знйчи, че не съм без достатъчно кърма.
Пробвах на следващото ядене да й дам с лъжичка от изцедената кърма, ама всичщо отиде във врата й.
Някакси по описапието ми прилича на стачка или нещо я мъчи друго. 🤔
Преди като имах  препълнени гърди много се давеше.

# 621
  • София
Ти се пръскаш от кърма направо. Не ти липсва.
Ще видиш.
Успех с меренето.

# 622
За да не свикне да заспива само с кърмене, понякога го приспиваме на рамо или на ръце люшкан. Баща му поема приспиването като не е  на работа - да не свикне само с мен да заспива. Но иначе не виждам проблем с честото кърмене, аз го виждам моят, че като не е гладен, но му се суче го прави по-леко и не преглъща. Но така и не успях да го приуча на биба, а доста пробвах.

Хелинор, успех, стискам палци.

Последна редакция: пт, 19 фев 2021, 14:27 от Hydra 💙

# 623
Дух, а колко нощни папкания има твоят беб?
В колко го слагаш, кога става за папу и кога ви почва денят?
Ами различно, понякога засипва нощен сън в 18 часа, понякога в 21. Спи непробудно цяла нощ, но ако е заспал в 18 става да яде около 1 часа, ако е заспал в 20-21 става в 4-5 часа. После спи до 7-8 часа. Понякога го вКмам при нас, защото мрънка или рита много, но по скоро за да спя спокойно аз, от колкото той

# 624
Моите успях някак да ги науча да заспива вечер сами. Ядат около 6, играем малко, водя ги в спалнята, обличаме чувалите, слагам ги в кошарата и загасяме лампите. Бунтуват се малко ама си заспива 😂 Обаче на всеки 4 часа се става за храна. Това да спят цяла нощ никога не ми се е случвало. Мисля си и, че няма да го доживея 😁

# 625
Диди, все някой ден в бъдещето като ги подгони глада през нощта, ще могат сами да стигнат до хладилника. Satisfied

# 626
Момичета, извинявам се че отклонявам нашите теми, но реших да питам първо вас че сме си по-близки вече 😬 пък ако не знаете ще питам и в други теми... Въпроса ми е към тези от вас които са с тромбофилии дали можете да препоръчате АГ в София, който да е адекватен в тази сфера защото гледам че мненията са много разнопосочни 🤪 Моя много близка приятелка е бременна в 14г.с., има едно здраво дете но през бременността е кървяла а след него има 3 загуби и чак сега си направи изследване за тромбофилии (насилена от мен 😃 защото никой АГ до сега не и беше казал да изследва това) и и излезе мутация хомозигот 4G/4G , нямам престава какво означава, но търсим АГ който да може да и помогне. Тази бременност сега също е със зацапване, но слабо. Като по чудо успя да запише час за Сигридов, но е чак за 18 март и я е страх до тогава без терапия да не загуби и това бебе...

# 627
Диди, на всеки 4 часа за мен е мечта 😄 През деня яде на 1.5-2 макс, вечер прави една пауза 4-5 часа, после се почва будения на всеки 1-2 макс и така до 7-8, когато започваме деня. Та има и по-зле хаха

# 628
  • София
Момичета, извинявам се че отклонявам нашите теми, но реших да питам първо вас че сме си по-близки вече 😬 пък ако не знаете ще питам и в други теми... Въпроса ми е към тези от вас които са с тромбофилии дали можете да препоръчате АГ в София, който да е адекватен в тази сфера защото гледам че мненията са много разнопосочни 🤪 Моя много близка приятелка е бременна в 14г.с., има едно здраво дете но през бременността е кървяла а след него има 3 загуби и чак сега си направи изследване за тромбофилии (насилена от мен 😃 защото никой АГ до сега не и беше казал да изследва това) и и излезе мутация хомозигот 4G/4G , нямам престава какво означава, но търсим АГ който да може да и помогне. Тази бременност сега също е със зацапване, но слабо. Като по чудо успя да запише час за Сигридов, но е чак за 18 март и я е страх до тогава без терапия да не загуби и това бебе...

Има актуална тема за тромбофилии, прееклампсия и т.н. в бременност. Попитай там също.

# 629
Дагни, правилно те е насочила. За Плевен мога да ти кажа, но ни и за София. Вероятно й трабва Фраксипарин или поне аспирин протект. Аз бях през цялата първа бременност на фраксипарин, а втората на аспирин протект. Аз имам 4G/5G малко по-благоприятен вариант, но не и тромбофилия.

Общи условия

Активация на акаунт