НОЕМВРИйчета 2❤2❤ тема 2

• 20 509
  • 746
  •   1
Отговори
# 600
Ние също минахме през кърмаческа стачка, както е спокоен започва да реве истерично само като му подам гърдата. Беше кошмар, но отмина вече.

# 601
  • Варна
И при нас имаше такава стачка. При нас 2 неща помогнаха най-много - разнасях го на ръце из къщи и докато се оглежда любопитно, му бутам гърдата и засукваше. Обаче в някакъв момент и този номер спря да минава. Второто е даже по-ефективно. Пускам му да слуша Mozart for babies. Има такъв ап за телефон, както и плейлисти онлайн. Направо се ококорва да слуша. Музиката е много приятна и го успокоява и доста добре суче на нея.

# 602
Дъгичке, може да има нужда да суче за успокояване/близост или пък да е в скок в растежа?

Не помня кой беше казал за 90 минутното правило, ама благодаря много! Бебо хич не показва, че му се спи - хили се, бърбори, до момента в който не се преумори и почне да вика. Сега следим часовника и ежедневието ни най-сетне почна да придобива ритъм.

На мен пък ми дойде цикълът, въпреки че кърмя. Neutral Face Не забелязах особена реакция у бебо, папка си, ака си, киселее понякога, всичко нормално.

# 603
  • София
Хидра, а какво правиш като минат 90м бодърстване?

# 604
Дагни, аз лично забелязах признаци на умора към 1:30-2:00 от последното събуждане. Като го усетя, гушвам го, излягам се удобно на дивана, люшкам с крака, шъткам и го милвам по челото. Заспива ми на петата минута макс. После се опитвам да се изнижа, като заспи дълбоко. Ей това вече си е невъзможно. Но не сработва обаче, ако не съм го уморила преди това - я с тъми тайм, я с активна гимнастика, я с някое друго упражнение.

# 605
  • Варна
Идеята е, че на 90-тата мин трябва да е заспал. Аз например започвам с ритуалите по приспиване 10-15 мин по рано. Първо сменям памперс, обличаме чувалче, отиваме в спалнята на тъмно (пускам завеси), пускам бял шум, слагам го на леглото, лягам до него и го кърмя в тази поза. Суче 5 мин и заспива почти винаги на 90-тата мин. Ако е неспокоен стоя при него, докато спи и отвреме навреме му бутам биба, а през това време си цъкам на телефона. Ако е спокоен и виждам, че е откъртил стабилно, ставам и го оставям сам да си спи.

# 606
  • София
Аз се чудя как да го науча да заспива сам. Това не е идейно да заспива с помощ, щото ако се събуди след 30-40м, не може да си доспи и е кисел.
Просто слийп тренинга е труден като е много ревливо бебето и не знам какво да правя. Имах идея да го слагам и като ревне, да го успокоя и пак сложа, само че той реве постоянно около сън и дори да го взема, не се успокоява. Или ако се успокои, в момента , който си протегна ръцете да го сложа,пак рев.
Да то оставя да се нареве освен? Thinking

# 607
Dagny, не го оставяй да се нареве, и аз съм в тази ситуация, никога не е заспивал сам. Няколко пъти само успях да го приспя без да суче и без да е на ръце. И аз не искам така да се научи, но не мога да го оставя и да го гледам как се дере до посиняване, да спира да диша и дори да повръща (това съм чела за край ит аут метода). Толкова са малки и крехки, жестоко ми се струва. Има много други начини, които могат да се пробват, а този ми остава като краен вариант и то чак след годинката. Сега просто си имат нужда от близост и успокоение. Засега ме устройва да заспива на гърда, ако не стане - на ръце. Но след 6ти месец  мисля да пробвам и аз това с вдигането и успокояването, или някой друг вариант.

# 608
Това, което съм чела, на няколко места е тренирането за самостоятелното заспиване да започне към 5,5-6 месеца. Мисля си да изчакам. Но пуста му кошара, да не я бях купувала изобщо. 😀

# 609
В кошарата спи само вечер за първия сън около 4 часа. Като се събуди си го взимам на спалнята и яде по цяла нощ 😂. През деня също на спалнята го приспивам с кърмене.

# 610
  • Тук... някъде
Биляна като й се доспи и започва с леко мрънкане, примесено със звуците на въодушевление от някоя играчка. Постепенно мрънкането зачестява и ако се забавя, започва да крещи. Вдигам я, слагам биба, пускам бял шум и за 2 минути е заспала, но зор да е на ръце или на гърда. Тя до 90-та минута не издържа- кратко й е времето на бодърстване, затова действам с всичйо бързо, за да има време да поиграе и да си говорим. Мечтая за момента, в който ще заспива сама и няма да се буди 10 минути след като съм я оставила в кошарата или съм станала от леглото до нея. Все да сме залепени 🤷🏼♀

# 611
Аз през деня на моя му правя нещо като гнездо. Слагам възглавници около него, за да го заблуждавам, че съм там. Смятам, че това помага, преди се будеше на петата минута, сега спи между половин час и час и половина, понякога даже два! Ако се размърда, бързам да отида до него и да му хвана ръчичките, за да знае, че съм там. Обаче през нощта не слагам нищо около него, даже аз се местя в леглото далече, защото ме е страх от задушаване. И той се буди по сто пъти 😁 Проблемът е, че през деня не мога да си поспивам с него, защото никога не знам колко време ще продължи дрямката и не мога да се отпусна. И така нито вечер спя, нито денем. Здраве да е, ще оцелеем някак.

# 612
Да бе да, да не е тъп Фиилип да обърка майка си с възглавница 🤣 Как пък един път не мина тоя номер при него, а опитвах да се изнижа с възглавница, с одеало и какво ли още не. Усеща си детето и това е.

# 613
Междудругото аз забелязах, че моят син има една въздишка, която означава, че е заспал дълбоко. Сега винаги чакам да я чуя и се изнизвам без проблем.

# 614
И аз 15-ина мин преди да изтекат 90те сменям памперс и го кърмя легнал или люшкам на ръце. Ако изпусна прозореца (често се случва, заради коликите) и е бодър и весел, си играя с него. Ако киселее почвам да се мъча да го приспивам.

Мизи, от теб прочетох да го уморявам и днес даде страхотен ефект. Flowers Hibiscus

Аз мисля тези техники да пробвам за слийп тренинга - https://parentacademy.bg/metodi-trenirane-sun/

Общи условия

Активация на акаунт